«Χρυσός» αποχαιρετισμός για τον «τεράστιο» Γιουσέιν Μπολτ στο Ρίο [εικόνες]

Κλείνει την καριέρα του με 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς και 20 συνολικά

Κλείνει την καριέρα του με 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς και 20 συνολικά


Ο «κεραυνός» Γιουσέιν Μπολτ κλείνει την τεράστια καριέρα με το καλύτερο τρόπο. Με μία ακόμη θέση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ένα ακόμα μετάλλιο, το 9ο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα 4Χ100 της Τζαμάικα ήταν η μεγάλη νικήτρια στη σκυτάλη στο Ρίο.

image

Ο Γιουσέιν Μπολτ κατάφερε το αδύνατο. Είναι ο μόνος αθλητής στον κόσμο που έχει κατακτήσει το χρυσό και στα τρία αγωνίσματα του σπριντ (100μ., 200μ., 4Χ100μ.) σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, Πεκίνο το 2008, Λονδίνο 2012 και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο του 2016.

Η Τζαμάικα με τελευταίο σπρίντερ τον Μπολτ (προηγήθηκαν οι Πάουελ, Μπλέικ και Ασμιντ), τερμάτισε σε χρόνο 37.27, με δεύτερη την Ιαπωνία (37.60) και τρίτη την ομάδα του Καναδά, καθώς οι ΗΠΑ που τερμάτισαν στην 3η θέση ακυρώθηκαν.

image
«Ορίστε. Είμαι ο καλύτερος», είπε ο Γιουσέιν Μπολτ, ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το 9ο ολυμπιακό μετάλλιο και 20ο της καριέρας ήρθε την παραμονή των γενεθλίων του. Ο Μπολτ αύριο Κυριακή μπαίνει στα 30 αφήνοντας πίσω του τα ρεκόρ και τις συγκινήσεις του στίβου. «Σκοπεύω να ξενυχτήσω διασκεδάζοντας. Όταν ξεκίνησα τον στίβο δεν πίστευα ότι θα έφτανα ως εδώ. Ευχαριστώ και την ομάδα μου που ήταν άψογη απόψε», είπε ο Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν.

image


Φωτογραφία: EPA/Zsolt Czegledi, EPA/DIEGO AZUBEL, EPA/FRANCK ROBICHON



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!