Αμφίπολη: Τι θα ανακοινώσουν σήμερα επίσημα για το μνημείο;

Ο υπουργός είναι ήδη στον Τύμβο Καστά.


Συνέντευξη Τύπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης θα δώσει το Σάββατο, στη 1 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισκέπτεται πρώτη φορά την ανασκαφή.

Θα προηγηθεί ενημέρωση του από την επικεφαλής αρχαιολόγο, Κατερίνα Περιστέρη. Στη συνέχεια, ο Κώστας Τασούλας θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τα ευρήματα, την επόμενη φάση των εργασιών και πιθανώς, για τα πρώτα στοιχεία που έχει δώσει η γεωφυσική διασκόπηση την οποία διενεργεί το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. σε σχέση με την ύπαρξη και άλλων ταφικών μνημείων στον Τύμβο Καστά.

Ο Κώστας Τασούλας μεταβαίνει μόνος στην Αμφίπολη, χωρίς συνοδεία -ούτε καν των στενών συνεργατών του- καθώς θεωρεί ότι δεν είναι εποχή για δαπάνες.

29 Νοεμβρίου, η Κατερίνα Περιστέρη στο υπουργείο Πολιτισμού

Το επόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 11.00, το πρωί θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κατερίνας Περιστέρη με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο ΥΠΠΟΑ, ενώ αναμένεται να δώσουν το «παρών» και αρχαιολόγοι, οι οποίοι και θα συνομιλήσουν μαζί της για συμπεράσματα και εκτιμήσεις σε σχέση με τα ευρήματα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!