Φωτογράφος ανακάλυψε σπίτι εγκαταλελειμμένο άθικτο από την δεκαετία του 60

Δείτε απίστευτες φωτογραφίες από το διαμέρισμα-μουσείο!


Η ανακάλυψη ενός νεαρού φωτογράφου στον Καναδά κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς αποτύπωσε ένα αστικό σπίτι όπως πραγματικά ήταν και προσφέρει αυθεντικές πληροφορίες για τις συνήθειες και την οργάνωση μιας οικογένειας εκείνη την εποχή….

Ο Καναδός Dave σε μια από τις εξορμήσεις του για εγκαταλελειμμένα σπίτια εντόπισε ένα διαμέρισμα στο Οντάριο, που οι ιδιοκτήτες το εγκατέλειψαν πριν από 50 περίπου χρόνια χωρίς να πάρουν τίποτα από μέσα. Έτσι βρέθηκε μπροστά σε μια «χρονοκάψουλα» της δεκαετίας του 60 και με την μηχανή του αποτύπωσε σχολαστικά κάθε γωνιά. Τα γυαλισμένα ασημικά ήταν ακόμα στα συρτάρια της κουζίνας, στο μπάνιο έστεκαν παρωχημένα προϊόντα περιποίησης, ενώ το σκονισμένο τραπέζι είχε πάνω μια σάλτσα. Ένα ρολόι που βρίσκεται πάνω στον μπουφέ έχει σταματήσει στις 3.43. Δίπλα διακρίνονται διάφορα στολίδια, κούπες και κεριά….
23
Το σκρίνιο, αριστερά, είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα για την ώρα που θα έρθουν οι επισκέπτες: πιάτα, μπολ, ποτήρια και φλιτζάνια του τσαγιού….
Οι απίστευτες φωτογραφίες δείχνουν ένα τέλεια διατηρημένο σπίτι που είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του πριν από δεκαετίες. Εντύπωση προκαλεί η τηλεόραση που είναι μικροσκοπική και δεν είναι τοποθετημένη σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, αλλά στη γωνία ενός δωματίου. Ήταν ακόμα η εποχή των μικρών συσκευών. Οι μεγάλες οθόνες άργησαν να έρθουν……
4
Η υγρασία στο δωμάτιο με τον κόκκινο καναπέ και τα βελούδινα καθίσματα είναι πολύ έντονη….
Η οικογένεια σίγουρα είχε μεγάλη αγάπη στη μουσική. Διέθετε πλήρες στερεοφωνικό συγκρότημα που εκείνη την εποχή αποτελούσε μεγάλη τεχνολογική επανάσταση και προνόμιο των ευκατάστατων κοινωνικών στρωμάτων….
5
Ο Dave βρήκε μια ακουστική κιθάρα στο σαλόνι καθώς και πλήθος άλλων μουσικών εξαρτημάτων. «Είχαν κιθάρα, πιάνο, φυσαρμόνικες, πικάπ , μαγνητόφωνο. Προφανώς η μουσική ήταν σημαντικό μέρος της ζωής αυτής της οικογένειας», είπε ο φωτογράφος….
6
Ένα πλήρες σετ ξυρίσματος , βερνίκι παπουτσιών και καθαριστική αλοιφή για κοσμήματα και ασημικά…

7

Το φαρμακείο της οικογένειας. Κάποια προϊόντα αποδείχτηκαν πολύ ανθεκτικά στο χρόνο και χρησιμοποιούνται ακόμα και στις μέρες μας….
8
Η μουσικόφιλη οικογένεια διέθετε πιάνο δίπλα στο σαλόνι….
9
Βρήκε επίσης ένα κουτί γεμάτο με καπέλα, κοσμήματα και άλμπουμ φωτογραφιών….
10
Τα υπνοδωμάτια ήταν ασφυκτικά γεμάτα από βιβλία και τα ράφια έφταναν ψηλά σε κάθε γωνιά του σπιτιού…
12
Οι ένοικοι ήταν μανιώδεις βιβλιόφιλοι. Υπήρχαν τίτλοι για τον Ιησού, τον πόλεμο, την ειρήνη, πολλά περιοδικά και ακόμα περισσότερες εφημερίδες. Στη φωτογραφία ένα βιβλίο με τίτλο «Pornographics» και δίπλα ένα εγχειρίδιο γυναικολογίας….
13
«Γύρω από αυτό το γραφείο υπήρχαν στοίβες από περιοδικά»,διευκρινίζει ο Dave. «Επίσης κάτω από τις δύο πλευρές ήταν αρχειοθήκες γεμάτες χαρτιά με λογαριασμούς και ιατρικά αρχεία»…
Ο νεαρός περιγράφει την εμπειρία του στην ιστοσελίδα του Freaktography : « Στον αέρα υπήρχε η μυρωδιά της αποσύνθεσης και της χρόνιας εγκατάλειψης».
Πηγή : freaktography …



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!