Fashion Revolution Day – Συμμετοχή της Ελλάδας

Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μας;


Έναν χρόνο μετά την κατάρρευση του εργοστασίου Ράνα Πλάζα στο Μπανγκλαντές, περισσότερες από 52 χώρες, συμμετέχουν στο πρώτο Fashion Revolution Day. Στόχος της ημέρας είναι να αφυπνίσει, ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές έτσι ώστε να σκέφτονται τις ιστορίες των ανθρώπων που φτιάχνουν τα ρούχα πριν από κάθε αγορά.

Η “επανάσταση” ξεκινά τιμώντας τα θύματα και μαθαίνοντας για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανίας της μόδας. Η σημερινή ημέρα θα γιορταστεί στον πολυχώρο του Nixon και το μόνο που χρειάζεται για να πάρεις κι εσύ μέρος είναι να φορέσεις ένα ρούχο ανάποδα και να κάνεις μια απλή ερώτηση: “Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μας” # insideout.

Aνερχόμενοι, αλλά και ήδη καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές, καλλιτέχνες και σχολές μόδας θα υποστηρίξουν αυτή την κίνηση που τιμά τα θύματα εκείνης της ημέρας και με θετικό τρόπο θα δείξουν στους καταναλωτές τη σημασία της διαφάνειας στην γραμμή παραγωγής και τους ανθρώπους πίσω από την ετικέτα, εκθέτοντας δημιουργήματα εμπνευσμένα από την ερώτηση WHO MADE YOUR CLOTHES?

Info

Bar Nixon, Αγησιλάου 61, Κεραμεικός

Ώρα: 20.30

Dresscode: Inside Out

Εισιτήριο: Μια ξηλωμένη ετικέτα από ένα οποιοδήποτε ρούχο σου εξασφαλίζει ειδική τιμή σε ένα “inside out signature cocktail”



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!