Ευριδίκη: ”Την απελευθέρωση της πατρίδας μου επιθυμώ με όλο μου το είναι τόσα χρόνια”

H Eυριδίκη μία επιτυχημένη τραγουδίστρια που φέτος πρωταγων ιστεί σε μία πετυχημένη θεατρική παράσταση για παιδιά. ΄΄Ακροβάτες Της Τύχης΄΄μιλάει στο Bizznews.gr


Eυριδίκη μία επιτυχημένη τραγουδίστρια που φέτος πρωταγωνιστεί σε μία πετυχημένη θεατρική παράσταση για παιδιά. ΄΄Ακροβάτες Της Τύχης΄΄μιλάει στο Bizznews.gr  και τον Σπύρο Καλαματιανό.

 Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ως εξής.Φέτος σε βλέπουμε στην πιο πετυχημένη παιδική παράσταση του φετινού χειμώνα. Στους «Ακροβάτες της τύχης» της Κέλλυς Σταμουλάκη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. .Πως νιώθεις γι΄αυτό;

Όμορφα πολύ, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία κάνοντας κάτι διαφορετικό να έρχομαι κοντά σε παιδιά και να ζω μοναδικές συγκινητικές στιγμές. Ανακαλύπτω μιαν άλλη όψη της αλήθειας μέσα από έναν καινούργιο τρόπο προσέγγισης της τέχνης, διαφορετικό για μένα αλλά γοητευτικό, που με φέρνει κοντά σε ένα διαφορετικό κοινό. Και αυτό το κοινό είναι πολύ σκληρό και απαιτητικό, αλλά πολύ γλυκό όταν κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.

3

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Η ιδέα ανήκει στην Κέλλυ Σταμουλάκη η οποία “είδε” κάτι σε μένα και μου έκανε την πρόταση. Συμφώνησα βέβαια σχεδόν αμέσως από τη στιγμή που μου παρουσίασε το έργο μέσα από μία μικρή περίληψη αρχικά. Όταν δε άρχισαν και οι πρόβες ένιωσα σιγουριά για την απόφαση μου.

 Πες μας δύο λόγια για τον ρόλο σου;

Είμαι η μοίρα. Αυτή που στο μυαλό των ανθρώπων ευθύνεται για όλα. Παίρνει αποφάσεις για τις ζωές τους και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Στην πραγματικότητα, στο έργο κάνω ακριβώς το αντίθετο. Αφήνω τους ανθρώπους να ανακαλύψουν μόνοι τους την αλήθεια, μέσα από τις επιλογές τους και τη στάση τους απέναντι στη ζωή και τους συνανθρώπους τους. Η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας και ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αρετής και της αγάπης.

Τηλεοπτικά φέτος ήσουν στο Μega στο Music Shool. Πες μας δύο λόγια γι΄αυτή την εμπειρία σου; και αν ήταν υπερβολικό – ΄ επικίνδυνο για τα παιδιά που συμμετείχαν;

Ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες που έζησα στον κόσμο της μουσικής από τότε που ζω, υπάρχω και λειτουργώ επαγγελματικά σε αυτή τη χώρα. Αντίστοιχα όμορφες εμπειρίες είχα όταν ήμουν κι εγώ παιδί και συμμετείχα κι εγώ σε διαγωνισμούς. Αντιμετωπίζοντας το έτσι λοιπόν καθόλου επικίνδυνο δε θεωρώ ότι ήταν για τα παιδιά μας. Ίσα ίσα που έζησαν μία εμπειρία που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή μαθαίνοντας πράγματα για τη μουσική και τον μαγικό της κόσμο.

9

Θα συμμετείχατε ξανά σε ένα ανάλογο concept στην τηλεόραση;

Με μεγάλη μου χαρά.

Πρόσφατα είδαμε την Χρυσούλα Διαβάτη να κάνει δηλώσεις για τους stars, τους τραγουδιστές κ.α, που μπαίνουν στον χώρο της Υποκριτικής. Εσύ πως κρίνεις αυτές τις δηλώσεις μια που και εσύ φέτος κάνεις ένα πέρασμα από το σανίδι;

 Συμφωνώ απόλυτα μαζί της.

 Τι είναι αυτό που νομίζεις ότι λείπει σήμερα από τον χώρο της μουσικής, αλλά και γενικά από τον χώρο του θεάματος;

 Δε νομίζω ότι λείπει κάτι. Τα πάντα βρίσκει κανείς ανάλογα το τί ψάχνει και πού το ψάχνει. Ανέκαθεν πίστευα ότι υπάρχει  χώρος και κοινό για όλα. Βέβαια δε μπορούν να μπουν όλα και όλοι στο ίδιο τσουβάλι γι αυτό και πρέπει κι εμείς οι καλλιτέχνες να ξέρουμε πού απευθυνόμαστε και να κάνουμε τις ανάλογες επιλογές.

Τώρα θέλω να μου πεις δύο εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό, ποια είναι η πιο ευχάριστη εμπειρία της ζωής σου και ποια η πιο δυσάρεστη;

Δυσάρεστη δε θα σας πω, απλούστατα γιατί δε θυμάμαι καμία. Ευχάριστες εμπειρίες πολλές. Από τις συνεργασίες που έχω κάνει, τραγούδια που έχω αγαπήσει, παραστάσεις που ονειρεύτηκα και αγάπη που μου χαρίστηκε απλόχερα. Είναι τόσα πολλά αυτά για τα οποία αισθάνομαι ευγνώμων.

 Μίλησε μου λίγο για την οικογένεια σου και πως είναι μία καθημερινής ημέρα;

Έχω ένα γιο ο οποίος σπουδάζει τώρα στο εξωτερικό. Η υπόλοιπη οικογένεια μου είναι επίσης μακριά μου αφού ζουν στην Κύπρο… άρα στην ουσία η καθημερινότητα μου, από τη στιγμή που δεν έχω άλλες υποχρεώσεις πια, είναι γεμάτη μουσική. Από την ώρα που ξυπνώ μέχρι και την ώρα που κοιμάμαι ονειρεύομαι, ακούω μουσική και κάνω σχέδια.

BAR_2821_edited

Πως νιώθεις που ο γιος σου ο Άγγελος δεν ασχολήθηκε με την μουσική; σου λείπει που είναι μακριά σου;

Είμαι χαρούμενη γιατί ακολουθεί έναν δικό του δρόμο. Σαφέστατα μου λείπει αλλά εύχομαι και προσεύχομαι να είναι καλά, να προχωρά μπροστά και να κυνηγάει τα όνειρα του.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Καινούργια τραγούδια τα οποία ξεκίνησα να ηχογραφώ τις τελευταίες μέρες. Εμφανίσεις που ξεκινούν στην Αρχιτεκτονική μουσική σκηνή στις 6 Φεβρουαρίου με διάθεση μουσικά ερωτική και βέβαια μία καινούργια μουσικό θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα που θα παρουσιάσουμε μέσα στο 2015 με τον τίτλο “ON MY OWN”.

Θα ήθελα να κλείσουμε την συνέντευξη ως εξής. Ποιο όνειρο σου έχει μείνει ανεκπλήρωτο;

Το ταξίδι στην Κερύνεια που θα σηματοδοτεί βέβαια την απελευθέρωση της πατρίδας μου. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που ποθώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και το μόνο γεγονός, η μοιρασμένη μου πατρίδα, που με πληγώνει τα τελευταία 40 χρόνια.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!