Χρίστος Αντωνιάδης: ”Αν προσωπικά δεν βιώσεις την απώλεια κεκτημένων,  να φτάσεις στον πάτο, τελικά δεν μαθαίνεις.”

Επιστρέφει πιο ανανεωμένος από ποτέ, πιο ώριμος και διεκδικεί την ζωή που έχασε. Μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί.


Είναι ωραίος και αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες. Ο Χρίστος Αντωνιάδης έκανε πολλά μάγια στην δεκαετία του 90 και ξαφνικά χάθηκε. Επιστρέφει πιο ανανεωμένος από ποτέ, πιο ώριμος και διεκδικεί την ζωή που έχασε. Μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί.

 

Χρίστο Αντωνιάδη θέλω να ξεκινήσουμε από την δυναμική σου επιστροφή και την επανεμφάνισή σου σε νυχτερινό μαγαζί του Πειραιά.

Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, ηθελημένης αδράνειας με πείσανε φέτος να δραστηριοποιηθώ πάλι. Δουλεύω στην Τρούμπα στον Πειραιά σε ένα μαγαζί που λέγεται “Φιγούρες Stage”. Είναι κάτι το οποίο με ξάφνιασε να σου πω την αλήθεια, γιατί άκουγα για την περιοχή της Τρούμπας από ελληνικές ταινίες αλλά δεν είχα ποτέ πραγματικά πάει, εκεί .

 Είπες πολλά χρόνια αδράνειας. Γιατί;  Ήταν δική σου απόφαση;

Κάποια στιγμή γύρω στο 2008-2009 απογοητεύτηκα. Βαρέθηκα λίγο με βαρέθηκαν λίγο και αποφάσισα σιγά-σιγά να αποτραβηχτώ. Δούλευα που και που σε κάποιες εμφανίσεις στην επαρχία, στην Αθήνα σποραδικά, αλλά κανονικές εμφανίσεις δεν έκανα. Περισσότερο δούλευα για βιοποριστικούς λόγους.  Όσο το χρειαζόμουνα και μέχρι εκεί. Κάποια στιγμή το σταμάτησα και αυτό.

 Γιατί; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις τέλος το τραγούδι;

Δεν είπα τέλος το τραγούδι, είπα τέλος αυτές οι εμφανίσεις. οικονομικά να το κάνω. Δεν μου προσέφεραν τίποτα.  Είπα τέλος η νύχτα.  Δεν μου προσέφερε κάτι καλλιτεχνικά,  ούτε το είχα ανάγκη

 Όταν λες δεν το είχα ανάγκη οικονομικά, είχες λύσει το πρόβλημα επιβίωσης;

Είχα καταφέρει με ένα τρόπο να μην το έχω απόλυτα ανάγκη, πλούσιος δεν έχω γίνει αλλά μου φτάνουν αυτά τα λίγα που έχω για να περνάω και να μην είμαι υποχρεωμένος να κάνω πράγματα που δεν μου αρέσουν.

 Ασχολήθηκες με άλλα πράγματα; Με επιχειρήσεις;

Με λίγα χρήματα που είχα καταφέρει να μαζέψω τις καλές εποχές, τα επένδυσα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  Έχω μία επιχείρηση η οποία με ταΐζει.

  Έζησες στις χρυσές εποχές  του ελληνικού τραγουδιού

Έζησα τις χρυσές εποχές της διασκέδασης, έζησα το πάρτι των 90’s, γιατί έτσι ήταν τότε. Δεν το καταλαβαίναμε έτσι βέβαια, αλλά ήταν αυτό.

Αυτές τις εποχές, τώρα πια, τις νοσταλγείς;

Όχι δεν τις νοσταλγώ, όμως υπήρχε μια ανεμελιά, υπήρχε δημιουργία γιατί υπήρχαν χρήματα. Όλοι είχαν όρεξη να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όλα αυτά πολύ ωραία αλλά δεν μου αρέσει να ζω με το παρελθόν και τις αναμνήσεις. Μου αρέσει να ζω για το σήμερα και το αύριο.

 Το παρελθόν είναι αυτό που σε καθιέρωσε στον κόσμο, στους ανθρώπους που σε αγαπούν μέχρι σήμερα και το βλέπεις αυτό φαντάζομαι και σου έδωσε τη δυνατότητα και χρήματα να κάνεις μέσα από το τραγούδι αφού έζησες στις καλές εποχές, αλλά και να δείξεις ποιος είσαι.

Βεβαίως και το σέβομαι και το εκτιμώ αυτό το πράγμα, αλίμονο, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να μείνουμε εκεί; Δεν προχωράμε; Δεν ωριμάζουμε;  Δεν εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι;

 Εσύ πιστεύεις ότι είσαι πιο ώριμος πια; Τι πιστεύεις ότι σε ωρίμασε πιο πολύ από όλα;

Θα σου μιλήσω ανοιχτά και χωρίς μετριοφροσύνη. Ναι πιστεύω ότι είμαι πιο ώριμος σήμερα  και ένας λόγος που έγινε αυτό είναι ότι έφαγα μία και δυο και τρεις, πολύ δυνατές σφαλιάρες και τελικά διαπιστώνω πως αν δεν τις φας δεν μαθαίνεις. Όσο και να σου λένε κάποιοι άνθρωποι, που σε αγαπάνε, πέντε πράγματα εάν εσύ προσωπικά δεν βιώσεις την απώλεια κεκτημένων,  να φτάσεις στον πάτο, τελικά δεν μαθαίνεις.

 Πιστεύεις αυτό που λένε ότι αν δεν φτάσεις στον πάτο  δεν υπάρχει κορυφή μετά;

Ναι το έμαθα αυτό. Αν με ρώταγες πριν 20 χρόνια δεν ξέρω αν θα σου απαντούσα το ίδιο. Προφανώς, μάλλον όχι. Αλλά εκ του αποτελέσματος σου λέω ότι ναι, έτσι είναι.          Έφτασα Σε ένα τέλμα και για να απαγκιστρωθώ από αυτόν το φαύλο κύκλο μιζέριας, με βοήθησαν πάρα πολύ οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου, και αυτό έχει πολλές μορφές. Κάποια στιγμή είδα και εγώ πιο καθαρά πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έχεις κάνει;

Ναι έχω κάνει λάθη και έχω μετανιώσει για κάποια από αυτά. Επειδή δεν μπορώ να τα αλλάξω  δεν έχει νόημα να  βαυκαλίζομαι.  Έχω περάσει από αυτό το στάδιο και προτιμώ πιο ευχάριστες  καταστάσεις για μένα.  Μου αξίζουν καλύτερα.

Τι είναι αυτό που θες τώρα, που έχεις επιστρέψει δυναμικά σε ένα μαγαζί, ξαναξεκινώντας και επαναπροσδιορίζοντας την καριέρα σου ως τραγουδιστής;

Υπάρχουν κάποιες απώτερες σκέψεις αλλά   σε πρώτη φάση θα σου πω ότι η πρώτη μου βασική επιδίωξη είναι να ξανά συστηθώ με τον κόσμο. Είτε με  αυτούς που με θυμούνται, είτε με αυτούς που τους έλειψα, είτε με αυτούς που γεννήθηκαν προσφάτως και δεν έχουν προλάβει να με γνωρίσουν.

Καινούργια δουλειά;

Ξεκινάμε με ένα τραγούδι που είναι ουσιαστικά αυτό που με σύστησε περισσότερο στο ευρύ κοινό, το “Μάγια”, το οποίο το κάνουμε σε μία νέα μορφή, το ονομάζουμε “Μάγια 2018”. Φρέσκια επανεκτέλεση  με σημερινό ήχο,  και μετά θα ακολουθήσουν και καινούργια τραγούδια.

Μην ξεχνάς πως έχω συμμετάσχει σε 3 σήριαλ, με πιο έντονη την συμμετοχή μου στους “Δύο ξένους”. Βέβαια δυστυχώς ή ευτυχώς στο Ελλαδιστάν ζούμε και αναγκαστικά κάποια όνειρα είναι λίγο μικρότερα από ότι θα μπορούσε να είναι στην πραγματικότητα.

Λόγω κρίσης; Λόγω όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί;

Η κρίση απλά φανέρωσε τις παθογένειες που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν, απλά το χρήμα και η θολούρα της διασκέδασης τα έκρυβε.

 Τώρα που τα μαγαζιά περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές, κλείνουν και δουλεύουν μόνο δύο μέρες την εβδομάδα.  Ποια η γνώμη σου;

Είναι μία άρρωστη κατάσταση. Δεν έχει χρήματα ο κόσμος για να το κάνει πιο συχνά και για αυτό υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Όταν θα μπορέσει ο κόσμος να διασκεδάζει πιο συχνά, θα μπορούμε να δουλεύουμε και περισσότερες μέρες.

Έχεις μία άποψη για την πολιτική αυτής της χώρας;

Ναι είμαι από τους εξ’απατηθέντες.  Όπως οι περισσότεροι Έλληνες φαντάζομαι. Ψηφίζαμε σαν βόδια όλους αυτούς που μας κυβερνούσαν τα προηγούμενα 30 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε όλοι την τελευταία οκταετία. Δυστυχώς θέλοντας να απαγκιστρωθούμε από τους προηγούμενους ηγέτες, με “ή” μικρό, ψηφίσαμε τους πιο καλούς τους μαθητές στο ψέμα.  Εγώ δεν ψήφισα πρώτη φορά αριστερά. Εγώ είμαι εξαπατηθείς από τα προηγούμενα συστήματα.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου;

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου ήταν το 2001. Όταν ξεκινούσα για μία περιοδεία στην Αμερική με τον Βασίλη Καρρά  και θα λείπαμε για ένα μήνα. Εγώ όμως φεύγοντας από εδώ,  λίγους μήνες πριν, είχα πάρει χρυσό δίσκο. Γενικώς ήμουν σε μία φάση που ήταν όλα καλά. Οικονομικά ήμουν μία χαρά. Γυρίζοντας από την Αμερική και τις περιοδείες, είχα χάσει το συμβόλαιο με την εταιρεία μου, μου είχαν κλέψει όλα τα χρήματα, δεν είχα μάνατζερ, δεν είχα μαγαζί για να τραγουδήσω. Ξαφνικά διαλύθηκε όλο το συννεφάκι αυτό έτσι φάνηκε ότι έγινε. Ήταν μία κατάσταση η οποία δρομολογούνταν μήνες, αλλά αφελέστατα εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθώ ξαφνικά στον αέρα και απένταρος.  Αυτό είναι μία πολύ μεγάλη σφαλιάρα. Ευτυχώς που υπήρχε η οικογένειά μου εκεί.

Η οικογένειά σου τελικά είναι το στήριγμα σου;

Στην Ελλάδα, ευτυχώς, ένα από τα θετικά που έχουμε, παρόλα αυτά που είπα προηγουμένως, είναι ότι υπάρχει ο οικογενειακός ιστός. Ευτυχώς ακόμα καλά κρατεί. Εμένα με στήριξε και με βοήθησε πάρα πολύ για να μη διαλυθώ.

 Φίλοι υπήρχαν;

Όχι.  Δεν καταλογίζω σε κάποιον, κάποιο δόλο. Έτσι είναι τα πράγματα. Ούτε εγώ είχα δεθεί ιδιαίτερα με  κάποιους ανθρώπους.

 Μήπως ήταν για καλό τελικά;

Σίγουρα.  Εγώ πέρασα μία δεκαετία πολύ μαύρη. Δεν σου λέω ότι ήμουν στα πατώματα, γιατί δεν είναι ο χαρακτήρας μου. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.  Στα πατώματα ήμουνα στιγμές και μετά έδινα μία σφαλιάρα μόνος μου στον εαυτό μου και σηκωνόμουν. Έχω μία φράση της μάνας μου την οποία την έχω υιοθετήσει.  ‘’Τι μαλάκας είσαι, είναι δυνατόν ο γιός μου να κάνει έτσι, άντε σήκω επάνω, δεν θα πεθάνουμε κιόλας, άντε προχώρα .

Πάμε στο κομμάτι όμορφος, σέξι, με κατακτήσεις και εργένης μέχρι πριν λίγο καιρό.  Πώς ξαφνικά βρέθηκε η γυναίκα που σε κατάφερε να παντρευτείς;

Όπως σου είπα εκεί γύρω στο 2008-2009 τους βαρέθηκα, με βαρέθηκαν και τα βρόντηξα. Τότε γνώρισα και τη γυναίκα μου και αποφάσισα, ότι προτιμώ την ησυχία και την ηρεμία και τη γαλήνη της οικογενειακής εστίας.

 Πιστεύεις ότι βρήκες μία γυναίκα σταθμό στη ζωή σου; Έρωτας; Πώς το αποφάσισες;

Δεν είμαι των άκρων.  Η πεθερά μου ήταν θαυμάστριά μου. Με είχε γνωρίσει από τις εμφανίσεις μου στις τηλεοράσεις, που της έλεγε της γυναίκας μου έναν τέτοιο γαμπρό θέλω και εγώ, τι καλό παλικάρι είναι αυτό. Με την γυναίκα μου έχουμε περίπου 20 χρόνια διαφορά.

Δεν σε φόβισε ποτέ αυτή η διαφορά ηλικίας;

Ναι αλλά με την συζήτηση όλα λύνονται.  Τον Φεβρουάριο κλείνουμε 10 χρόνια γνωριμίας είμαστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

 Έχετε συζητήσει για οικογένεια;  Δεν θες να γίνεις μπαμπάς;

Ναι, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή.  Δεν το έχω απόλυτη ανάγκη να σου πω την αλήθεια, αλλά δεν είμαι και αρνητικός.

Τι άλλο είναι αυτό που θα δούμε από το Χρήστο Αντωνιάδη και τι είναι αυτό που εσύ θα ήθελες να ζήσεις;

Καταρχάς θα ευχηθώ για εμένα, κάτι που εύχομαι και για όλο τον κόσμο. Αγάπη, ευτυχία,  και γαλήνη στις ψυχές μας.  Δεν μπορείς να χαρείς τίποτα στη ζωή αν δεν είσαι υγιής, και πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε.

 Πάθη είχες;  Τα άφησες μαζί με το παρελθόν, όπως είπες, ή εξακολουθείς και είσαι ένας άνθρωπος με πάθος;

Ναι έως ένα βαθμό είχα.  Φυσικά και δεν τα άφησα στο παρελθόν. Άμα χάσεις το πάθος σου, χάνεις την όρεξη για ζωή. Εννοείται πως αγωνιώ μην τυχόν χάσω το πάθος μου, πρώτα από όλα για τη δουλειά και δουλειά δεν είναι ένα πράγμα συγκεκριμένο είναι πολλά μικρά πραγματάκια που σε παθιάζουν.

Aκούστε και την νέα διασκευή του τραγουδιού του Μάγια 2018 

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Φωτογραφίες Γιάννης Γκογκόπουλος

Ευχαριστούμε το Su Casa στην Γλυφάδα για την φιλοξενία και την φωτογράφηση



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!