Eurovision 2015: H Σουηδία η μεγάλη νικήτρια του 60ου διαγωνισμού – 19η η Ελλάδα

Σε μια βραδιά που τα είχε όλα κέρδισε το μεγάλο φαβορί η Σουηδία με Ρωσία και Ιταλία να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.


O Mans Zelmerlow ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη και τελικά κατάφερε να αναδειχτεί o νικητής της 60ης Eurovision, πλησιάζοντας τους πόντους ρεκόρ του Alexander Rybak το 2009 387, με 365 βαθμούς.

Σε μία βραδιά-πυρετό, διεξήχθη ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Σουηδία, την Ρωσία και την Ιταλία. Όσο περνούσε η βραδιά, η Σουηδία έπαιρνε μεγάλο προβάδισμα, ενώ η Ρωσία την ακολουθούσε κατά πόδας, αφήνοντας πιο πίσω την Ιταλία.

Σημαντικό να αναφέρουμε οτι σε γενικές γραμμές ήταν ένα εκπληκτικής αισθητικής πρόγραμμα που φέτος μπήκε και στο ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μουσικής στον κόσμο, αλλα κάποια τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δημιούργησαν μια περίεργη διάθεση στο τηλεοπτικό κοινό.

https://www.youtube.com/watch?v=W38qyxziCvU

Τι κι αν η Μαρία Έλενα Κυριάκου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και αποθεώθηκε από όλη την αρένα για την ερμηνεία της, η οποία ήταν συγκλονιστική, ωστόσο δε κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους, που μας κατέταξαν στην 19η θέση.

Οι χώρες που μας ψήφισαν ήταν η Αλβανία με 10 βαθμούς, η Αρμενία με 5 βαθμούς και η Κύπρος με 8 βαθμούς. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η Μεγαλόνησος μας έδωσε χαμηλή βαθμολογία-και όχι το 12αρι της-ωστόσο, ούτε η Ελλάδα της έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία της. Μπορεί η τελική κατάταξη να είναι απογοητευτική για την Ελλάδα, ωστόσο, ουδείς αμφισβητεί ότι η Μαρία Έλενα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!