Έλενα Αλεξανδρή: ”Δεν θέλω αρνητικούς ανθρώπους δίπλα μου. Θέλω θετική ενέργεια στην ζωή μου”

Η Ελένα Αλεξανδρή η κόρη της Άννας Βίσση στην μαγευτική παράσταση ΄΄Οι Καμπάνες του Edelweiss’’, παραχωρεί μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Bizznews.gr!


Η Ελένα Αλεξανδρή η κόρη της Άννας Βίσση στην μαγευτική παράσταση ΄΄Οι Καμπάνες του Edelweiss’’,η πολυτάλαντη και πανέμορφη Ελληνοκαναδέζα που την γνωρίσαμε μέσα από το X-Factor 2,παραχωρεί μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στοBizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό.

 

Τι είναι αυτό που θυμάστε από τα πρώτα σου βήματα στο μαγικό χώρο της Μουσικής και του Τραγουδιού;    

Η πρώτη μου επαφή ήρθε μέσα από την Εκκλησία διότι ο πατέρας μου είναι Ιερέας,  μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με Βυζαντινή Μουσική, ψαλμούς, χορωδία και με γοήτευαν αυτοί οι ήχοι.

1

Σε ποια ηλικία αποφάσισες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Δεν το αποφάσισα, ήρθε από μόνο του. Έκανα μαθήματα φωνητικής-μουσικής,όπως και θεατρικές σπουδές στον Καναδά όπου εκεί μεγάλωσα ,τραγουδούσα (μέσω του συγκροτήματος παραδοσιακών χορών που χορεύαμε) θέλαμε κάποια στιγμή να πούμε live τραγούδια, από εκεί ξεκίνησα τα μαθήματα που σου είπα προηγουμένως και κάπως έτσι ξεκίνησα στα 17 που τραγουδούσα τραγούδια για τους ομογενής.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να πας και στο θέατρο;                                                          

Το θέατρο το γνώρισα μέσα από την μουσική ,ήμουν στο Ελληνικό Θέατρο της κοινότητας ,η βάση μας ήταν οι Έλληνες Ηθοποιοί και οι Ελληνικές Ταινίες-Παραστάσεις που βλέπαμε και μέσω από το πάντρεμα αυτό γνώρισα και το θέατρο, όπου είναι εξίσου γοητευτικό όπως και όλες οι τέχνες άλλωστε.

2

Εκτός από τα πρότυπα που είχες μέσα στο σπίτι σου,είχες κάποια άλλα πρότυπα;                

Ναι είχα την Χάρις Αλεξίου κ.α μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Τραγουδιού.Όπως μεγαλώνα μάθαινα μέσα από φίλους,dj,ταινίες και τα καλοκαίρια που κατεβαίναμε στην Ελλάδα(διότι τότε δεν είχαμε ίντερνετ). Εννοείται ότι άκουγα και λάτρευα την Άννα Βίσση που πέρναγα και πολλά τραγούδια της στα προγραμματά μου ποιο παλιά, όπως κ.α καλλιτέχνες. Ήμουν πολύ τυχερή διότι κατέβαινα συχνά στην Ελλάδα.

18069_101424573223475_3073292_n

Ποια ήταν η πρώτη συμβουλή που σου έδωσε ο πατέρας σου;                                                             

Δεν ήταν κάποια συγκεκριμένη συμβουλή. Οι βάσεις μου είναι να δουλεύω σκληρά, γι΄αυτό είμαι και τελειομανής, πάντα είμαι συγκεντρωμένη και θέλω να κάνω ότι κάνω να το κάνω όσο καλύτερο μπορώ και γίνεται,έτσι όπως έκαναν και οι γονείς μου και έχω αυτό το πρότυπο στην ζωή μου. Είμαι πολύ τυχερή που με στήριξαν και με στηρίζουν οι γονείς μου. Μου είπαν ότι αφού αυτό αγαπάς και θέλεις προχώρα, έτσι και εγώ σπούδασα έχω τα πτυχία μου και με αυτές τις αρχές συνεχίζω να προχωράω, αγάπη και σκληρή δουλειά.

Πως βλέπεις όσους δεν έχουν τις βάσεις που έχεις εσύ να ασχολούνται με τον Καλλιτεχνικό χώρο;                                                                                                                                    

Δεν είναι κάτι αρνητικό αυτό, απλά δεν έχουν κάποιες βάσεις ώστε να βοηθηθούν οι ίδιοι.

 Η διδασκαλία για εσένα πότε ήρθε;  

18 χρονών στο Ωδείο που πήγαινα και εγώ, έκανα μαθήματα παιδαγωγικής γιατί επειδή έμαθα εγώ κάποια πράγματα ότι μπορώ να τα διδάξω κι΄όλας. Έκανα μαθήματα το πώς διδάσκεις, το να μεταφέρεις πράγματα κτλ. Έτσι ξεκίνησα με μικρά παιδάκια και από εκεί πέρα προχώρησα και πλέον διδάσκω σε ενήλικες στο Fame Studio, όπου είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό το κομμάτι διότι μέσα από την διδασκαλία μαθαίνεις πολλά πράγματα.

Πως ήταν η εμπειρία σου στο X-Factor 2;

Ήταν μοναδική, κάθε εβδομάδα έπρεπε να έχεις να δείξεις κάτι καινούργιο. Εγώ επειδή είμαι τελειομανής όπως σου είπα και παραπάνω και θέλω να ψάχνομαι και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, πέρασε πολύ γρήγορα διότι κάθε Κυριακή είχαμε το live, να δούμε ποιος θα αποχωρήσει, μετά εγώ ήμουν και η μοναδική που είχα και χορογραφίες διότι λατρεύω και τον χορό που έχω κάνει και ποιο παλιά. Πήρα την 4η θέση είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.

Θα ξανά πήγαινες ξανά σε κάποιο αντίστοιχο talent show;                                      

 Όχι όταν παίρνεις την 4η θέση σε ένα τέτοιο show δεν χρειάζεται να ξανά πάς.

Πως βλέπεις αυτούς που κατακρίνουν τα talent show;                                                                             

Μα αυτά τα show είναι από πάρα πολύ παλιά, ένας Θέμης Αδαμαντίδης και αυτός από ένα τέτοιο show βγήκε. Δεν είναι δίκαιο να κατακρίνονται, δίνουν την ευκαιρία να ακουστείς, τώρα από εκεί και πέρα είναι και τι ευκαιρίες σου δίνονται μετά από αυτό το παιχνίδι αλλά και το πώς θα το διαχειριστείς και ο ίδιος.Πρέπει να έχουμε όλοι ένα ανοιχτό μυαλό και δεν πρέπει να κρίνουμε έτσι τόσο εύκολα το τι κάνει ο άλλος.

10968515_1043149555702257_5812271051837635946_n

Μίλησε μου λίγο για τον ρόλο σου στις Καμπάνες του Edelweiss και το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία με την Άννα Βίσση…

Πήγα στην Οντισιόν πέρυσι τον Μάιο όπως και τόσοι άλλοι, ξαναπήγα μετά τον Σεπτέμβριο. Μετά χτύπησε το τηλέφωνο δεν το περίμενα, όπως δεν ξέραμε και πολλά πράγματα με άκρα μυστικότητα διότι ήταν το μωρό του Νίκο Καρβέλα που δεν ήθελε να διαπρέψει κάτι προς τα έξω, οπότε δεν γνώριζα ακριβώς ποιες θα είναι οι απαιτήσεις. Οπότε σε πρώτη φάση χαιρόμουν πάρα πολύ που είδανε κάτι μέσα σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που μας έδωσαν να δείξουμε κάτι από εμάς, ελπίζω να έπαιξε ρόλο και το βιογραφικό μου. Καλά όταν έμαθα ότι θα κάνω την κόρη της Άννας Βίσση την Σάρα, πέταξα από την χαρά μου, δεν το περίμενα με τίποτα, είμαι πολύ περήφανη και ελπίζω να τους έχω κάνει και εγώ περήφανους που με επέλεξαν γι΄αυτό το ρόλο.Αν μου έλεγες τότε που ήμουν στον Καναδά που τραγούδαγα κομμάτια της, πήγαινα σε συναυλίες της ότι θα γινόταν αυτό θα σου έλεγα ότι είσαι τρελός.

Περιέγραψε μου την Άννα Βίσση μέσα από αυτή την συνεργασία σου…

Τι να πω δεν υπάρχουν λόγια…είναι μία πάρα πολύ προσγειωμένη, ταλαντούχα. Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από αυτήν, με συμβουλεύει συνεχώς, μας έχει μεταφέρει σε όλους την θετική της ενέργεια έτσι ώστε παράσταση με την παράσταση να δίνουμε και εμείς αυτή την ενέργεια. Εγώ το έχω αυτό και θέλω κάθε φορά να βάζω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι ώστε να τους ευχαριστήσω όλους γι αυτή την ευκαιρία και να τους κάνω άσπρο πρόσωπους

 Πως σου φαίνεται η Ελληνική Συμμετοχή φέτος στην Eurovision;

Νομίζω ήθελε και η χώρα φέτος μία ανάσα να πάει και μία μπαλάντα, αν και η αλήθεια είναι που μου άρεσαν πάρα πολύ όλα τα τραγούδια. Ο κόσμος όμως πάντα κρίνει και ψήφισε να πάει η Μαρία-Έλενα και εύχομαι να πάει πολύ καλά και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την χώρα μας.

 

Εσύ θα πήγαινες;

Ναι θα πήγαινα με μεγάλη μου χαρά.

Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια συνεργασία σου είτε από την Ελλάδα είτε από το Εξωτερικό;                              

Κοίτα είμαι μία μαθήτρια, όπως σου είπα και παραπάνω μαθαίνω από τους μαθητές μου, μαθαίνω από τις συνεργασίες μου και δεν το λέω για να το πω. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ θετικός και δοτικός. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον απ΄όλους έχω πάρει κάτι. Μπορώ να πω ότι είχα και έχω πολύ ευχάριστες συνεργασίες, με τον Σταμάτη Γονίδη τον Νίκο Μακρόπουλο (που θα πάμε ξανά σε διάφορες συναυλίες), την Δέσποινα Βανδή, τον Νίκο Οικονομόπουλο κ.α.

ImageHandler

Η Ελένη Αλεξανδρή τι είναι αυτό που αγαπάει και τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό…

Δεν θέλω αρνητικές σκέψεις και αρνητικά άτομα, δεν χαλάω χρόνο σε πράγματα  που δεν θα μου δώσουν μία θετική άποψη ενέργεια στην ζωή μου. Θέλω να έχω μια αγάπη που έμαθα μέσω της εκκλησίας, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, αγαπάω κάθε τι Ελληνικό, τη μουσική ,το θέατρο, την οικογένεια μου, τον άντρα μου που με στηρίζουν. Γενικότερα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό δεν θέλω άτομα που θα μου χαλάσουν αυτή την θετική άποψη, θετική ματιά που έχω στα πράγματα, περνάμε που περνάμε δύσκολα δεν θέλω να περνάω δύσκολα και στην συναισθηματική μου ζωή.

Τώρα θα σου κάνω μία ερώτηση της επικαιρότητας. Εσύ μικρή είχες δεχτεί σχολικό εκφοβισμό;                                       

Όχι δεν είχα δεχτεί σχολικό εκφοβισμό,είναι πάρα πολλά χρόνια και βγήκε προς τα έξω τώρα,ήταν πάντα και στο εξωτερικό είναι ποιο έντονο,είναι λυπηρό να βγαίνει προς τα έξω αυτό επειδή είναι σε εισαγωγικά της μόδας,πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να πάψει να υπάρχει αυτό.

Ας αλλάξουμε τώρα ξανά κλίμα…Με ποιον καλλιτέχνη θα ηθελες να συνεργαστείς και δεν έχεις συνεργαστεί ακόμα;                        

Τώρα τι μου λες είχα την Άννα Βίσση πρώτη πρώτη έχει γίνει αυτό και δεν ξέρω από εδώ και πέρα(γέλια).

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου όνειρα-βήματα;         

Αυτή την στιγμή συζητώ να διάφορες συνεργασίες, έχω κάποια κομμάτια από καιρό που θέλω μοιραστώ με τον κόσμο…και τα όνειρά μου είναι να πραγματοποιηθούν όλα αυτά και να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω…

Πως θα ήθελες να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;                                               

Να κάνουμε αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους, πέρα από τις δυσκολίες που έχουμε να προσπαθήσουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι και να κάνουμε αυτά που αγαπάμε, να προσπαθούμε για το καλό όλων και ποτέ το κακό.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!