Angelina Jolie – Brad Pitt: Ένας έρωτας που ξεκίνησε και τελείωσε στη μεγάλη οθόνη

Το διαζύγιο των δυο Χολιγουντιανών αστέρων έρχεται έντεκα χρόνια μετά την πρώτη τους ταινία, το «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ» και δύο χρόνια μετά, το «By the Sea», ένα μελόδραμα για ένα ζευγάρι που περνάει κρίση στο γάμο του.


Ο θάνατος του Edward Albee πριν μερικές ημέρες αποτέλεσε αφορμή για να θυμηθούμε ένα από τα πιο εμβληματικά του έργα. Το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» με τους Richard Burton και Elizabeth Taylor να υποδύονται ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, όπως ακριβώς συνέβαινε και στην αληθινή τους ζωή. Ενδεχομένως, οι ερμηνείες τους να αποτέλεσαν τότε ένα είδος κάθαρσης για τη σχέση τους.

 

Κατά κάποιο τρόπο, θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι και η δική μας γενιά βρήκε το δικό της «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» ζευγάρι στο γάμο των Angelina Jolie και Brad Pitt…

Η είδηση του διαζυγίου τους έσκασε σαν βόμβα στο Χόλιγουντ, με τους δύο αστέρες να χωρίζουν ύστερα από έντεκα χρόνια σχέσης και μόλις δύο χρόνια μετά το γάμο τους, το 2014. Μάλιστα, ο χωρισμός τους μοιάζει λες και γεννήθηκε και πέθανε μέσα στη μεγάλη οθόνη.

Pitt και Jolie γνωρίστηκαν και ερωτεύθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ» το 2005, με τον πρώτο να παίρνει διαζύγιο από την τότε σύζυγό του, Jennifer Aniston, για να είναι στο πλευρό της αγαπημένης του Angelina. Η ταινία αφορούσε ένα παντρεμένο ζευγάρι, που καταφέρνει να ξεπεράσει με χιούμορ, αλλά και με πολύ ξύλο τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο γάμο του.

 

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη τους ταινία μαζί, οι δυο ηθοποιοί βρέθηκαν ξανά στο σελιλόιντ το 2014 και πάλι σε ένα φιλμ με πρωταγωνιστές ένα παντρεμένο ζευγάρι. Μόνο που αυτή τη φορά, στο «By the Sea», ένα ατμοσφαιρικό μελόδραμα, το ζευγάρι που βρίσκεται σε κρίση στέκεται αδύναμο μπροστά στα προβλήματα, αδυνατώντας να σώσει το γάμο του. Και κάπως έτσι, οι δρόμοι των δύο ηρώων χωρίζουν. Όπως ακριβώς συνέβη, δύο χρόνια μετά για τους δύο ηθοποιούς και στην πραγματική ζωή.

 

Δικαίως λοιπόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για ένα φιλμ με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που αν και ίσως η αρχική πρόθεση των δυο σταρ ήταν λειτουργήσει λυτρωτικά για τη σχέση τους, τελικά μάλλον λειτούργησε προφητικά για το τέλος της.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!