Αύγουστος στην πόλη είναι…

19 ζαλισμένες από τον αθηναϊκό καύσωνα σκέψεις


1. Να θες να κλάψεις κάθε φορά που χαιρετάς κάποιον από τη δουλειά και του εύχεσαι «καλό καλοκαίρι» και «καλά να περάσει», ενώ από μέσα σου θα θελες να μπορείς να τον δέσεις στην καρέκλα σου χειροπόδαρα και να έφευγες εσύ στην θέση του.

image

2. Να περπατάς στους άδειους δρόμους της Αθήνας και κάθε φορά που βλέπεις να αναγράφονται στα μαγαζιά οι λέξεις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ να μπαίνεις σαν μανιακός μέσα, μην τυχόν και χάσεις την ευκαιρία αλλά  να βγαίνεις έχοντας αγοράσει κάτι από την νέα κολεξιόν.

3. Να υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως το επόμενο καλοκαίρι θα έχεις κάνει καλύτερο κουμάντο στα οικονομικά σου και τέτοια εποχή θα βρίσκεσαι σε μια ατελείωτη εξωτική παραλία με φοίνικες να απολαμβάνεις δροσερά κοκτέιλ.

4. Να βγαίνεις από το σπίτι σου αποχωρίζοντας με δυσκολία τη δροσιά του κλιματιστικού και να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε καζάνι που βράζει ενώ αναλογίζεσαι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση με τη ζέστη σε αυτήν την χώρα.

image

5. Να υπόσχεσαι στον εαυτό σου κάθε μέρα πως ξεκινάς δίαιτα αλλά με το πρώτο παιδάκι που θα συναντήσεις στον δρόμο να γλείφει εκτασιασμένο ένα παγωτό να την παίρνεις πίσω.

6. Να παίρνεις τηλέφωνα όποιον ξεχασμένο φίλο έχεις να δεις καιρό επειδή δεν είχες χρόνο μέσα στον χειμώνα και να σφίγγεται η καρδιά σου όταν ακούς την έκφραση «εε, τώρα δεν είμαι Αθήνα, μόλις γυρίσω όμως κανονίζουμε..»

7. Να υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως όσα σαββατοκύριακα τουλάχιστον έχεις ελεύθερα θα πηγαίνεις να λιάζεσαι σε κάποια παραλία ακόμη και μόνος σου, αγκαλιά με το βιβλιαράκι σου αλλά όταν έρχεται αυτή η στιγμή να αρνείσαι να αποχωριστείς τον καναπέ σου και να μην σηκώνεσαι από αυτόν όλη την ημέρα.

8. Να μπαίνεις στο ίντερνετ και να κοιτάς τις τιμές για φουσκωτές πισίνες μπας και καταφέρεις να δροσίσεις το κορμάκι σου και να συνειδητοποιείς πως το budget σου ούτε για αυτές δεν φτάνει.

9. Να αναρωτιέσαι τι έχουν απογίνει όλοι οι μοναχικοί Αθηναίοι που έχουν ξεμείνει στην πόλη τον Αύγουστο, αφού όταν βγαίνεις το βράδυ είσαι μόνος σου, τελείως μόνος σου, σε αυτήν την πόλη.

image

10. Να σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου και να σκέφτεσαι τι ήθελες να κάνεις την σεζόν που πέρασε και τι τελικά έκανες και να δίνεις στον εαυτό σου προθεσμία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι (σαν την Πρωτοχρονιά ένα πράγμα στο πιο light).

11. Nα κυκλοφορείς έξω και να νιώθεις πως όλα λειτουργούν επιβραδυμένα, μετρό, λεωφορεία, τα πάντα βρίσκονται σε slow motion.

12. Να μην θες να ανοίξεις την τηλεόραση γιατί δεν αντέχεις άλλο να πιάνεται η ψυχή σου με τις πυρκαγιές σε ότι πράσινο έχει απομείνει σε αυτήν την χώρα και να εξοργίζεσαι που κάθε χρόνο είναι σαν να βλέπεις την ίδια κακιά ταινία ξανά και ξανά.

13. Να βλέπεις για 20η φορά τον Τσίου, γιατί απλά είναι 15αύγουστος στην Αθήνα και ταιριάζει στην περίσταση (ή εναλλακτικά τα Φθηνά Τσιγάρα).

14.  Να είσαι ελεύθερος να κάνεις όσο θόρυβο θες όποτε θες στην πολυκατοικία σου γιατί δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς ψυχή για να γκρινιάξει και να παραπονεθεί, κρίμα που λείπουν όλοι σου οι φίλοι γιατί ένα παρτάκι θα ήταν ότι έπρεπε για την περίσταση.

15. Να μην αγχώνεσαι όταν αργείς να ξυπνήσεις πως δεν θα προλάβεις να πληρώσεις του λογαριασμούς σου στην τράπεζα λόγω της ουράς, καμία ουρά.

16. Να είσαι ο μόνος από την παρέα που μπορείς να πας σε όποια συναυλία θες, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που γκρινιάζουν πως θα χάσουν τους τάδε επειδή είχαν κλείσει ήδη εισιτήρια πλοίου και δεν θα ναι στην Αθήνα. Εσύ απλά διαλέγεις συναυλία και πας. Ακόμη και μόνος σου θα περάσεις καλά.

17. Να βγαίνεις σχεδόν με τις πιτζάμες να πας στο σούπερ μάρκετ γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις όχι απλά γνωστό στο δρόμο αλλά ούτε και άγνωστο.

18. Να εύχεσαι κάθε φορά που παρκάρεις μπροστά από εκεί που θες να μην τελειώσει ο Αύγουστος.

19. Να έχεις όλο τον χρόνο του κόσμου επιτέλους με τον εαυτό σου, να τον γνωρίσεις, να τον φροντίσεις και να τον κανακέψεις όσο θες, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές και δελεασμούς.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!