Επέστρεψαν οι «τορπίλες» της ελληνικής κολύμβησης [εικόνες]

Βαζαίος: Αυτό που κάναμε ήταν άθλος. Αξίζουμε συγχαρητήρια


Επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα η πιο επιτυχημένη ελληνική αποστολή στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική, Ανδρέας Βαζαίος, με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος και ο «χάλκινος» στα 100μ. ύπτιο, Απόστολος Χρήστου, συγκέντρωσαν πάνω τους τους προβολείς από τις κάμερες, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους που έσπευσαν να υποδεχθούν τα μέλη της εθνικής ομάδας κρατώντας ελληνικές σημαίες.

image

«Στόχος μου ήταν το Πανελλήνιο ρεκόρ και να είμαι στα μετάλλια. Να μου βγει ένας καλός χρόνος, μία καλή κούρσα και βγήκε το… χρυσό!» δήλωσε ο Ανδρέας Βαζαίος, ενώ ο Απόστολος Χρήστου τόνισε: «Πιστεύω πως είναι πάνω από… άθλος αυτό που κάναμε ο Ανδρέας, εγώ και όλα τα παιδιά, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες. Αξίζουμε πολλά συγχαρητήρια».

image

Συνολικά η Ελλάδα είχε 12 προκρίσεις σε τελικούς και επιπλέον 12 συμμετοχές σε ημιτελικούς, ενώ καταρρίφθηκαν συνολικά πέντε πανελλήνια ρεκόρ. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα εξασφάλισε συμμετοχή σε δύο ομαδικά αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, με τις ομάδες 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική. Εκτός από τα δύο μετάλλια, η 14μελής αποστολή στο Λονδίνο χάρισε στην Ελλάδα και τέσσερις τέταρτες θέσεις. Οι επιτυχίες αυτές έφεραν την Ελλάδα στην 9η θέση της συνολικής βαθμολογίας της διοργάνωσης.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!