Ελευθερία Ρήγου: ” Ο καλύτερος ρόλος της ζωής μου είναι αυτός της μαμάς”

Σπάει την σιωπή της όμως και μιλάει για όλα, τον έρωτα, την αλλαγή της, τον γιο της, τους ρόλους, την δύσκολη περίοδο της ζωής της, αλλά και για όλα εκείνα που θέλει να κάνει από δω και πέρα. Απολαύστε την σε μια όμορφη συνέντευξη καρδιάς στην Άννα Τσιάλτα και το www.bizznews.gr


Μια γυναίκα που έγραψε την δική της ιστορία στην τηλεόραση και στο θέατρο.

Η Ελευθερία Ρήγου επιστρέφει θεατρικά σε ένα συγκλονιστικό ρόλο στην καριέρα της στο έργο ‘’Σιωπή’’.

Σπάει την σιωπή της όμως και μιλάει για όλα, τον έρωτα, την αλλαγή της, τον γιο της, τους ρόλους, την δύσκολη περίοδο της ζωής της, αλλά και για όλα εκείνα που θέλει να κάνει από δω και πέρα. Απολαύστε την σε μια όμορφη συνέντευξη καρδιάς  στην Άννα Τσιάλτα και το www.bizznews.gr 

Πώς αισθάνεσαι που συμμετέχεις σε μια πού ωραία, κατά τα λεγόμενά σας, παράσταση, αλλά και διαφορετική, συγκλονιστική.

Αισθάνομαι σαν να βγήκα τώρα στο θέατρο. Σαν να είναι η πρώτη μου δουλειά. Γοητευμένη και συνεπαρμένη από το έργο και τον ρόλο που μου δώσανε. Τυχερή κι ευλογημένη. Σαν να μου δόθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, από τα 22 χρόνια που είμαι πια στον χώρο, ένας ρόλος δύσκολος, δραματικός και απαιτητικός, κι έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να τον παίξω.

Σου αρέσουν οι δραματικοί ρόλοι; Ήσουν δραματική;

Μου αρέσουν οι τραγικοί ρόλοι, όλοι είναι δραματικοί ρόλοι, εξ’ ου και το δράμα που χωρίστηκε στην τραγωδία και στην κωμωδία. Μου αρέσουν και οι κωμικοί ρόλοι. Τα τελευταία χρόνια μου έχουν δοθεί και ρόλοι σουμπρέτας, κωμικής ηθοποιού γιατί έχω πάρει και κιλάκια και η συμπεριφορά μου πάνω στη σκηνή, η ιδιοσυγκρασία μου, τραβάει να έχει και λίγη κωμικότητα.

Πολλά χρόνια ηθοποιός. Με πολλούς τηλεοπτικούς ρόλους.

Αρκετούς. Για να βγάζουμε τα προς το ζην.

Σου δώσανε κάποια πράγματα αυτοί οι ρόλοι στην τηλεόραση; Έγινες πιο αναγνωρίσιμη;

Φυσικά. Ακόμα με θυμούνται από τους τηλεοπτικούς μου ρόλους κυρίως. Γιατί το θέατρο απευθύνεται σε λιγότερους ανθρώπους. Με την τηλεόραση, ανοίγει ο άλλος τον δέκτη του και σ’ έχει μέσα στο σπίτι του. Δεν είναι όπως στο θέατρο που πρέπει να έρθει, να αποφασίσει να πληρώσει το εισιτήριο, να προγραμματίσει την τάδε μέρα κι ώρα  να έρθει να δει εμένα ή την τάδε ομάδα που παίζει και συμμετέχει κι η Ελευθερία Ρήγου.

Είναι επιλογή του κόσμου.

Ακριβώς.

Εσένα τι σου αρέσει πιο πολύ; Θέατρο ή τηλεόραση;

Αυτή τη στιγμή μου αρέσει περισσότερο το θέατρο. Γιατί στην τηλεόραση δεν βλέπω κάτι που θα ζήλευα και θα ήθελα να είμαι μέσα. Τουλάχιστον Αυτή την περίοδο

Έχει αλλάξει η τηλεόραση. Δεν είναι η τηλεόραση που γνώρισες εσύ.

Ναι. Μου αρέσουν και τα δυο είδη. Στο θέατρο παίρνεις τον ρόλο, τον ξεδιπλώνεις από την αρχή μέχρι το τέλος, έχει μια συνέχεια. Έχεις αυτή την απίστευτη σχέση με το κοινό που κάθε μέρα αλλάζει και είναι μια διαφορετική σχέση, επειδή αλλάζει κάθε μέρα.

Έχεις μια διαφορετικότητα κι είναι μοναδικό. Η τηλεόραση έχει αυτό το γκρο, έρχεται κάθε μέρα κοντά σου και πρέπει να δουλέψεις διαφορετικά με την κάμερα. Οι εκφράσεις σου πρέπει να είναι πολύ πιο μικρές, πολύ πιο περιεκτικές και να δώσεις τον ρόλο πολύ πιο συμπυκνωμένο, ώστε να περάσει από την κάμερα και να φτάσει στην εικόνα. Να είναι αυτό που θέλει ο σκηνοθέτης. Στο θέατρο, έλεγε ο αείμνηστος Καρακατσάνης, πρέπει από την καρέκλα που κάθεσαι να κάνεις μια κίνηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτάσει και στην τελευταία θέση του θεάτρου.

Έχεις κάνει φοβερές συνεργασίες. Τι έχεις να θυμάσαι από όλους αυτούς τους ανθρώπους;

Δόξα τω θεό, ναι. Πολλά πράγματα. Από τον Θύμιο θυμάμαι την σχολαστικότητά του. Ήθελε να κάνουμε και την παραμικρή κίνηση όπως την ήθελε στην σκηνοθεσία.

Αν δεν ήταν ακριβώς όπως ήθελε, δεν κατεβαίνετε από τη σκηνή. Έλεγε και ο ίδιος. ‘Έχω πολλά νεύρα. Υποστείτε με».

Ήταν τελειομανής.

Στην λεπτομέρεια. Αλλά αυτό που έβγαινε ήταν άρτιο και αριστουργηματικό. Είχαμε μια πολύ ωραία σχέση μεταξύ μας, αν και μαλώναμε αρκετά.

Άλλοι άνθρωποι που σου αφήσανε πράγματα;

Έχω συνεργαστεί και με τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Πάνο Κοκκινόπουλο, με πολλούς ανθρώπους.

Εμπειρίες;

Έχω  πάρα πολλές. Απ’ όλους έχω να θυμάμαι και ωραία πράγματα και πλάκες. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι.

Η εποχή του sex symbol σου άφησε κάτι;

Αυτό μου το κόλλησε πρώτη φορά η Σεμίνα Διγενή που σε κάποια εκπομπή με ρώτησε ξαφνικά «Πώς αισθάνεσαι σαν sexsymbol;» κι έμεινε από τότε.

Εσύ το αισθανόσουν ότι είσαι; Μια πολύ ωραία, σέξι γυναίκα που δεν περνάει απαρατήρητη από το κοινό, από τους άντρες;

Όσο κι αν το λέγανε, δεν το πολύ ένιωθα.

Εσύ δεν αισθανόσουν πολύ ωραία γυναίκα;

Έβλεπα ότι είχα κάποια ωραία πλάνα, κάποια ζήτηση στα περιοδικά της μόδας τότε κι ότι δούλευα πολύ. Νόμιζα ότι είχα ταλέντο. Εντάξει, βοήθησε κι αυτό.

Ήταν συνδυασμός. Δεν είπε κανείς ότι δεν είχες ταλέντο, γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αλλά μια ωραία εμφάνιση, πάντα ανοίγει πόρτες.

Αυτή είναι η αλήθεια. Πίστευα περισσότερο στο ταλέντο μου.

Έρχεται η εποχή που σε χάνουμε για λίγο. Δεν κάνεις τίποτα;

Έκανα πιο πολύ θέατρο. Ήταν η εποχή που ήμουν με τον Θύμιο. Εφτά χρόνια.

Πιο χαμηλών τόνων από την show bizz.

Έκανα περισσότερο θέατρο. Δεν ήθελα τόσο να είμαι στα εξώφυλλα. Είχα καταλαγιάσει, είχα βολευτεί λίγο με τον Θύμιο. Δεν ψαχνόμουν περισσότερο να δουλέψω με κάποιον άλλον. Μου άρεσε που ήμουν με τον Μεγάλο Καρακατσάνη.  Κι αυτό ήταν και καλό και κακό.

Σαν καριέρα, άποψή μου, ήταν καλό. Δεν ήσουν και τόσο άτομο του life style. Σε άφησε όμως λίγο πίσω;

Εκεί ήθελα να καταλήξω.

Ήσουν συμπρωταγωνίστρια ενός μύθου, αλλά η show bizz απείχε από αυτό, γιατί ασχολείται με άλλα πράγματα. Με προσωπικές ζωές, κιτρινίλες και τέτοια.

Επιστρέφοντας, ασχολούνται όλοι με τα κιλά σου. Σ’ ενόχλησε; Σου δημιούργησε θέμα ή σε βοήθησε να βγεις πιο πολύ προς τα έξω με αποτέλεσμα να ξαναγνωρίσουμε την Ελευθερία Ρήγου; Εμένα  μου αρέσεις όπως σε βλέπω τώρα.

Εσένα ποια Ελευθερία σου αρέσει πιο πολύ;

Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Ίσως πολλοί πουν ότι το εκμεταλλεύτηκα. Αλλά ίσως να είναι και σύμπτωση. Κάποια στιγμή υπήρξε μια αδράνεια από μέρους μου. Πήρα πολλά κιλά γιατί πέρασα το στάδιο της μελαγχολία κι έπρεπε να την αντιμετωπίσω. Πήρα φάρμακα. Μια από τις αντενδείξεις αυτών των φαρμάκων ήταν και η επιβάρυνση του σωματικού βάρους. Αυτό ήταν όλο και έγινε τόσο μεγάλο θέμα. Πολλές γυναίκες το παθαίνουν αυτό άλλωστε.

Σου άρεσε που πήρε μεγάλη διάσταση;

Όχι. Κάποιες εκπομπές το κιτρίνισαν, θέλησαν να το μεγαλοποιήσουν για λόγους θεαματικότητας και δικής τους προβολής. Αυτό κάνουν τα μέσα.

Κι ειδικά όταν δεν έχουν κάτι να πουλήσουν. Οπότε και το πούλησαν.

Δεν το κακίζω αυτό.

Νομίζω ότι ξανά βγήκες πολύ δυναμικά.

Ναι, γιατί βγήκα και μίλησα χωρίς φόβο και πάθος. Πολλοί άνθρωποι το αντιμετωπίζουν όλο αυτό και καλό είναι να μιλάνε. Δεν μπορείς να το περάσεις μόνος σου όλο αυτό.

Εσύ αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου;

Πολύ καλά.

Είσαι διαφορετική; Έχεις πιο πολύ ενέργεια στο να κάνεις πράγματα;

Έχω ήδη ξεκινήσει από διάφορα θέατρα, όχι τα κεντρικά. Και οι άνθρωποι του χώρου με σέβονται, μ’ ακούν. Έχω πολλές φιλίες από παλιά. Είμαι μια χαρά.

Εκτός από την παράσταση που ετοιμάζετε, έχεις κάτι άλλο;

Δεν έχω κάτι άλλο, αλλά δεν μπορώ να μείνω και μόνο σε αυτό γιατί έχω και μια οικογένεια.

Άρα είσαι στη φάση να βρεις και κάποιες άλλες δουλειές στον χώρο σου.

Ακριβώς. Γιατί δεν μπορώ, δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου.

Πώς το βιώνεις αυτό; Είναι δύσκολο.

Είναι μια ερώτηση που σηκώνει πολλή κουβέντα.

Θα έκανες παράλληλα και κάτι άλλο, αν δεν είχες την δυνατότητα να ζήσεις; Δεν θα έλεγες όχι.

Φυσικά. Κι έχω κάνει.

Αυτό είναι προς τιμήν όλων όσων το κάνουν.

Πάμε στο κομμάτι μαμά. Χαζομαμά;

Προσπαθώ να μην είμαι. Αλλά όταν έχεις ένα παιδί που περιμένει από σένα μία κουβέντα για ν’ ανοίξει τα φτερά του, όχι ότι εμείς τους ανοίγουμε τα φτερά, βλέπεις με μια κουβέντα να λάμπουν τα ματάκια τους.

Πιστεύεις πως είναι ο καλύτερος ρόλος  της ζωής σου;

Ο καλύτερος, δεν υπάρχει καλύτερος

Είναι μεγάλος. Πόσο είναι;

Έγινε 18 πριν μερικές μέρες και είναι Υδροχοάκι.

Πάει σχολείο ή τέλειωσε;

Τρίτη Λυκείου.

Σκέφτεται να συνεχίσει σπουδές;

Θέλει να γίνει σεφ.

Σου μαγειρεύει;

Κάτι κάνει, ναι.

Του αρέσει που έχει μια μαμά διάσημη;

Του αρέσει που κάνω αυτό που μ’ αρέσει και που είμαι ευτυχισμένη. Δεν παίζει ρόλο η διασημότητα. Δεν το σχολιάζει καθόλου για αυτόν είμαι η μαμά του απλά.

Παίζει ρόλο το ότι έχει μεγαλώσει έτσι. Ισορροπημένα, γνωρίζοντας ότι η μαμά του είναι ηθοποιός, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Γιατί υπάρχουν και παιδιά με γονείς στην τηλεόραση που μεγαλώνουν αλλιώς. Είναι λίγο πιο κακομαθημένα.

Δεν τον έχει καθόλου επηρεάσει αυτό. Το ότι με βλέπει ισορροπημένη, είναι φάρος στη ζωή του.

Τι θα άλλαζες στη ζωή σου αν ερχόταν κάποιος με ένα μαγικό ραβδί και σου έλεγε ότι μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι;

Τίποτα.

Θα την κράταγες ακριβώς όπως είναι. Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έχεις κάνει;

Όχι.

Για κάποια που δεν έχεις κάνει;

Ναι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για διορθωτικές κινήσεις.

Νιώθεις διαφορετική; Με περισσότερη ενέργεια; Βλέπω ότι βλέπεις τα πράγματα θετικά. Δεν αφήνεις να σε πάρει από κάτω το οτιδήποτε. Αυτό οφείλεται κάπου;

Οφείλεται στο ότι έφτασα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όχι αυτοεκτίμησης αλλά ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για μένα. Δεν υπήρχε περιθώριο ανάκαμψης. Σιγά σιγά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και σκαλί σκαλί, άρχισαν από μαύρα ν’ ανοίγουν οι αποχρώσεις, άνοιξαν τα χρώματα και γίνανε πιο ροζ.

Οφείλεται καθαρά σε σένα που είδες πιο αισιόδοξα τη ζωή;

Ναι.

Είσαι χωρισμένη, έτσι δεν είναι;

Ναι.

Θα ήθελες στη ζωή σου έναν έρωτα; Έναν σύντροφο; Μια σχέση;

Με τους δικούς μου όρους, ναι. Θα το ήθελα κάποια στιγμή. Αλλά δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου με άσκοπα πράγματα. Μετά τα σαράντα, δεν υπάρχει περιθώριο για πράγματα που δεν γουστάρουμε.

Ανούσια.

Όχι ανούσια. Που δεν θέλουμε.

Φοβάσαι την μοναξιά; Το παιδί μεγαλώνει, φεύγει. Δεν θες να είσαι με έναν άνθρωπο; Να έχεις μια συντροφικότητα; Θα το επεδίωκες; Θα το ήθελες;

Δόξα τω Θεό, έχω πάρα πολύ καλούς φίλους. Δεν φοβάμαι τη μοναξιά όσον αφορά αυτό τον τομέα.

Τι θα ήθελες να πραγματοποιήσεις από αυτά που δεν έχεις καταφέρει να κάνεις;

Να κάνω κάποια ταξίδια. Έχω πάρα πολλά χρόνια να κάνω. Να ξεφύγω λίγο.

Τι θα ευχόσουν στον κόσμο που σ’ αγαπάει; Στον κόσμο που θα έρθει να σε δει στην παράσταση και γενικά στον κόσμο που σας στηρίζει σ’ αυτή τη δουλειά και φτάνετε εκεί που φτάνετε;

Εύχομαι να μην ταλαιπωρείται, όσο ταλαιπωρείται. Εύχομαι κουράγιο, υγεία και να φύγει από αυτή την παράσταση με την ψυχή γεμάτη συναισθήματα και τα φτερά όχι σπασμένα, αλλά σε ανάταση.

Πιστεύεις ότι η παράσταση θα συγκλονίσει τον κόσμο; Θα δώσει μηνύματα;

Αυτό εύχομαι. Να δώσει κάποια μηνύματα και ν’ αφήσει τον κόσμο γεμάτο με πολλά συναισθήματα και μηνύματα που θα πρέπει να βάλει στην ζωή του για να αλλάξει και τον τρόπο σκέψης του!

Φωτογραφίες για το bizznews.gr – Γιάννης Γκογκόπουλος 

Η παράσταση Σιωπή κάθε Δευτέρα στο Χυτήριο …. Μην την χάσετε !!!! 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!