Αποκλειστική Συνέντευξη/ Αργύρης Διαβολίκης: ”Σκηνοθέτης της ζωής μου έχω επιλέξει να είναι ο Θεός. Αν την σκηνοθετούσα θα άλλαζα πολλά”

Ένας άνθρωπος που ξέρει να σέβεται να αγαπά και να δίνει. Απολαύστε τον σε μια συνέντευξη εξομολόγηση  ίσως από αυτές που λίγες φορές κάνει κάποιος δίνοντας άλλη μια Ευκαιρία στης Καρδιάς του το Γραμμένο !!!


Είναι σκηνοθέτης. Αγαπάει την δουλειά του πολύ. Έχει κάνει μια πορεία με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια και έχει αποδείξει πως όταν κάτι το θέλουμε πολύ Γίνεται.

Είναι ο Αργύρης Διαβολίκης που μετά από πολύ καιρό μιλάει για όλους και για όλα στην Άννα Τσιάλτα και το www.bizznews.gr Μια συνέντευξη εξομολόγηση από έναν άνθρωπο που δεν μασάει τα λόγια του, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις, πίσω από την κάμερα, αλλά δείχνει πως μπορεί κάποιος να είναι αξιοπρεπής και να μην διστάζει.

Συνεργάτης και φίλος του Παντελή Παντελίδη για χρόνια και σκηνοθέτης του στο τελευταίο βίντεο κλίπ που κυκλοφόρησε χωρίς εκείνον και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ένας άνθρωπος που ξέρει να σέβεται να αγαπά και να δίνει. Απολαύστε τον σε μια συνέντευξη εξομολόγηση  ίσως από αυτές που λίγες φορές κάνει κάποιος δίνοντας άλλη μια Ευκαιρία στης Καρδιάς του το Γραμμένο !!!

Απολαύστε τον !!  

Πόσο πολύ γουστάρεις την δουλειά σου; Πωρώνεσαι με αυτό που κάνεις;

Προφανώς και δεν κάνω μία δουλειά και Νοιώθω ευλογημένος γι αυτό. Η μια εργασία μου αφορά το βιοποριστικό κομμάτι και η “2η”, που γίνεται και η 1η μου κάποιες φορές. Η παραγωγή και σκηνοθεσία, με εκφράζει, μου δίνει ενέργεια, ζωή και πάνω απ όλα την δυνατότητα να εξωτερικεύσω πολλά απ τον ψυχισμό μου… Πωρώνομαι με ότι ασχοληθώ. Όχι μόνο με την δουλειά μου… πολλές φορές αυτό, είναι ανασταλτικός παράγοντας, αλλά και πάλι το χαίρομαι !

Πότε ξεκίνησε για σένα η σκηνοθεσία; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να το απογειώσεις;

Κάτι υπήρχε μέσα μου από μικρός. Έβλεπα τηλεόραση, εκπομπές, ακόμα και ειδήσεις με κάθε λεπτομέρεια για να καταλάβω πως μπορεί να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα και είχα από μικρός την απορία το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες αλλά και για το πως προετοιμάζεται μια εκπομπή γενικότερα.

Δεν είχα την δυνατότητα να ασχοληθώ εξ αρχής επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο… μετά από χρόνια λοιπόν, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία μέσα από καταστάσεις που εγώ δημιούργησα και νομίζω ότι έχω καταφέρει αρκετά και σημαντικά μέχρι στιγμής. Είχα και την στήριξη από κάποια αγαπημένα πρόσωπα και μέσα απ όλα αυτά, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι κατάφερα να υλοποιήσω ένα όνειρο και να το κάνω πραγματικότητα. Αυτό που με έκανε να απογειώσω (αν και ακόμα νοιώθω ότι δεν υπάρχει απογείωση), είναι η έμπνευση που μου δόθηκε απλόχερα από ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο.

Είσαι πάντα τόσο σοβαρός στην δουλειά σου ή οι συνθήκες σε έκαναν να το επιβάλεις σε εσένα;

Γενικά στην ζωή μου θέλω να είμαι σοβαρός. Έχω και τις στιγμές της πλάκας και του χαβαλέ, αλλά αυτές τις στιγμές τις κρατώ για τα φιλαράκια μου και όσους Νοιώθω κοντά μου. Μου έχουν πει βέβαια ότι την ώρα της εργασία μου δεν είμαι και ο φιλικότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά αυτό έχει να κάνει με την διάθεση μου να κάνω κάτι σωστά και να προσπαθώ να αποφεύγω τα λάθη. Πάντως με όσους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, όλοι έχουν δει τον σοβαρό Αργύρη αλλά και πολλές χαλαρές στιγμές του. Τώρα για τις συνθήκες που με ρωτάς, θα σου πω πως ναι… έχω βιώσει αρκετά προβλήματα μέχρι στιγμής και ίσως να έχουν και αυτά ένα μερίδιο στην σοβαρότητα που διακρίνεις.

Ο κόσμος σε γνώρισε πιο έντονα μέσα από το βίντεο κλίπ του Παντελίδη. Θέλεις να μου μιλήσεις για αυτό; Πως είναι να κάνεις ένα βίντεο χωρίς να υπάρχει ο τραγουδιστής; Τα Συναισθήματα σου θέλω.

Μάλιστα…φτάσαμε και εδώ. Κοιτά Άννα μου. Ίσως κανείς από όλους όσους ζήσαμε εκείνο το διάστημα, τις ημέρες εκείνες των γυρισμάτων, δεν έχουμε καταλάβει πραγματικά τι έχουμε κάνει.

Ο Παντελής ήταν για όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του μια έμπνευση. Ένα ακατέργαστο διαμάντι και ένα πολυτάλαντο παιδί. Ακόμα και σήμερα, δεν σταματά να μας χαρίζει στιγμές μοναδικές και έντονες σκέψεις. Αυτό συνέβαινε και εκείνες τις μέρες των γυρισμάτων.

Απ την στιγμή που η οικογένεια του με εξουσιοδότησε μαζί με την εταιρεία που τηρούσαν τα δικαιώματα του Παντελή, κατάλαβα τον Γολγοθά που είχα να ανέβω. Ένα Γολγοθά που τον ανεβήκαμε όλοι όσοι ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε αυτό το clip. Φτάνοντας στο σαλέ που ήταν και η “βάση” των γυρισμάτων, ήταν σαν μας οδηγεί η αύρα του και το λαμπρό αστέρι που είχε και εκείνος όσο μας τον χάρισε ο Θεός. Όλα έγιναν με πολύ συναίσθημα, με απόλυτο επαγγελματισμό και με πολύ πολύ αγάπη και σεβασμό στην απώλεια αλλά και στην οικογένεια του.

Χωρίς να το καταλάβει κανείς (ούτε καν οι ηθοποιοί) ολοκληρώθηκε το clip χωρίς να ανοίξει κανείς το στόμα του στα πλάνα. Ο σεβασμός και η θλίψη μας και χωρίς συναισθήματα πένθους, πέρασαν με την λογική ότι εμείς πρέπει να σιωπούμε μπροστά στον ερμηνευτή, τον καλλιτέχνη, τον φίλο και συνεργάτη μας. Ο Παντελής δεν έλειπε από εκεί Άννα μου… ήταν εκεί, μας οδηγούσε και φρόντιζε για εμάς… πίστεψε με φρόντισε να πάνε όλα κατ ευχήν. Για όλους μας ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε !

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και παρ όλο το ότι μας περίμεναν στην γωνία για τυχόν λάθη μας, καταφέραμε να τιμήσουμε τον Παντελή και την επιλογή της οικογένειας προς εμάς, χωρίς να δώσουμε την παραμικρή αφορμή για κάτι αρνητικό. Έχουν γίνει πολλά βέβαια εκείνη την εποχή για να ανεβεί στο YouTube αλλά όλα καλά!! Θα έρθει κάποια στιγμή ο σωστός χρόνος να μιλήσουμε. Προς το παρόν θα σεβαστούμε την κατάσταση.

Θα τολμήσω να σε ρωτήσω τι ήταν για σένα ο Παντελής αν και ξέρω πως δεν θέλεις να μιλάς για αυτό το κομμάτι.

Ναι δεν θέλω. Τα έχουμε ξαναπεί οι δυο μας. Είναι επιλογή μου να μην θέλω να αναφερθώ. Το μόνο που θα πω και αφορά όχι εμένα αλλά όλους μας, είναι ότι μας λείπει σε όλους. Είμαι σίγουρος γι αυτό.

Πόσο εύκολο είναι να σκηνοθετήσεις ένα βίντεο κλίπ;

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο. Συνδυάζεις πολλά για να καταλήξεις και να φανταστείς τι θέλεις να εισπράξει ο τηλεθεατής. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Αν σκηνοθετείς εκπομπές, video clip, spot… όλα έχουν τις δικές τους διάφορες και δυσκολίες.

Σε προσκαλώ στην επόμενη δουλειά μου να έρθεις και να μπεις στα δικά μας μυστικά, αν και οι δικές σου εκπομπές έχουν την δίκη του επιτυχία…ξέρω πολύ καλά ότι και εσύ σκηνοθετείς πολλές φορές τον εαυτό σου και μάλιστα επιτυχημένα. Θέλει λοιπόν φαντασία, ελεύθερη σκέψη και πολύ οργάνωση για να καταφέρεις να βγάλεις κάτι άρτιο και σοβαρό.

Από πού προέρχεται η έμπνευση;

Σχεδόν σου έχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η έμπνευση είναι άλλες φορές ο καλλιτέχνης, ή ο στίχος, ή θα έλεγα και η επικαιρότητα. Για παράδειγμα θα σου πω το νέο video clip που ανεβάσαμε αυτές τις μέρες με το συγκρότημα των 15-50. Αν και οι στίχοι οδηγούσαν σε άλλες ιστορίες, αποφασίσαμε με την μπάντα να περάσουμε το δικό μας μήνυμα για τα παιδιά του πολέμου… νομίζω ότι κάναμε αρκετά ποιοτική αναφορά και ελπίζω μέσα από την μουσική να πάρουν κάποιοι τα μηνύματα και να προσπαθήσουν να αλλάξουν καταστάσεις.

Τόσες πολλές συνεργασίες. Τι σου έχουν αφήσει και τι σου έχουν πάρει;

Μου έχουν αφήσει πολλές και καλές φιλίες…αυτό είναι το σίγουρο. Έχω κάνει πολύ καλές γνωριμίες και αυτό θα έλεγα ότι είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Το να μου έχουν πάρει κάτι…δεν το νομίζω, γιατί γενικά δεν επιτρέπω να μου παίρνουν πράγματα ή σκέψεις τόσο εύκολα.

Τι θα άλλαζες στην ζωή σου αν είχες ένα μαγικό ραβδί;

Δεν θα δώσω μια απάντηση…αλλά θα εκμεταλλευτώ την γνωριμία μας και θα πω δύο… Το πρώτο που θα άλλαζα είναι να μην υπάρχουν παιδιά στον κόσμο που δεν έχουν υγεία, και τρόφιμα για να ζήσουν και το δεύτερο να μου επέστρεφε ο Θεός όσους φίλους έχασα.

Σε πλησιάζουν τραγουδιστές για να τους κάνεις βίντεο κλίπ. Αν δεν σου αρέσει το κάνεις; 

Και βέβαια με πλησιάζουν. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που επιθυμούν συνεργασία αλλά κατανοώ τις καταστάσεις με τα οικονομικά και προφανώς κάποιες συνεργασίες δεν έχουν προχωρήσει. Και αυτό είναι επιλογή μου να μην κάνω “μισές” δουλειές γιατί δεν υπάρχει το μπάτζετ ή γιατί υπάρχουν κάποια άλλα θέματα. Αν αναλάβω κάτι θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των όσων έχω κάνει μέχρι σήμερα, αλλά να αρέσει το αποτέλεσμα και σε εμένα. Άρα δεν κάνω κάτι που δεν μ αρέσει.

Λές αλήθειες και τις πληρώνεις. Επιλογή ή τρόπος ζωής;

Έχω πει και ψέματα για να αποφευχθεί άσχημη κατάσταση. Όλοι λέμε ψέματα ή ψεματάκια !!! Προσπαθώ να λέω αλήθειες όμως και να ζω μέσα στην αλήθεια. Έχω πληρώσει την ειλικρίνεια και την ευθύτητα μου πολλές φορές με διάφορους τρόπους.  Με απώλεια χρημάτων αλλά και φίλων.

Σκηνοθέτης της ζωή σου είσαι; Πως θα την σκηνοθετούσες αν μπορούσες;

Έχω πει σε φίλους μου ότι αν γράψω βιβλίο την ζωή μου θα γίνει best seller σε 1 ώρα. Σκηνοθέτης της ζωής μου έχω επιλέξει να είναι ο Θεός. Αν την σκηνοθετούσα υποχρεωτικά εγώ, σίγουρα θα άλλαζα πολλά από όσα βίωσα στην παιδική μου ηλικία.

Τι ρολό παίζουν οι 1550 στην ζωή σου; Βίντεο κλιπ καταπληκτικά θα μου πεις δυο λόγια αυτό το συγκρότημα που παρασύρει τον κόσμο στους ρυθμούς του;

Ξεκινώ με το ότι είναι όλα τα παιδιά φίλοι μου. Είναι γνήσιοι ροκάδες, ένα group που δημιουργεί μουσική, διασκεδάζει τον κόσμο του όσο καμία άλλη μπάντα στην Ελλάδα και αυτό το λέω με εμπειρία πολλών ετών δίπλα τους. Τους έχω δει παντού και πάντα πηγαίνω όπου και αν παίζουν. Έχουν αλλάξει κάποια παιδιά αλλά και αυτά που παλιά ήταν στην μπάντα παραμένουν καλοί φίλοι. Είναι ένα εκρηκτικό group που μπορούν να σταθούν (και το έχουν κάνει) σε οποιοδήποτε μαγαζί.

Ξέρουν να προσαρμόζουν το πρόγραμμα τους και να έχουν την απόλυτη επαφή με το κοινό. Για παράδειγμα το καλοκαίρι πήγα στην Πάτρα στο καλοκαιρινό Χάραμα και είχαν ξεσηκώσει 2.500 άτομα !!! Για εμένα είναι όπως είπα πάνω απ όλα φίλοι αλλά και εξαιρετικοί συνεργάτες. Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και αυτό φαίνεται απ τις δουλειές μας.

Ο κολλητός του Παντελίδη. Σου αρέσει αυτός ο τίτλος; Υπήρχαν κολλητοί στην ζωή του;

Έχω ξαναπεί επανειλημμένα ότι δεν ήμουν  κολλητός του. Η λέξη αυτή ανήκει σε παιδιά που μεγάλωσαν και έζησαν εξ αρχής αυτό το παιδί. Είχα την τύχη και την τιμή  να συνεργαστώ και να είμαι ένας καλός φίλος του. Βλέπω βέβαια ότι υπάρχουν πλέον πολλοί κολλητοί. Συμβαίνουν αυτά

Τι είναι αυτό που σε κάνει να τα παρατήσεις όλα;

Απαντώ με όσα με κάνουν να συνεχίσω και αυτά είναι περισσότερα από αυτά που θα με έκαναν να σταματήσω. Θέλω να συνεχίσω ξεκάθαρα και μόνο, για εμένα και όσους με αγαπούν και αγαπώ.

Η δουλειά σου έχει χρόνο για προσωπική ζωή;

Σε καμία περίπτωση… οι χρόνοι της δουλειά είναι απάνθρωποι και δύσκολοι. Βέβαια μας γεμίζει δύναμη η δημιουργικότητα και η συνέχεια. Τώρα για παράδειγμα (για να πάρεις και μια ακόμα είδηση), ετοιμάζουμε μια έκπληξη και μάλιστα τηλεοπτική. Αν πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες γυρίσματα ! Άλλος ένας λόγος να μην προλαβαίνω να ζήσω ως άνθρωπος !!!

Συμβαίνει σε όλους βέβαια λόγω οικονομικών, αλλά λέμε Δόξα τον Θεό που έχουμε υγεία και δουλειά.

Κάνε μια ευχή για όλους αυτούς που σε αγαπάνε. 

Κατ αρχάς να τους πω ότι θέλω να μου το πουν όσοι δεν έχουν τολμήσει. Σίγουρα θέλω να τους κάνω περήφανους, να είμαι αντάξιος της αγάπης τους και πάνω απ όλα, να μπορώ να είμαι στήριγμα τους. Ζω για να προσφέρω. Μ αρέσει να γίνομαι καλός για ολους αυτούς. Πολύ εύκολα μπορούν (με την καλή έννοια) να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα μου και θα το ήθελα αυτό.

Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτές τις λίγες ώρες που περάσαμε μαζί, μου ήταν απίστευτα ευχάριστη η όλη διαδικασία και να σου πω να συνεχίσεις και εσύ όσα κανείς με τον δικό σου διαφορετικό και πολύ όμορφο τρόπο.

Και όπως έλεγε μια αγαπημένη ψυχή… Συνεχίζουμε !!!

Ευχαριστώ από καρδιάς.

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!