Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Άδειάζει τον Ηλία Ψινάκη – Δηλώνει προσβεβλημένη από τις δηλώσεις του

Η ερμηνεύτρια και αναπληρωτής Υπουργός δηλώνει αντίθετη με όσα ειπώθηκαν.


Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, αναφέρει η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις δηλώσεις του δημάρχου Ηλία Ψινάκη.

Οι επίμαχες δηλώσεις που έγιναν πριν την έναρξη της συναυλίας στον Μαραθώνα προκάλεσαν την αντίδραση του Συλλόγου που έκανε λόγο για σεξιστικά σχόλια.

Ωστόσο η κα Πρωτοψάλτη αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η δήλωση την οποία θεωρεί προσβλητική δεν έγινε μπροστά της και καταδικάζει την κίνηση του φίλου της Ηλία Ψινάκη.

«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω τη θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα.

Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει τη θέση μου από νωρίς, μιλώντας απευθείας με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σέβομαι τους Έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν, γιατί είναι σπουδαίο», αναφέρει η κ. Πρωτοψάλτη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!