Γιάννης Σαββιδάκης: ”Δεν έγινα μαϊντανός για αυτό φάνηκε ότι χάθηκα κιόλας”

Μπορεί να μην ήταν δέκα οι μάγισσες που του έριξαν τα μαγικά τους όταν γεννήθηκε αλλά σίγουρα το ραβδάκι τους τον άγγιξε για τα καλά. Ο Γιάννης Σαββιδάκης μας μιλάει για όλα στην Άννα Τσιάλτα και το bizznews.gr


Μπορεί να μην ήταν δέκα οι μάγισσες που του έριξαν τα μαγικά τους όταν γεννήθηκε αλλά σίγουρα το ραβδάκι τους τον άγγιξε για τα καλά.
Ο Γιάννης Σαββιδάκης μας μιλάει για όλα. Το σόου, την τηλεόραση, την αγάπη, τα παιδιά του, την μουσική και όλα εκείνα που του έδωσαν δύναμη να συνεχίσει όλο αυτό που αγαπάει πολύ!! Απολαύστε τον!!
Σε συναντάμε στο μαγαζί σου. Θα μου μιλήσεις για αυτή σου την επαγγελματική κίνηση;
 Είναι μια κίνηση επαγγελματική που την σκεφτόμουν πολύ καιρό. Ένα χρόνο τώρα το πρώτο μου εγχείρημα στην Αθήνα. Πολύ όμορφα είναι ανεβαίνει σιγά σιγά. Δεν πετάω ψηλά και δεν θέλω να λέω κάτι που δεν ισχύει όπως κάνουν πολλοί. Ο κόσμος τρώει καλά περνάει καλά με λίγα χρήματα. Έχουμε μικρό κατάλογο και όπου βλέπεις μικρό κατάλογο δεν φοβάσαι.
 Είναι ένας μικρός χώρος και είναι σαν να καλώ τους φίλους μου στο σπίτι. Ο κόσμος δείχνει την αγάπη του.  
 
Στην κρίση πως αποφάσισες να κάνεις μια τέτοια κίνηση;
 Μπορεί να έκανα και χαζομάρα δεν ξέρω .. Μέχρι στιγμής το μαγαζί μας είναι φτηνότερο και από όσο πρέπει και πιστεύω πως θα πάει καλά. Δεν είναι νεοπλουτέ δεν είναι δήθεν και έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι και ενέργεια. Είναι ο απόηχος του ότι δεν αποσκοπώ στο να βγάλω λεφτά.
Έχω πει μια φράση κάποια στιγμή σε ένα φίλο και αυτό το πιστεύω … Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχους σε ευρώ; Κάνε την δουλειά σου.
Αν θέλεις να γίνεις δισεκατομμυριούχος κάνε πράγματα από την ψυχή σου. Ο κόσμος ψάχνει πάντα το διαφορετικό και είμαστε διαφορετικοί.
 
 IMG_9839
Πολλοί αναρωτιούνται πού χάθηκες τα τελευταία χρόνια.
Κοίταξε, η ζωή ενός ανθρώπου περνάει από διάφορα στάδια .  Έκανα κάποιες άλλες δουλειές … Δεν χάθηκα επειδή δεν με θέλανε αλλά γιατί έπρεπε να κάνω κάποια πράγματα. Στην Ελλάδα αν χαθείς για ένα μήνα θέλουν χρόνια να σε ξανά αναθυμηθούν . Εγώ κατάφερα αυτό το χάσμα και το γεφύρωσα με το σόου που πήρα μέρος μέσα σε τρεισήμισι μήνες.Επίσης χάθηκα μπορείς να πεις επειδή  έκανα οικογένεια και έτσι αλλάζει η ζωή μας.  
 
Γιατί αποστασιοποιήθηκες από τα πράγματα;
Αποστασιοποιήθηκα πιστεύοντας ότι μπορώ να κερδίσω το χαμένο χρόνο. Τελικά δεν βγήκε αυτό το σχέδιο. Παντρεύτηκα, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην οικογένεια, έπειτα ασχολήθηκα και με επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτός της μουσικής βιομηχανίας και της showbiz. Δεν είχα ανάγκη να δουλεύω «νυχτοκάματα» και να υποκύπτω σε κάθε ενδεχόμενο συμβιβασμό. Μπορούσα βέβαια παράλληλα να γράφω τραγούδια για μένα και για άλλους. Παράλληλα έκανα και κάποια lives ανά την Ελλάδα.
 
Πολλοί σου καταλόγισαν «σνομπισμό» κατά την περίοδο που σημείωνες μεγάλη επιτυχία.
Το αντίθετο θα έλεγα ότι συνέβη. Πολλές φορές μου έλεγαν «γιατί είσαι τόσο ήπιων τόνων. Δεν την ψώνισα ποτέ. Είναι τελείως ανυπόστατο αυτό. Ποτέ δεν ήμουν σνομπ και υπάρχει πολύς κόσμος μέσα στο κύκλωμα που υποστηρίζει ότι αυτό μου κόστισε, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Μου αρέσει η ομαδική δουλειά. Δεν έγινα μαϊντανός για αυτό φάνηκε ότι χάθηκα κιόλας. Αποστασιοποιήθηκα και η απόσταση δεν ήταν εύκολο μετά να καλυφθεί. Το μισό φταίξιμο ήταν δικό μου και το μισό του επαγγελματικού μέρους της δουλειάς μου. Όπως είδατε, ο κόσμος δεν με έχει ξεχάσει. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος ξεκίνησε να με συμπαθεί όταν ξεκίνησε το σόου; 
 
Πως ήρθε αυτή η πρόταση και ξαφνικά κάνεις την ανατροπή;
Ήταν μία πρόταση ουρανοκατέβατη που, ούτε κι εγώ ο ίδιος, δεν περίμενα ότι θα μου κάνουν. Άσε που αν μου το έλεγαν δύο χρόνια πριν θα έλεγα ‘όχι’. Ποτέ δεν θα φανταζόμουν τον εαυτό μου να παίρνει μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι.  – με την καλή έννοια το λέω για το show. Απλά εγώ ήμουν άσχετος με το αντικείμενο. Δεν θα συμμετείχα σε ένα παιχνίδι με αποχωρήσεις γιατί δεν μου αρέσουν οι ίντριγκες. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που το αποφάσισα.
  
Και είσαι ο νικητής. Πως το αντιμετώπισες όλο αυτό; Το πίστευες;
 Βγήκα πρώτος μέσα σε τόσους ταλαντούχους συμπαίκτες. Επίσης, έβγαλα τη δική μου λανθάνουσα και υποβόσκουσα τρέλα, ενώ από την άλλη θεωρώ ότι δεν διακωμώδησα τα πρόσωπα που ενσάρκωσα. Αντίθετα, πιστεύω ότι ενσάρκωσα τους χαρακτήρες και τους μελετούσα πολύ. Χάρη στο σόου πήρα δημοσιότητα αυτή που είχα ανάγκη και ξεπέρασα εκείνο το στάδιο που χάθηκα. Είμαι στρέιτ άνθρωπος δεν είμαι ψευτοκουλτουριάρης. Και χάρηκα πάρα πολύ για όλους μου τους συμπαίκτες γιατί όλοι ήταν πολύ καλοί και ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
 IMG_9814
 
Εσένα τελικά σου έδωσε αυτό που ήθελες και μπήκες στο παιχνίδι;
 Δεν είχα τόσο μεγάλη φωτιά του απωθημένου μέσα μου αλλά ναι ήθελα να με θυμηθούν πάλι. Να γεφυρώσω το χάσιμο αυτό που είχα. Το είδα με τα μάτια του έφηβου για αυτό και βγήκε τόσο καλό.
 
Είσαι μπαμπάς. Έχεις φόβους για τα παιδιά σου;
Φοβάμαι πάρα πολύ για τα παιδιά μου. Φοβάμαι τι θα έχω καταφέρει να τους αφήσω, έτσι ώστε να μην συμβιβάζονται.. Να είναι περήφανα πρίν βγουν σε αυτή την πάλη του δρόμου. Εγω θέλω να τα διασφαλίσω και να μην αναγκάζονται να υποδουλώνονται. Υπάρχουν εργοδότες που είναι δουλέμποροι.
 
Εσύ πήρες από την οικογένεια σου εφόδια;
 Εγώ μεγάλωσα με το απόλυτο μηδέν. Είχα όμως πολύ αγάπη από το σπίτι μου και τους γονείς μου.  
 
Σήμερα, αν τα παιδιά σου σού έλεγαν ότι θέλουν να ασχοληθούν με τον καλλιτεχνικό χώρο, θα τα απέτρεπες;
Δύσκολη ερώτηση! Κοίτα, σίγουρα δεν θα τα απέτρεπα, αν έβλεπα κάποιο ταλέντο πάνω τους. Αλλά θα τους εξηγούσα τις δυσκολίες. Ωστόσο, όπου μπορούσα θα τα βοηθούσα»,
IMG_9806

Δέχτηκες προτάσεις για τηλεόραση μετά το σόου;
Μου έγινε πρόταση να παίξω στις Τρίχες στον ρόλο του Μουτσινά τον πρωταγωνιστικό. Είχα όμως προγραμματισμένες συναυλίες και δεν τα κατάφερα. Να σου πω και την αλήθεια δεν μου άρεσαν οι προτάσεις που μου έγιναν. Δεν κάνω εγώ για πανελίστας.
 
Μουσικά τι ετοιμάζεις; Να περιμένουμε κάτι;
Ετοιμάζω και τραγούδια αλλά ετοιμάζω και κάποιες προτάσεις για τηλεόραση. Είμαι σε διάφορες συζητήσεις αυτό τον καιρό.
  
Η κρίση έχει επηρεάσει την δική σου ζωή;
 Και βέβαια όπως όλους του Έλληνες. Αφού ακόμα οι Έλληνες εξαπατούν τους Έλληνες τι θα κάνει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ; Οφείλουμε να λέμε αλήθειες όποιες κι αν είναι αυτές. Πέρασε η περίοδος χάρητος για τα ψέματα.
  
Πολιτική και πολιτικοί; Ποια η γνώμη σου;
Δυστυχώς δεν έχουμε δυνατούς παίχτες σε αυτή την κατηγορία. Δεν μας αγαπάνε οι πολιτικοί μας … αγαπάνε μόνο τους εαυτούς τους! Οι Έλληνες πολιτικοί δεν αγαπάνε τους Έλληνες.
IMG_9820
 
Σκέφτηκες να τα παρατήσεις όλα κάποια στιγμή;
Φυσικά και ναι. Γιατί δεν έχω πρόβλημα όπου κι αν είμαι έχω την κιθάρα μου και ένα μεροκάματο θα το βγάλω. Όταν έχεις την υγεία σου δεν φοβάσαι τίποτα. Και μια σύντροφος δυνατή δίπλα σου, και όλα είναι τέλεια.
 1
 
Να μας κάνεις μια ευχή για να κλείσουμε;
Καθαρό μυαλό και να μην φοβόμαστε για το αύριο και να ζούμε το σήμερα …
IMG_9851
Φωτογραφίες – Δήμητρα Παναγοπούλου
Η φωτογράφηση έγινε στο μαγαζί του Τρεις Ελιές στο Μοσχάτο


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!