Διχάζει η εκτέλεση σχιζοφρενή θανατοποινίτη

Δεκάδες οργανώσεις και πολιτικοί κάνουν έκκληση για επιείκεια στην περίπτωση του Scott Panetti


Δεκάδες οργανώσεις και πολιτικοί κάνουν έκκληση για επιείκεια στην περίπτωση του Scott Panetti

Αυτή την εβδομάδα, η πολιτεία του Τέξας προτίθεται να εκτελέσει τον Scott Panetti, ο οποίος το 1992 πυροβολήθηκε και σκότωσε τη μητέρα και τον πατέρα της πρώην συζύγου του μπροστά στα μάτια της εν διαστάσει συζύγου του και της τρίχρονης κόρης τους.Για το αν ο 56χρονος σήμερα Panetti, έχει διαπράξει τις δολοφονίες δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία: παραδέχτηκε την πράξη του στη δίκη του το 1995, όταν ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του ντυμένος με μια μωβ στολή καουμπόη και επιχείρησε να καλέσει περισσότερους από 200 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων θέλησε να καλέσει και τον… Τζον Κένεντι και τον Ιησού.

Η εκτέλεση του Panetti, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου, διχάζει μιας και ο καταδικασθείς έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από σχιζοφρένεια επί τρεις δεκαετίες.

Στην εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση, αντιδρούν δεκάδες χριστιανικές ενώσεις αλλά και πολιτικοί και πρώην γερουσιαστές. Μάλιστα ο πρώην γερουσιαστής Ron Paul απεύθυνε έκκληση στον κυβερνήτη του Τέξας για επιείκεια στην περίπτωση Panetti. Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά που έχει αντιταχθεί δημοσίως σε μια εκτέλεση.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!