Φέτος είναι η χρονιά της Πελοποννήσου

Πρώτη στους δέκα κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2016


Το Lonely Planet, μία από τις πλέον έγκριτες ταξιδιωτικές εκδόσεις στον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές φέτος στην Ευρώπη και η Πελοπόννησος κατέκτησε την πρώτη θέση.

image

Στο βίντεο που ακολουθεί η ταξιδιωτική συγγραφέας που γράφει για το Lonely Planet Αλέξις Άβερμπακ εξηγεί γιατί φέτος είναι η χρόνια της Πελοποννήσου.

«Ένας οικονομικός θύλακας με μεγαλοπρεπείς αρχαιολογικούς θησαυρούς σαν την Ολυμπία, τις Μυκήνες και τον Μυστρά», όπως περιγράφει ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet. «Μια περιοχή που συνήθως οι ταξιδιώτες προσπερνούν για χάρη των νησιών του Αιγαίου και της εμβληματικής Ακρόπολης της Αθήνας», συνεχίζει.

image

image
Ο ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρεται επίσης στην περιοχή της Νεμέας, για το καλό κρασί που παράγει, ενώ δεν λείπουν οι ύμνοι στο ελαιόλαδο της Πελοποννήσου και στον γνωστό ελληνικό καφέ.
image

Στο Lonely Planet η Πελοπόννησος παρουσιάζεται ως η νοτιότερη περιοχή της Ελλάδας, που χαρακτηρίζεται από ορεινό εσωτερικό και δαντελωτές ακτές, ενώ ο ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρει για τους Βρετανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή ότι πρόσφατα η British Airways έχει βάλει δρομολόγια κατευθείαν από το Χίθροου στην μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα.

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη από το Lonely Planet

1. Πελοπόννησος, Ελλάδα
image
2. Άαρχους, Δανία
3. Βενετία, Ιταλία
4. Ντορντόν, Γαλλία
5. Λβιβ, Ουκρανία
6. Ουορικσάιρ, Αγγλία
image
7. Εξτρεμαδούρα, Ισπανία
8. Ανατολική Ακτή Τενερίφης, Κανάριοι Νήσοι
9. Τέξελ, Ολλανδία
10. Βόρεια Δαλματία, Κροατία



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!