Αποκλειστικό/ Παύλος Μάμαλος: ”Δεν έχω πόδια αλλά έχω λεβεντιά και θα είμαι πρώτος στην μάχη”

Αυτός είναι ο Πάυλος Μάμαλος.


Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Παύλος Μάμαλος μας μιλάει με πάθος για όλα όσα σκέφτεται ετοιμάζει και πράττει.

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα και το bizznews.gr Μας εξηγεί για όλα αυτά που μετάνιωσε για όλα αυτά που έζησε και ζει για τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, την λέξη μπαμπάς που θέλει να ακούσει και την απόφαση του να ασχοληθεί με την πολιτική για να βοηθήσει κόσμο που κάθεται σε αναπηρικά καροτσάκια.

Για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, αλλά μας δηλώνει πως αν του δώσουν όπλο θα είναι από τους πρώτους που ακόμα και χωρίς πόδια, θα πολεμήσει για την πατρίδα του και την σημαία του.

Αυτός είναι ο Πάυλος Μάμαλος.

Ο Παύλος Μάμαλος πήρε την απόφαση να σταματήσει την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και να περάσει πλέον στον «στίβο» της πολιτικής.

Έχουν επιτευχθεί οι στόχοι σου στον Αθλητισμό;

Έχω πάρει τόσα μετάλλια παγκόσμια πανευρωπαϊκά και ολυμπιακά που ναι πιστεύω πως είμαι έτοιμος πια να κάνω κι άλλα πράγματα και να βοηθήσω κόσμο

Θα ήθελα βέβαια να καταφέρω και το όνειρο μου να μπω στο στρατό ως ταγματάρχης που αυτό είναι και το μεγαλύτερο αξίωμα μου ως αθλητής και Έλληνας.

Θέλω όμως πολύ να είμαι δίπλα στους ανθρώπους τους ΑΜΕΑ γιατί ξέρω πως είναι να σου κόβουν επιδόματα και χρήματα, να μην έχεις να φάς και να παλεύεις με όλο αυτό που περνάς. Θέλω να είμαι δίπλα στους συνταξιούχους που βλέπω να μαζεύουν σκουπίδια για να φάνε και ραγίζει η καρδιά μου.

Μέχρι τώρα βοηθούσαν εσένα τώρα θέλεις εσύ να βοηθήσεις;

Αφού μπορώ να  το κάνω, θα το κάνω! Βρέθηκαν άνθρωποι που βοήθησαν εμένα και τώρα θέλω να το κάνω εγώ για αυτούς.

Μια μέρα είδα στον δρόμο να μαζεύουν σκουπίδια για να φάνε δυο άνθρωποι παππούδες μου. Επαθα σοκ. Έτσι σκέφτηκα να προσπαθήσω να βοηθήσω, και θα το καταφέρω. Έκανα μαθήματα στα σχολεία για τα παιδιά και έβλεπα παιδιά να μην μπορούν να αγοράσουν μια τυρόπιτα να φάνε.  Πιστεύω με την δύναμη μου την καρδιά μου θα περάσει η γνώμη μου

Είχες επίσημη πρόταση  να ασχοληθείς με την πολιτική;

Με τους ΑΝΕΛ έγινε η πρόταση και είμαι ανοιχτός και θετικός να το κάνω.  Στις επόμενες εκλογές θα είμαι υποψήφιος για βουλευτής

Πιστεύω στους έλληνες, αγαπάω την Ελλάδα, την ελληνική σημαία, αγαπάω τον στρατό και θέλω να είμαι εκεί!!

Ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ σε αμαξίδιο θα δώσει άλλη πνοή στην βουλή πετυχαίνοντας κάποια δικαιώματα παραπάνω; 

Το πιστεύω ότι μπορούμε. Ένας άνθρωπος με ειδικές ικανότητες χρειάζεται στην βουλή για να διεκδικήσουμε τα προνόμια μας.

Κάποια φάρμακα που πρέπει να έχουμε κάποια επιδόματα που μας έκοψαν!

Αν βγεις βουλευτής και μπεις στην βουλή ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

Η πρώτη μου κίνηση είναι να πάρουν οι συνταξιούχοι αυτά που πρέπει και τα βοηθήματα των ανθρώπων αυτών να τα διεκδικήσω ξανά και και θα κερδίσουμε είμαι σίγουρος

Είναι αδικία να μας τα στερούν

Δεν φοβάσαι μην παρεξηγηθείς και σε πουν ψεύτη; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν τους πολιτικούς ψεύτες. 

Φοβάμαι μόνο τον θεό. Τον Έλληνα δεν τον φοβάμαι γιατί ξέρει τι κάνει και πιστεύω πως όλοι θα γνωρίσουν τον Παύλο μέσα από όλα όσα θα κάνει.

Πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο,  είχες δηλώσει παραίτηση από την ζωή κάνοντας τις απόπειρες αυτοκτονίας. Τώρα πως σκέφτεσαι όλο αυτό στο παρελθόν σου; 

Σκεφτόμουν τι βλακεία θα είχα κάνει πάνω στην απελπισία μου. Είμαι ευτυχισμένος τώρα έχω φίλους ανθρώπους που με αγκάλιασαν όπως εσύ η Σύλβια Αντώναρου από τον Σύλλογο Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες Υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Έχω δίπλα μου τον Δημήτρη Πετρούνια τον ψυχολόγο μου που με στηρίζει δίνοντας μου πάντα δύναμη την ώρα που την χρειάζομαι αλλά και πολλούς ανθρώπους που αγαπάνε τον Παύλο !!

Ποια θα είναι η στάση σου αν κατηγορηθείς για αυτό που θα κάνεις;

Υπάρχουν και αρνητικές και θετικές σκέψεις. Είμαι από φτώχεια οικογένεια και φτωχός θα πεθάνω

Θέλω να βοηθήσω μόνο και τίποτα άλλο. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο, και πιστεύω πως οι Άνθρωποι θα το καταλάβουν αυτό.

 

Οικογένεια παιδιά; Θέλεις

Θέλω μια σύντροφο που θα αγαπήσει τον Παύλο

Το όνειρο μου είναι να ακούσω την λέξη Μπαμπάς

Τουρκία με όλο που περνάμε εσύ σαν Ελληνας  τι απαντάς; 

Μακριά από τα νησιά μας και από την Μακεδονία μας!

Είμαστε Έλληνες και δεν χαμπαριάζουμε τίποτα. Ο Ελληνικός λαός δεν σκύβει ποτέ έχει λεβεντιά

Θα πήγαινες πρώτος στην Μάχη; 

Δώστε μου πιστόλι και πάω πρώτος στην μάχη, δεν έχω πόδια αλλά έχω λεβεντιά και καρδιά και πάω πρώτος να πολεμήσω.. Θα πολεμήσω με το αίμα μου για αυτή την χώρα!! 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!