Δημήτρης Καρράς: ”Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι, που κανείς άλλος δεν ξέρει”

Ο Δημήτρης Καρράς ξεκίνησε μέσα στην εποχή της κρίσης να κάνει επιχειρήσεις και να πετυχαίνει χωρίς να φοβάται. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην του κάνω μια ”ανάκριση” για να μάθω τα μυστικά του! Απολαύστε τον λοιπόν σε μια μοναδική συζήτηση χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.


Είναι νέος δραστήριος με μόρφωση και παιδεία. Από καλή οικογένεια με αρχές. Έκανε τα βήματα του στις επιχειρήσεις και απέδειξε πως μπορεί ένας νέος να είναι καλός και δυνατός, μόνο όταν αυτό που κάνει το αγαπάει.  Ο Δημήτρης Καρράς ξεκίνησε μέσα στην εποχή της κρίσης να κάνει επιχειρήσεις και να πετυχαίνει χωρίς να φοβάται. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην του κάνω μια ”ανάκριση” για να μάθω τα μυστικά του! Απολαύστε τον λοιπόν σε μια μοναδική συζήτηση χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Θέλω να μου μιλήσεις για τα πρώτα σου βήματα στα μαγαζιά. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με επιχειρήσεις; Μικρόβιο, διαστροφή ή επιχειρηματικότητα;

Τα πρώτα βήματα ξεκινούν από όταν ο πατέρας μου είχε ένα καφέ – μπαρ και εγώ ήμουν σε ηλικία 15 χρονών, δούλευα εκεί στο ταμείο πολλές ώρες και έτσι ξεκινώντας να βλέπω θετικά την εστίαση, αυτό θεωρώ ότι ήταν το μικρότερο που με έβαλε σε αυτή την διαδικασία.

Όσον αφορά την επιχείρηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα μου, νομίζω ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να το εγκαταλείψω ακόμα και στα γηρατειά, σκέψου ότι θέλω συνέχεια να ενημερώνομαι και αν μπορώ να υλοποιώ νέες ιδέες και επιχειρήσεις είτε στην εστίαση ή γενικά στο χώρο των επιχειρήσεων.

IMG_2454

Φόβος για αποτυχία σε αυτά σου τα βήματα υπήρχε; Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει  για αποτυχία;

Θεωρώ ότι όποιος δεν έχει το φόβο της αποτυχίας μέσα του πρέπει να είναι ψυχικά διαταραγμένος ή ανίδεος. Φυσικά και τον έχω και τον είχα, είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Η επιτυχία είναι συνάρτηση της τύχης, της στιγμής και του τόπου.

Την δεδομένη στιγμή δεν με φοβίζει τίποτα, στην επόμενη στιγμή πολύ πιθανό, το ρίσκο με εξιτάρει.

Περίμενες ότι ο κόσμος θα το αγαπήσει τόσο πολύ και θα πάει τόσο καλά;

Ο κόσμος όταν εισπράττει αγάπη νομίζω ότι δίνει συνήθως, εγώ σαν άνθρωπος είμαι πολύ κοινωνικός και δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ του αφεντικού που λέμε. Το ότι πάει υπερβολικά καλά δεν το περίμενα, περίμενα ότι θα πάει απλά καλά, και αυτό είναι τεράστια  επιτυχία για μένα, να ξεπερνάω τα όρια που βάζω.

IMG_2455

Τι πιστεύεις ότι το έκανε να γίνει τόσο γνωστό;

Το A la Crepe φημίζεται για την ποιότητα από την πρώτη μέρα μέχρι κι τώρα που είναι η ίδια και καλύτερη αλλά το πιο σημαντικό μετά από αυτό είναι οι τιμές που είναι αρκετά χαμηλές.

Εκτός από το A la Crepe έχεις και το Thalassa που ξεκινάει σε λίγες μέρες με ένα πρόγραμμα φωτιά. Άλλο ένα βήμα δύσκολο εν μέσω κρίσης. Θα μου πεις πως παίρνεις τόσο ριψοκίνδυνες αποφάσεις;

Αρχικά μου αρέσει το ρίσκο όσο τίποτα άλλο, το “Thalassa” εδώ και 2 χρόνια πάει κάθε χρόνο και καλύτερα παρ’ όλα τα προβλήματα που έχει η χώρα μας, ο κόσμος βγαίνει να διασκεδάσει, να ξεχαστεί από την καθημερινή μάστιγα των φόρων και της αβεβαιότητας. Φυσικά και εμείς έχουμε ρίξει νερό στο κρασί μας όσον αφορά τις τιμές μας.

IMG_2457

Η κρίση έχει επηρεάσει την διασκέδαση ή όλο αυτό δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο μας το δείχνουν;

Σαφώς και την έχει επηρεάσει, δεν έχουμε τις ίδιες καταναλώσεις όπως παλιά αλλά με τη μείωση των τιμών και τα σταθερά βήματα πάμε κόντρα στην κρίση και προσπαθούμε για το καλύτερο, επίσης ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο κόσμος της Χαλκίδας που μας στηρίζει συνεχώς.

Στην οικογένεια του A la Crepe και του Thalassa προστέθηκε και το «Μακαρόνι» αυτή η συνεργασία προέκυψε ξαφνικά ή ήταν κάτι που συζητούσατε καιρό;

Κυριολεκτικά σε μία νύχτα, ο Δημήτρης που έχουμε μαζί το “Μακαρόνι” είναι πολλά χρόνια συνεργάτης και φίλος, και εγώ πήγαινα συνέχεια εκεί για φαγητό, συμβάδιζε και στην τακτική μου «ποιότητα και τιμές» και έτσι λοιπόν συμβαδίζουμε μαζί και ψάχνουμε την επόμενη περιοχή.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Τα επόμενα βήματα όταν δεν είναι σίγουρα, δεν θεωρώ ότι είναι ορθό να τα αναφέρεις, σε ένα γενικό πλάνο είναι να επιλέξουμε το μέρος για το επόμενο κατάστημα.

Τι θα συμβούλευες τους νέους όπως εσύ επιχειρηματίες να κάνουν, να σκεφθούν ή να πράξουν;

Αρχικά θέλει να κάνεις καλούς υπολογισμούς στα οικονομικά θέματα, γιατί έχουμε γεμίσει «επιχειρηματίες δράκους» που έχουν ιδέες και όχι χρήματα, και συνήθως την πληρώνουν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες (ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτο εργατικό δυναμικό).

Να σκεφτούν την κίνηση τους πολύ καλά γιατί τον επιχειρηματία τον στιγματίζουν οι αποτυχίες του.

Να πράξουν την ιδέα τους χωρίς την γνώμη των άλλων γιατί όπως λέει και ο Ωνάσης:
«Το μυστικό στις μπίζνες είναι να ξέρεις κάτι που κανείς άλλος δεν ξέρει».

Και μια ευχή για να κλείσουμε όμορφα και θετικά την συνέντευξή μας;

Υγεία σε όλον τον κόσμο και αγάπη στις συνήθειές μας.

30

40

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!