Φιωτάκης Κώστας: ”Έχω κερδίσει σεβασμό από τον κόσμο και τους συναδέλφους και αυτό είναι το πιο σημαντικό”

Ο Κώστας Φιωτάκης μας μιλάει για την ζωή του και το τραγούδι και μας λέει Καλωσόρισες ξανά με ότι συνεπάγεται αυτό!


Ένας τραγουδιστής που δίνει την δική του μάχη και όπως όλα δείχνουν έχει κότσια για να την κερδίσει. Ο Κώστας Φιωτάκης μας μιλάει για την ζωή του και το τραγούδι και μας λέει Καλωσόρισες ξανά με ότι συνεπάγεται αυτό!

Εμείς σας τον συστήνουμε για να τον θυμάστε!!

1

Μίλησέ μας για το νέο σου τραγούδι «Καλωσόρισες ξανά». Δύσκολη εποχή για να βγάλεις τραγούδι κι όμως εσύ το τολμάς.

Το νέο μου τραγούδι “Καλωσόρισες ξανά” υπογράφουν σε στίχο ο Χρήστος Αναστασίου και μουσική-ενορχήστρωση ο Γιάννης Μαγγελάκης. Είναι ένα όμορφο χασάπικο, ένα τραγούδι αγάπης που σε ταξιδεύει, το οποίο μιλάει για έναν παιδικό έρωτα, που όμως στην πορεία, μεγαλώνοντας τα παιδιά, χώρισαν οι δρόμοι τους. Μετά από χρόνια ξανάσμιξαν να ζήσουν αυτό που ήταν γραφτό να γίνει…!!! Ένα καταπληκτικό videoclip που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Γναφάκης και το στούντιο 5123stories! Πραγματικά δύσκολη εποχή αλλά κι όποιος δεν τολμά… δεν πάει μπροστά.  “Ο τολμών νικά”…έτσι λένε. Αλλά και να μην τα καταφέρει κάποιος, τουλάχιστον έχει προσπαθήσει, έχει τολμήσει!

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Νιώθεις ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθείς και ότι θα μπορέσεις να κάνεις καριέρα;

Με την μουσική ασχολήθηκα σε μικρή ηλικία. Στην αρχή ξεκίνησα με κρητική λύρα κι έπειτα με πιάνο. Τελικά όμως με κέρδισε το τραγούδι και μόνο! Από τότε μέχρι και σήμερα νιώθω το ίδιο συναίσθημα όταν τραγουδάω… ελεύθερος !!!Αυτό που εγώ θέλω είναι να προσφέρω κι εγώ κάτι στο καλό ελληνικό τραγούδι. Καλώς ή κακώς, για να γίνει αυτό πρέπει να “δικαιωθείς” από τον κόσμο, και να κάνεις καριέρα. Έτσι σου δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να βάλεις κι εσύ ένα λιθαράκι. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω!!

3

Είσαι οικογενειάρχης. Πως συνδυάζεται η νύχτα και η οικογένεια ταυτόχρονα;

Τραγουδάω επαγγελματικά από το 1996. Παντρεμένος είμαι από το 2000. Πιστεύω αυτό τα λέει όλα! Πως…κάτι έχω καταφέρει μέχρι τώρα, πάνω σ’αυτό το θέμα!! Φυσικά και συνδυάζεται η νύχτα και η οικογένεια. Άλλωστε δεν είναι το μόνο νυχτερινό επάγγελμα… Εάν υπάρχει αυτοσεβασμός και αυτοέλεγχος, σεβασμός προς την οικογένεια κι αγάπη, φυσικά και… ναι, συνδυάζεται! Επίσης πιστεύω πως αποδίδει καλύτερα λόγω παραπάνω εμπειριών και συναισθημάτων που δίνουν και παίρνουν μες την οικογένεια!!

Τι ετοιμάζεις για το καλοκαίρι και που θα εμφανίζεσαι;

Το καλοκαίρι θα κάνω κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Κρήτη, αλλά κυρίως ασχολούμαι με την παρουσίαση και προώθηση του νέου μου τραγουδιού. Έχω κανονίσει και κάποιες εμφανίσεις μου στην Αθήνα. .

Σχέδια από Σεπτέμβρη έχεις; Κάποιες προτάσεις που σου έχουν γίνει; Θα τολμήσεις να τις κάνεις;

Έχουν γίνει κάποιες προτάσεις από νυχτερινά μαγαζιά όπως επίσης και για νέα δισκογραφική δουλειά. Είμαστε σε συζητήσεις και υπάρχουν πολλά σχέδια τα οποία και θα γίνουν άμεσα. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα τα μάθετε όλα.

2

Η κρίση πως σε βρίσκει εσένα;

Η κρίση με βρίσκει κι εμένα όπως και όλους τους συνανθρώπους μας. Κάποιους σίγουρα με περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες, και κάποιους με λιγότερα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει σε όλων το βλέμμα αυτή η αβεβαιότητα για το αύριο, η απογοήτευση, ο φόβος και πολύ χαμηλή ψυχολογία. Γι’ αυτό παιδιά μην το βάζετε κάτω… πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, χαμογελαστοί, να προσπαθούμε για το καλύτερο και όταν πρέπει να αντιδράμε!! Προσωπικά πιστεύω πως δεν θ’ αργήσει να σβήνει αυτή η θολούρα ,η κακή κατάσταση που περνάμε!

5

Θα έκανες τα πάντα για να κάνεις καριέρα στο λαϊκό τραγούδι;

Το “τα πάντα” είναι κάτι γενικό κι αόριστο. Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το τραγούδι έχω καταφέρει ένα πολύ σημαντικό πράγμα, τουλάχιστον για μένα. Να κερδίσω την αγάπη και τον σεβασμό κι από τους συναδέλφους μου αλλά και από τον κόσμο που με ακούει και μ’ ακολουθεί! Έτσι δεν θα έκανα ποτέ κάτι ώστε να “προδώσω” αυτήν την σχέση αλλά ούτε και τον εαυτό μου! Όπως είπα και πιο πριν, κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι…!!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=iH6JIND4oOg



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!