Η Αντζελίνα Τζολί καθηγήτρια

Όχι,δεν πρόκειται για ρόλο!


H Αντζελίνα Τζολί θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του London School of Economics (LSE) με την ιδιότητα της επισκέπτριας – καθηγήτριας.

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ αναμένεται να διδάξει ένα νέο μάθημα με θέμα τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Η διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, αναφέρει η ανακοίνωση του LSE.

«Είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι διευρύνουμε τη συζήτηση για το πως θα προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και θα τερματίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών, όπως η σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου» δήλωσε η ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

«Ανυπομονώ να διδάξω και να διδαχθώ από τους μαθητές, όπως επίσης και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου του να εργαστώ στο πλευρό κυβερνήσεων και μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Επίσης, ο Βρετανός πολιτικός Ουίλιαμ Χέιγκ θα παραδώσει μαθήματα στο LSE με την ιδιότητα του επισκέπτη- καθηγητή.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ο κ. Χέιγκ ίδρυσαν από κοινού το 2012 την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συρράξεις με στόχο την παγκόσμια δράση για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πολιτικός, το νέο αυτό μάθημα θα βοηθήσει να ενισχυθεί το έργο τους μέσω της ανάπτυξης της έρευνας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κουλτούρας της ατιμωρησίας.

Πηγή: Reuters, The Guardian



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!