Το αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας γιορτάζει τη βράβευσή του

Μουσική εκδήλωση με περιηγήσεις από αρχαιολόγους την Τετάρτη 31 Αυγούστου

Μουσική εκδήλωση με περιηγήσεις από αρχαιολόγους την Τετάρτη 31 Αυγούστου


Το αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας γιορτάζει τη μεγάλη βράβευσή του στο διαγωνισμό European Museum of the Year με την ύψιστη διάκριση «Special Commendation 2016» με μια μουσική εκδήλωση, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνεργασία με το δήμο Τρίπολης, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, είναι ένα από τα πρώτα μουσεία του νεότερου ελληνικού κράτους και αναβαθμίστηκε κτιριολογικά και μουσειολογικά μέσω του ΕΣΠΑ.

Είναι ένα σύγχρονο διαδραστικό μουσείο και λειτουργεί κανονικά για το κοινό από το Σεπτέμβριο του 2014, με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα. Αφηγείται την ιστορία της γέννησης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιερά της και δη το ιερό της Αθηνάς Αλέας, ένα από τα πιο φημισμένα πελοποννησιακά ιερά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του Σωτήρη Κωστούρου, σε τραγούδια μεγάλων συνθετών, που θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Αργυρόπουλος και ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, ενώ θα τους συνοδεύουν στο πιάνο ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος και στο σαξόφωνο – άλτο η Λίλα Χρονοπούλου.

Πριν από τη συναυλία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε περιηγήσεις από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!