Αυλαία με προβολές και εκδηλώσεις στην εγκαταλελειμμένη «Στέλλα» της Κυψέλης

Το Community Project του ΝΕΟΝ φέρνει την Τέχνη στις γειτονιές της Αθήνας


ο Community Project, ένας θεσμός που ξεκίνησε ο ΝΕΟΝ το 2013, με σκοπό την πραγματοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας δίνει ξανά ζωή στο εγκαταλελειμμένο υπαίθριο κινηματογράφο της Κυψέλης «Στέλλα».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Radio Athènes οργανώνει μία εβδομάδα εκδηλώσεων στον δημοτικό κινηματογράφο «Στέλλα» επαναφέροντας την αρχική του χρήση με καθημερινές προβολές και προσκαλώντας καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν την καλλιτεχνική εγκατάσταση The Ring τόσο σαν αμφιθέατρο (ανοικτό στο ακροατήριο) όσο και σαν «κυκλική σκηνή».

image

Οι προβολές περιλαμβάνουν το Perfect Lives (1984), μια ριζοσπαστική όπερα για την τηλεόραση σε 7 επεισόδια του Αμερικανού συνθέτη και συγγραφέα Robert Ashley; το Employment Contract (1992), μια ταινία μικρού μήκους του επιμελητή της Documenta 14, Pierre Bal-Blanc; και το GreenScreenRefrigeratorAction (2010) μια ταινία του καλλιτέχνη Mark Leckey επιλεγμένη απο τους Dexter Sinister (το ντουέτο των Stuart Bailey και David Reinfurt) που θα μιλήσουν για το The Ring, και άλλα κυκλικά θέματα. Κάθε βραδυά θα κλείνει με μια ζωντανή παράσταση, φέρνοντας στην Κυψέλη σύγχρονους μουσικούς που διερευνούν την ιδέα του αυτοσχεδιασμού, της εφήμερης και υλικής ποιότητας του ήχου, όπως και την σωματικότητα της ζωντανής μουσικής.

Το Στέλλα θα είναι ανοικτό για τα νεότερα μέλη της κοινότητας για μουσικά εργαστήρια με το Υ2, και κηπουρική με τον γεωπόνο και συγγραφέα Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλο.

Μέσα από αυτό το Community Project, ο NEON προσδοκεί να δημιουργήσει στο Στέλλα μια όαση και πηγή έμπνευσης για την τοπική κοινότητα και πως θα ξεκινήσει μια διαδικασία επαναλειτουργίας του θερινού αυτού κινηματογράφου.

Τα Community Projects υλοποιούν δύο προγράμματα ετησίως και αποτελούν ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής δράσης, στο οποίο οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν μαζί με τους πολίτες τα θέματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες.

COMMUNITY PROJECT | ΚΥΨΕΛΗ | THE RING
30/05/2016 – 05/06/2016
Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ
Είσοδος Ελεύθερη



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!