Ejekt Festival 2015 – The Parov Stelar Band

Αφιέρωμα απο το Bizznews.gr.


Το Ejekt Festival έχει ένα στόχο: κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο, να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές στιγμές και να παρουσιάζει ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό φάσμα καλλιτεχνών. Έχοντας κλείσει τα 10 του χρόνια (2014), δεν επαναπαύεται, αλλά εξελίσσεται δυναμικά σε ένα μάλιστα ιδανικό σημείο της πόλης, την Πλατεία Νερού στο Φάληρο, υποδεικνύοντάς μας ένα σταθερό καλοκαιρινό ραντεβού!

Φέτος, θα έχουμε την τύχη (όσοι και όσες τουλάχιστον δεν κατάφεραν να παραστούν στην χειμερινή του συναυλία) να ακούσουμε τον ιδιαίτερα χαρισματικό παραγωγό και dj Parov Stelar συνοδευόμενο από την επίσης εξαιρετική μπάντα του. Έχοντας στα 40 του χρόνια ενθουσιάσει το ευρωπαϊκό μουσικόφιλο κοινό με μία πορεία που ξεκινά περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Parov κινείται μεταξύ της electro swing, της downtempo, της jazz και της house.

Με καταγωγή από Linz της Αυστρίας και συνεργαζόμενος σταθερά με την Etage Noir Recordings, ο Parov ξεκίνησε δισκογραφικά το 2001 και από τότε είναι πολυγραφότατος. Albums, EPs και singles βγαίνουν διαδοχικά όλα αυτά τα χρόνια, κινούμενα πάντα στο swing ύφος και με ποιοτική χορευτική διάθεση σε μία Ευρώπη που όλοι και όλες σας γνωρίζετε τις pop και house επιρροές εξ Αμερικής. Το τελευταίο του album κυκλοφόρησε το 2015 υπό τον τίτλο «The Demon Diaries» και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα αν θέλετε να πάρετε μία πρώτη γεύση. Βέβαια, είμαι σίγουρη ότι το περσινό καλοκαίρι θα γνωριστήκατε με τον εν λόγω ταλαντούχο κύριο ακούγοντας το single του «The Sun» (με τον Graham Candy).

Και επιμένω να τον αποκαλώ ταλαντούχο καθώς πριν ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τη μουσική, ο Marcus Füreder (a.k.a. Parov Stelar) είχε αποφασίσει να σπουδάσει ζωγραφική και design για αυτό και παρακολουθούσε μαθήματα σε Βερολίνο και Linz. Ωστόσο, φαίνεται ότι ποτέ δεν έχασε το ενδιαφέρον του για τη ζωγραφική, καθώς επιμελήθηκε το cover για το τελευταίο του album, αφήνοντας την αμφίπλευρη έμπνευση των τεχνών που αγαπά να τον επηρεάσει εξίσου.

Όσον αφορά στην μπάντα του… δοκίμασε το εγχείρημα το Νοέμβριο του 2005 και αποτέλεσε το έναυσμα για μία σειρά συναυλιών σε μεγάλα φεστιβάλ (π.χ. Glastonbury). Η ποικιλία των οργάνων μας προσφέρει ιδιαίτερες μουσικές στιγμές, ειδικότερα όταν οι Cleo Panther (φωνητικά), Marc Osterer (τρομπέτα), Max the Sax (σαξόφωνο), Willie Larsson Jr. (Drums) και Michael Wittner (μπάσο) βρίσκονται επί σκηνής και μπορείς να απολαύσεις την ποιότητα των studio ηχογραφήσεων σε συνδυασμό με μία καταπληκτική ενέργεια και δράση.

Προβλέπεται λοιπόν για ένα πολύ πολύ δυνατό live το οποίο θα μας προσφέρει ανάσες ευχαρίστησης και καλής διάθεσης μέσα σε όχι τόσο αισιόδοξες και ήρεμες συνθήκες. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και είμαι σίγουρη ότι η The Parov Stelar Band θα μας αποζημειώσει και με το παραπάνω. Ραντεβού στις 15 Ιουλίου.

Official Site: http://www.parovstelar.com/

Το νέο album εδώ: http://www.parovstelar.com/music.php



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!