Έκρηξη βόμβας στο Σύνταγμα: Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική

Η άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν άμεσα τον χώρο, ελάχιστα λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα των τρομοκρατών.


Η άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν άμεσα τον χώρο, ελάχιστα λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα των τρομοκρατών.

Το σημείο είναι πολυσύχναστο, παρά το γεγονός ότι η ώρα ήταν προχωρημένη. Όπως δηλώνουν μάρτυρες στο newsit.gr οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να αποκλείσουν τον χώρο ήδη από τις 03:00.

Άμεσα ζητήθηκε από εργαζόμενους στα γύρω κτήρια να απομακρυνθούν ενώ αποκλείστηκε τόσο η οδός Φιλελλήνων όσο και η Αμαλίας. Στα γραφεία του ΣΕΒ εντοπίστηκε “ύποπτο” σακίδιο και έτσι ευτυχώς άμεσα το τηλεφώνημα θεωρήθηκε “σοβαρό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι πρέπει να γνώριζαν καλά τον χώρο και κυρίως να είχαν κάνει “κατόπτευση” για αρκετό καιρό καθώς φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι στο σημείο δεν υπάρχει φύλαξη μέχρι τα ξημερώματα.

Οι άγνωστοι γνώριζαν ότι ότι φύλαξη υπάρχει μόνο στην πρεσβεία της Κύπρου και αυτή στον εξωτερικό χώρο μονάχα την ημέρα, ενώ φαίνεται πως είχαν παρατηρήσει πως ακόμη και η κάμερα στην κυπριακή πρεσβεία “κοιτάζει” στην είσοδο και έτσι είχαν ελεύθερο πεδίο για να δράσουν.

Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός καθώς φαίνεται πως κάποιοι έχουν επιλέξει το κέντρο της Αθήνας την περίοδο των γιορτών για να σκορπίσουν τον τρόμο.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!