5 φυσικοί τρόποι για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή

Υπάρχουν έρευνητικά δεδομένα που δείχνουν πως το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών στην Αμερική έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία


Πολλοί είναι οι παράγοντες εκείνοι που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ερωτική μας διάθεση, από το στρες και το άγχος μέχρι την πιθανή παρουσία κάποιας ασθένειας ή ακόμα και μέσα από την σκληρή πραγματικότητα οτι μεγαλώνουμε και γερνάμε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό μέχρι έναν βαθμό το να μην έχετε πάντα την ίδια διάθεση για σεξ. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνητικά δεδομένα που δείχνουν πως το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών στην Αμερική έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

Μπορώ να ξαναβρώ την ερωτική μου διάθεση;

Το να επαναφέρετε την ερωτική σας διάθεση μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύετε και δεν χρειάζεται να καταφύγεται αμέσως στα φάρμακα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η ερωτική σας επιθυμία και οι οποίοι είναι απολύτως φυσικοί.

1) Δοκιμάστε αφροδισιακά φαγητά: Αν και δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν πως τα αφροδισιακά φαγητά, όπως τα οστρακοειδή, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και οι καυτές πιπεριές αυξάνουν τη λίμπιντο, δεν χανετε σε τίποτα να τα εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας, λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Ακόμα λοιπόν και αν δεν έχουν άμεσες βιολογικές επιδράσεις πάνω σας, σίγουρα θα βελτιώσουν την διάθεσή σας.

2) Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας: Η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι, βοηθούν στο να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων. Επιπλέον, μέσω της άσκησης εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και σας βάζουν σε ερωτική διάθεση. Ακόμη, μέσω της άσκησης αυξάνεται η παραγωγή τεστοστερόνης που σας κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί και ποθητοί από τη μία, ενώ από την άλλη ανεβάζει την ερωτική επιθυμία αλλά και την ποιότητα της στύσης στον άνδρα.

3) Πιείτε κόκκινο κρασί: Το κρασί σε μικρή βέβαια ποσότητα μπορεί να δράσει θετικά στην ερωτική σας διάθεση, καθώς βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνοντας τη διέγερσή σας. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει μόνο με το κόκκινο και όχι με το λευκό κρασί.

4) Κοιτάξτε την φωτογραφία του συντρόφου σας: Ένα ακόμη μυστικό για μεγαλύτερη ερωτική διάθεση είναι το να κοιτάζετε την φωτογραφία του ερωτικού σας συντρόφου. Σύμφωνα με την Helen Fisher, ανθρωπολόγο στο Rutgers University, οι άνθρωποι που κοιτάζουν τη φωτογραφία του συντρόφου τους για 30΄΄ ή και περισσότερο, ο εγκέφαλός τους παράγει ντοπαμίνη, μία χημική ουσία που ενισχύει τη λίμπιντο. Επομένως, κρατείστε την φωτογραφία του συντρόφου σας και κοιτάξτε την μέσα στη μέρα.

5) Αγκαλιαστείτε: Το λένε και οι έρευνες, πως 20 δευτερόλεπτα αγκαλιάς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της οκυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που βοηθά τους δύο συντρόφους να έρθουν πιο κοντά, να δεθούν ο ένας με τον άλλον και να εκφράζονται με περισσότερη τρυφερότητα. Επομένως, η ενίσχυση της συναισθηματικής εγγύτητας μπορεί να ξυπνήσει την ερωτική σας διάθεση.

 

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος – Ψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα

Iνστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Δρ Θάνος Ασκητής
Κηφισίας & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα
Τηλ: 210 77 89 890
www.askitis.gr
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00
Τηλ: 210 7.79.79.79



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!