Φιλίτσα Καλογεράκου: ”Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα πως η τηλεόραση δεν με βοήθησε.”

Η Φιλίτσα Καλογεράκου είναι ένα γλυκό κορίτσι που ενώ παραμένει παιδί, τολμάει για πολλά βήματα στην ζωή της. Μιλάει μετά από πολύ καιρό στο bizznews.gr για την ζωή της, το θέατρο, την τηλεόραση, τις αδυναμίες της, την κατάθλιψη και τον έρωτα.


Την χαρακτήρισαν η κακιά της τηλεόρασης. Η Φιλίτσα Καλογεράκου είναι ένα γλυκό κορίτσι που ενώ παραμένει παιδί, τολμάει για πολλά βήματα στην ζωή της. Μιλάει μετά από πολύ καιρό στο bizznews.gr για την ζωή της, το θέατρο, την τηλεόραση, τις αδυναμίες της, την κατάθλιψη και τον έρωτα. Σε μια εξομολόγηση καρδιάς απολαύστε την, πιο παιδί από ποτέ στα καλύτερα της!!

 

Πως σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό και που σε συναντάμε;

Είμαι καλά όσο μπορώ όπως καταλαβαίνεις, γιατί δεν είναι εύκολα τα πράγματα για όλο τον κόσμο. Δόξα τον Θεό όμως είμαι καλά και ετοιμάζω πολλά νέα πράγματα και κοιτώ την προσωπική μου ζωή και την υγεία μου πάνω από όλα.

Την υγεία σου; Τι εννοείς;

Τον χειμώνα που μας πέρασε είχα έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό στην μέση μου και έπρεπε να το ξεπεράσω με κάποιες σοβαρές θεραπείες και καλή γυμναστική. Για αυτό και έβαλα στην ζωή μου πιο πολύ το γυμναστήριο το οποίο με βοηθάει πολύ.

Θέατρο; Έκανες μια πολύ καλή εμφάνιση διαφορετική και τολμηρή την προηγούμενη βδομάδα; Μίλησε μας.

Κάναμε μια καταπληκτική δουλειά την περασμένη βδομάδα. Μια δουλειά με σκοπό το απώτερο μέλλον μέσα από φωτογραφίες και παρουσίαση έκθεσης. Μια ιδέα της Νατάσσας Λουκρέζη και σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χρηστίδη. Πολύ ιδιαίτερο κόνσετ με χαραχτήρες που δείχνουν πόσο σημαντική τελικά είναι η δύναμη με την υπεροχή. Έκανα την δολοφόνο και θεώρησα πως είναι κάτι που δεν το έχω ξανά κάνει και το τόλμησα. Δύσκολο να μπεις στην νοοτροπία του δολοφόνου και μου έκανε πολύ κλικ αυτή η δουλειά Υπάρχει περίπτωση να πάει και στο εξωτερικό γιατί όπως έδειξε

Ο κόσμος πιστεύει ότι έχεις χαθεί από το προσκήνιο; Τι απαντάς;

Είναι αλήθεια αυτό γιατί δεν κάνω τηλεόραση. Όμως δεν έχω αφήσει το θέατρο ποτέ και είμαι πάντα στο θεατρικό σανίδι. Και το χειμώνα που μας πέρασε έκανα θέατρο σε σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ και κείμενα της Ρίγγα. Είμαι παιδί μου πειρασμός λεγόταν η παράσταση και πήγε πολύ καλά

IMG_0622 copy

Δεν έχεις σταματήσει καθόλου; 

 Όχι καθόλου αλλά υπάρχει ένας κόσμος που βλέπει μόνο τηλεόραση και υπάρχει και κόσμος που βλέπει μόνο θέατρο

Θα απαντήσεις σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι για τους ηθοποιούς υπάρχει μόνο τηλεόραση;

Κοίτα θα ήμουν πολύ αχάριστη αν έλεγα ότι η τηλεόραση εμένα δεν με βοήθησε. Με βοήθησε πάρα πολύ και πραγματικά είμαι ευγνώμων σε αυτή γιατί έγινα γνωστή και απέκτησα δημοσιότητα που με βοηθάει στην δουλειά μου.

Η τηλεόραση μου αρέσει πολύ αλλά με το θέατρο είμαι ερωτευμένη. Η τηλεόραση μου έχει λείψει πολύ αλλά για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να κάνω να τηλεόραση.

IMG_0553 copy

Γιατί δεν είχες προτάσεις;

Θα σου πω κάτι για δυο χρόνια που ήταν το σήριαλ ‘έχασα τον εαυτό μου… ήμουν άλλος άνθρωπος. Έπρεπε να βρω τον εαυτό μου λοιπόν και να έχω μια αποχή από την τηλεόραση.

Ήταν επιλογή σου λοιπόν;

Φυσικά και ήταν επιλογή μου να μην κάνω. Έπρεπε να απαλλαγώ από όλο αυτό που είχα αποκτήσει από τον ρόλο της Μαρκέλλας..

Τώρα θέλω να ξανά κάνω τηλεόραση και το θέλω. Δεν έχω ιδιαίτερες προτάσεις αλλά κάτι συζητάω.  

Πιστεύεις ότι σου έκανε καλό ο ρόλος αυτός της Μαρκέλας;  

Καλό μου έκανε ο ρόλος της αλλά για αρκετά χρόνια μετά την σειρά είχα αποκτήσει πολλά κοινά με εκείνη και έπρεπε να τα αποβάλω. Έκανα αγώνα και με στήριξαν και οι φίλοι μου πολύ. Χαίρομαι όμως γιατί κράτησα τον δυναμισμό της και απέκτησα δύναμη και πολύ θέληση.

 

Έχεις κουραστεί να μιλάς για αυτό τον ρόλο αλλά και για μια προηγούμενη σχέση σου που έχει λήξει χρόνια.

Ε μα ναι πια έλεος … Έχω τόσα πράγματα να πω ας σταματήσουν πια να με ρωτάνε. Έχω προχωρήσει την ζωή μου είμαι καλά και έχω μια σχέση εκτός χώρου. Στο 2015 ζούμε επιτέλους. Δεν κολάω στο παρελθόν προχωρώ!!

Παιδικά χρόνια; Οι γονείς σου;

Πολύ ωραία παιδικά χρόνια. Συντηρητικά λόγω οικογενείας αλλά γεμάτα από αγάπη και σωστές αρχές.

Χαρακτηρίστηκες σνομπ. Πως αντέδρασες; Τι θα απαντήσεις;

Νομίζω πως είμαι πολύ νορμάλ άνθρωπος. Δεν είμαι καθόλου σνόμπ και δεν έχω αρνηθεί ποτέ να μιλήσω. Απλά κάποια πράγματα τα βαριέμαι να τα διαιωνίζω όταν τελειώνουν. Κρατάμε την ζωή μας για εμάς όταν το θέλουμε. Ακόμα και τώρα με το ίντερνετ αν κάτι θέλεις να μείνει κρυφό θα μείνει.

Γάμος παιδιά οικογένεια; Το έχεις σκεφτεί;

 Όχι ακόμα δεν το έχω σκεφτεί δεν θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο. Πιστεύω πως είμαι η ίδια παιδί πως θα μεγαλώσω ένα παιδί Πρέπει να το αισθανθώ και ακόμα δεν το αισθάνομαι. Όποτε με βλέπω να το αργώ κάπως.

Τι είναι αυτό που σε έχει σημαδέψει πιο πολύ στην ζωή σου;  

Πέρασα ένα στάδιο κατάθλιψης στην ενήλικη ζωή μου. Δύσκολο κομμάτι αλλά το διαχειρίστηκα σωστά και το ξεπέρασα. Προσπαθώ κάθε μέρα να τα βρω με τον εαυτό μου. Έτσι κοιτάχτηκα μια μέρα στον καθρέφτη και είπα στοπ ώς εδώ. Όχι άλλο μιζέρια και κατάθλιψη. Η μέρα που ζούμε δεν θα ξανάρθει ποτέ. Αυτό είπα και τέλος.  

IMG_0556 copy

Η πιο καλή ‘’κακιά’’ της Ελληνικής τηλεόρασης. Πως το ακούς αυτό;

Είναι ωραίο να σε αγαπάνε και να σε υπερασπίζονται. Δεν ήταν τόσο κακιά αλλά είχε άμυνα και πιστεύω ταυτίστηκε με πολλές γυναίκες. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου Άννα μου. Είναι ωραίο να σε σταματούν και να σε ρωτάνε αν είσαι η Πετρίνα από το παιδικό θέταρο, πόσο μάλλον η καλή κακιά!!

Ετοιμάζεις και θέατρο δύσκολο και κινηματογράφο; Πως θα τα κάνεις όλα αυτά;

Ετοιμάζω μια ταινία ένα μονόλογο του Γιώργου Κατοπόδη και λέγεται ‘’Ξέρεις τι σημαίνει Άρνι’’; Θα γίνει στον κινηματογράφο και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό τον ρόλο. Δεν έχω ξανακάνει κινηματογράφο και θέλω πολύ. Επίσης ετοιμάζουμε ένα πολύ δύσκολο θεατρικό έργο την ζωή της Ρένι Ρίνφελστάιλ της κινηματογραφίστριας του Χίτλερ. Μια έντονη προσωπικότητα και πολύ δύσκολος ρόλος, σε σκηνοθεσία Λιακόπουλου. Θεωρώ πως θα είναι πολύ δύσκολο και πολύ ανατρεπτικό για μένα αλλά πιστεύω πως χειρότερο από τον φασισμό είναι να μην κάνουν το τίποτα.  Κάτι μικρό είναι καλύτερο από το τίποτα.

 

Φωτογραφίες – Δήμητρα Παναγοπούλου

Ευχαριστούμε το Kapu Καφέ Μπάρ στο Ελληνικό Χαλδείας 34  για την φωτογράφηση και την φιλοξενία 

 

 

 

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!