Αποκλειστικό/Βασίλης Καζούλης: Η αγάπη του κόσμου με κράτησε τόσα χρόνια

Ένας ιππότης της μουσικής, αφοσιωμένος με την ψυχή του υπογράφοντας μοναδικές μελωδίες μας μιλάει για όλα και για όλους αποκλειστικά στην Άννα Τσιάλτα και το bizznew.gr. Για την επιστροφή του τα νέα του τραγούδια, τον έρωτα την μουσική την πολιτική αλλά και όλα αυτά που μπορεί να μην είναι λίγα ή πολλά, αλλά μπορούν να αλλάξουν την ζωή μας.


Η τέχνη είναι αντίδοτο στη μιζέρια” λέει ο αγαπημένος σε όλους Βασίλης Καζούλης. Ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και τα σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα.
Ένας ιππότης της μουσικής, αφοσιωμένος με την ψυχή του υπογράφοντας μοναδικές μελωδίες μας μιλάει για όλα και για όλους αποκλειστικά στην Άννα Τσιάλτα και το bizznew.gr. Για την επιστροφή του τα νέα του τραγούδια, τον έρωτα την μουσική την πολιτική αλλά και όλα αυτά που μπορεί να μην είναι λίγα ή πολλά, αλλά μπορούν να αλλάξουν την ζωή μας.
Απολαύστε τον !!
 
Επιστροφή με νέα τραγούδια μετά από καιρό. Πως πήρες αυτή την απόφαση;
 Δεν είχα σταματήσει ποτέ την μουσική, παίζω πολύ συχνα σε διάφορα μαγαζιά και αυτος ηταν ο λογος που δεν είχα χρόνο να ασχοληθω με την κυκλοφορια νεων τραγουδιων. Όταν δημιουργείς θέλεις χρόνο και χρειάζεται να επενδύσεις πάνω σε αυτό, Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα και δεν σου κρύβω ότι τα είχα καιρό αυτά τα τραγούδια, και χαίρομαι πολύ που τα κυκλοφορώ τώρα που είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Για να συνεχίσω και να γράψω καινούργια.
Αυτή η δουλειά δεν σταματά ποτέ, Είναι η ζωή μου η επικοινωνία μου με τον κόσμο η αγάπη μου για την μουσική.
 
Ο κόσμος νομίζει πως απείχες από ην δισκογραφία για κάποιο λόγο; Ισχύει κάτι τέτοιο;
 Έχω αρκετές δισκογραφικές δουλειες στο ενεργητικό μου απλά δεν βγαίνω συχνά στην τηλεοραση και ίσως γι αυτό να νομίζει οτι απέχω… Εχω φτάσει πάνω από 100 τραγούδια δικά μου. Ο κόσμος που με ακούει και με παρακολουθεί, ξέρει πολύ καλά ποιος είμαι και ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχω και αυτο με κάνει ευτυχισμένο, αν μου δείξει ότι με βαρέθηκε  θα το καταλάβω και θα σταματήσω. . Ο κόσμος της δημοσιότητας μπορεί να με έχασε λίγο ..αλλά εγώ είμαι εδώ!! 
 1
 
Όλο αυτό το χαμηλό προφίλ που δεν είστε και τόσο της δημοσιότητας είναι δική σας επιλογή; Οφείλετε κάπου;
 Είναι διμερές … Έχει να κάνει και με δική μου απόφαση αλλά και με πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να τα πούμε. Δεν θέλω να είμαι σε πιεστική καθημερινότητα, αλλά κατά καιρούς όταν έχω να παρουσιάσω καινούργια τραγούδια τα προωθώ και επιλέγω να κάνω κάποιες εμφανίσεις. Φροντίζω να επιλέγω όμως τι θα κάνω. Γιατί αν τα κάνω κι όλα δεν θα έχω χρόνο να κάνω άλλα που μου αρέσουν πιο πολύ. Με ενδιαφέρει να γράφω και να τραγουδάω σε μαγαζιά. Δεν είναι εύκολη αυτή η δουλειά αν δεν δώσεις ψυχή ο κόσμος δεν θα σε αγαπήσει. Απαιτεί και ψυχικό και σωματικό κόπο όλο αυτό. Και εγω το κάνω με τιμιότητα και αγάπη, όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε έχω κάνει πολλές τηλεοράσεις και συνεντεύξεις στην ζωή μου … είμαι γεμάτος!
  
Πιστεύετε πως η κρίση έχει κάνει καλό στην μουσική; ‘Έχει ξεχωρίσει τα πράγματα λίγο;
 Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η κοινωνική εμείς οι ίδιοι το κάναμε αυτό μέσα από τον εαυτό μας. Η κρίση φαίνεται παντού σε όλες μας τις σχέσεις, στην αποξενωση που βιώνουμε….ακόμη και στην ίδια την μουσική αν και πάντα υπάρχει και κακό και καλό τραγούδι.  
  2
Πως αισθάνεσαι που εισπράττεις τόση αγάπη από τον κόσμο;
 Εγώ ψάχνω να βρω πάντα την αλήθεια, δεν μου αρέσει η υποκρισία και το ψέμα για αυτό έχω αποκτήσει καλή σχέση με τον κόσμο και κάπως το εισπράττουν και το εισπράττω και εγώ μετά σε αγάπη. Είμαι τόσο χαλαρός που μπορεί να παρεξηγηθώ κιόλας. Δεν φοβάμαι να εκθέσω τον εαυτό μου να αυτοσαρκαστώ και να δώσω ότι θέλει ο κόσμος.  
Μου δείχνει έμπρακτα την αγάπη του ο κόσμος και τον ευχαριστώ πάρα πολύ.
 
Εσένα σε επηρέασε η κρίση;
Έχω ρίξει κασέ πολύ και πίστεψε με ότι το έχω κάνει. Υπάρχουν ακόμα όμως κάποιοι καβαλημένοι που δεν έχουν ρίξει το κασέ τους καθόλου. Ήταν δική μου απόφαση να παίζω σε πιο κλειστούς χώρους και έτσι περιορίστηκα στο να κάνω αυτό που θέλω, και να το  κάνω σωστά. Όχι να τα πάρω τα λεφτά του κόσμου από αρπαχτές.  
  
Αν σας έκαναν πρόταση να πηγαίνατε σε μεγάλο χώρο θα το κάνατε;
 Έχω παίξει και σε μεγάλους χώρους και έχω κάνει και πολλές συνεργασίες αξιόλογες όλα αυτά τα χρόνια. Με πολλούς συναδέλφους. Κυρίως όμως διάλεξα τον πιο μοναχικό χώρο. Από αυτούς τους χώρους αναδείχτηκα και δεν στο κρύβω, πως ο κόσμος αγάπησε τον Βασίλη … Είμαι ο Βασίλης του κόσμου … Δεν με έκαναν  οι δισκογραφικές ούτε όλο αυτό το σύστημα των media και του life style. Πάντα απείχα  από όλο αυτό! 
Εμφανίσεις πολλές ετοιμάζεις σε πολλά μέρη,…
Θα κάνω εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε μαγαζιά που με ζητούν να τραγουδήσω και είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτές τις δύσκολες εποχές. Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Πτολεμαίδα, Ρόδο, Καβάλα, Κομοτηνή, Γιαννενα, Σερρες, Σίφνο, Πελλοπονησο και σε άλλες  πόλεις. Με καλούν να τραγουδήσω σε μαγαζιά που ανοίγουν τώρα και θελουν το πρώτο τους live να είναι δικό μου. Αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμένα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
 
 Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν την μουσική είδος πολυτελείας. Εσύ συμφωνείς
  Η μουσική δεν είναι  είδος πολυτελείας. Είναι απαραίτητο για την ζωή μας… Γαληνεύει την ψυχή… αγκαλιάζει το πνεύμα…σου ανοίγει νέους δρόμους! 
4
Διασκέδαση στα μπουζούκια και η στροφή στο ελαφρό  λαϊκό πως σου φαίνεται;
 Εγώ θυμάμαι τα μπουζούκια αυτά που υπήρχαν στο παρελθόν, που ήταν πραγματικά μπουζούκια. Τώρα κάπως έχει παρακμάσει το θέμα θα έλεγα … Τα μπουζούκια ήταν ο Ζαμπέτας ωκαι ο Τσιτσάνης, εκείνα τα χρόνια. Αυτό το είδος δεν υπάρχει πια. Αυτοί που έγραφαν παλιά αριστουργήματα … Τώρα σχεδόν όλα είναι πολύ διαφορετικά.
 Σαν να έχει χάσει την αξία του και την ποιότητα του και αυτό έχει γίνει και με τις ζωές μας.
 
Πολιτική και πολιτικοί σε αυτή την χώρα .. Θα αλλάξει η ζωή μας πιστεύεις η θα πάει προς το χειρότερο;
Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να μην χάνω την ελπίδα μου .. Πιστεύω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν το καλό αυτού του τόπου… Βέβαια αποφασίζουν άλλοι, για όλους εμάς… είμαστε ένας μικρός τόπος ευλογημένος αλλά κάποιες φορές το ξεχνάμε.
  
Τα cd σε εφημερίδες  που βγαίνουν και γίνεται χαμός τώρα τελευταία θα το τολμούσες να το κάνεις;  
Είναι ένας καινούργιος τρόπος γιατί η δισκογραφία δεν πάει καθόλου καλά και αυτός είναι μια βοήθεια. Μπορεί να το έκανα… Τώρα την έβγαλα στο διαδίκτυο… Πιστεύω , πως μια δουλειά εξευτελίζεται λίγο να είναι όλα μαζί μέσα σε μια εφημερίδα. Το βρίσκω λίγο χαμένο όλο αυτό το παιχνίδι.
     
3
Το διαδίκτυο το πιστεύεις ως μέσον επικοινωνίας; 
Πιστεύω πολύ σε αυτό τον τρόπο επικοινωνίας. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει και οι άνθρωποι που θέλουν να με δουν μαθαίνουν τα νέα μου μέσα από αυτό και έτσι δεν έχει χαθεί η επικοινωνία. Βέβαια έχει δημιουργηθεί μια αποξένωση μέσα από αυτό αλλά πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να το διαχειριστεί  ανάλογα.
 
Έχεις κάνει πολλές συνεργασίες. Θ άλλαζες κάτι ή είσαι ευχαριστημένος;
Πολλές συνεργασίες και πραγματικά έχω να θυμάμαι τα καλύτερα.  Τους ευχαριστώ όλους που με εμπιστεύτηκαν και συνεργαστήκαμε. Αν και είμαι πολύ μοναχικός τύπος κάποια στιγμή ήθελα παρέα και την βρήκα. Κάποιες, ήθελα μόνος μου και το έκανα. Πολλές καλές στιγμές, με πολύ καλούς συνεργάτες.
 
Ξέχνα ρε Μπίλυ την Φανή … Τραγούδι που άφησε ιστορία. Τι έχεις να πεις;
Αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια από την μέρα που βγήκε στο ραδιόφωνο, αγαπήθηκε. Είναι βέβαια συγκλονιστικό το ότι αυτό το τραγούδι έπαιζε παντού, από μαγαζιά μπουζούκια μέχρι και σκυλάδικα της εποχής αλλά και σε όλα τα κλαμπς.  Πολλές φορές με ρωτάνε  ποια είναι η Φανή και ποια είναι η  ιστορία της. Έτσι σε αυτό τον δίσκο έχω γράψει ένα τραγούδι για το ποια είναι η Φανή …πολλά χρόνια μετά..
Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σου; Εμπνεύστηκες  από αυτόν;
Ο έρωτας είναι έμπνευση δοκιμασία χαρά και πόνος … Όλα αυτά είναι ο έρωτας στην ζωή μας.
 
Ραδιόφωνο τι πιστεύεις για αυτό; Παίζει αντικειμενικά την μουσική;
Για το ραδιόφωνο τα έχουν πει και πολλοί συνάδελφοι, όπως ξέρεις. Τα ίδια και τα ίδια λοιπόν. Παίζει η γνωστή play list μια συνήθεια που ήρθε από το εξωτερικό . Τι να πείς μετά από αυτό; Τίποτα… Το καλό τραγούδι για μένα πάντα μένει διαχρονικό αρκεί να το αγαπήσει ο κόσμος.
Μια ευχή για να κλείσουμε όμορφα την συνέντευξη μας;
Τα λίγα είναι πολλά … και τα πολλά είναι λίγα … Αυτό σαν ευχή που έχω και τίτλο στο νέο μου τραγούδι και λέει πολλά για να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι πως μπορούμε να ζούμε και με πολλά και με λίγα αρκεί να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας!!
Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα
Φωτογραφίες Νατάσσα Σπυροπούλου
Ευχαριστούμε πολύ το Barrow στην Νέα Σμύρνη για την φωτογράφηση και την φιλοξενία
 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!