Η Χάρις Αλεξίου έδωσε ηχηρό μήνυμα χθες βράδυ στο Σύνταγμα

Μεγαλειώδης γιορτή αλληλεγγύης από την κορυφαία τραγουδίστρια.


Η Χαρούλα Αλεξίου ένωσε χθες βράδυ τη φωνή της με αυτή των αγωνιζόμενων καθαριστριών, εδώ που χτυπά η καρδιά της Αθήνας, στο κέντρο της, στην πλατεία Συντάγματος, σε μία συναυλία που διοργαάνωσε ο 105.5 Στο Κόκκινο και το κίνημα «Αλληλεγγύη σε Όλους»

Κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς, ενώ οι μουσικοί έκαναν το τελευταίο check ήχου παίζοντας το τελευταίο τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου Το “Φιλί” αλλά και την παλαιότερη επιτυχία της “συναυλία” με τα οποία προσκαλούσαν τον κόσμο σε ένα ξέφρενο πάρτι αλληλεγγύης και αντίστασης.

xcf360e11f72c6eeaf752d170577bba66_L.jpg.pagespeed.ic.x-ha-kLd2w

«Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών είναι και το όπλο των καθαριστριών», «Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι να φοβηθούν αυτοί» και «Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός. Δε θα μας απολύσει κανένας υπουργός» είναι μερικά από τα συνθήματα με τα οποία οι καθαρίστριες έκαναν είσοδο στην Πλατεία Συντάγματος, κρατώντας σηγμαίες και πανό και φορώντας γάντια. Με συνθήματα και χειροκροτήματα τις υποδέχθηκε και ο κόσμος. Κάποιοι κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε «Ξεχάσαμε να αγωνιζόμαστε, μας θυμίσατε τι πάει να πει Αγώνας και Πείσμα».

«Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις, εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις» φωνάζουν ρυθμικά καθαρίστριες και κόσμος χειροκροτώντας ακατάπαυστα αυτές τις γυναίκες που επί 83 ήμερες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας.

«Ξεκινήσαμε ένα μεγάλο αγώνα που κρατά σχεδόν 11 μήνες. Νόμιζαν πως οι 595 καθαρίστριες θα καθίσουν στον καναπέ τους και κλαίνε τη μοίρα τους. ΟΧΙ. Προσπάθησαν με τη καταστολή να μας βγάλουν από το δρόμο. Δε θα σταματήσουμε, θα προχωρήσουμε μπροστά, η νίκη η δική μας είναι νίκη όλων μας, η δουλειά είναι δικαίωμα πρέπει όλοι να το κατανοήσουν” τονίζει εκπρόσωπος των καθαριστριών. “Πρέπει να γίνουμε πολλοί περισσότεροι για να έχουμε αποτελέσματα. Παρακαλούμε όλους εσάς να υπογράψετε το χαρτί συμπαράστασης που θα δώσουμε στις 23 Σεπτεμβρίου στο Δικαστήριο” κατέληξε.

articleGal_31249_35862.w_hr

«Χαρούλα έλα μαζί μας η νίκη είναι δική μας», ήταν το σύνθημα με το οποίο κάλεσαν τη Χαρούλα Αλεξίου στη σκηνή. Όλες μαζί τραγουδούν κάνοντας το σήμα της νίκης!

«Θα ήθελα να πω ότι απόψε δεν αισθάνομαι μόνη μου. Σε αυτή τη σκηνή βρίσκονται όλοι οι καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει αυτόν τον αγώνα. Δέχτηκα με τιμή και συγκίνηση αυτή την πρόσκληση
και σήμερα δε θα κάνουμε μια συναυλία με αγωνιστικά τραγούδια γιατί είναι μια μέρα γιορτής και είμαστε εδώ για να τις αποθεώσουμε», δήλωσε η Χαρούλα Αλεξίου. «Απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες», είπε και μαζί με το Γιώργο Ρούσσο τραγουδούν το νέο της τραγούδι “Ένα Φιλί” παρουσία νέων, ηλικιωμένων και παιδιών που έχουν κατακλύσει την Πλατεία Συντάγματος.

ÓÕÍÁÕËÉÁ ÔÇÓ ×ÁÑÉÓ ÁËÅÎÉÏÕ ÓÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ ÃÉÁ ÔÉÓ ÁÐÏËÕÌÅÍÅÓ ÊÁÈÁÑÉÓÔÑÉÅÓ ÔÏÕ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι βγαίνοντας στη σκηνή η Χαρούλα Αλεξίου φόρεσε ένα πλαστικό γάντι, ίδιο με αυτό που φορούν οι καθαρίστριες, το σύμβολο του αγώνα τους.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!