Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό – Νεκροί οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου

– Άγνωστα τα αίτια της πτώσης, το πλήρωμα δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού
– Το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση και είχε απονηωθεί από φρεγάτα
– Κατέπεσε στη νήσο Κίναρο δυτικά της Λέρου
– Στις 09:30 η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας


Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο δυτικά της Λέρου τα ξημερώματα στις 02:45.

Πρόκειται για το ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” με τριμελές πλήρωμα προκειμένου να εκτελέσει άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας, κατά τη διάρκεια της άσκησης “ΑΣΤΡΑΠΗ” που διεξάγεται στην περιοχή. Το AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό. Είναι παρόμοιο αυτού που είχε πέσει στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ONALERT)

Ελικόπτερο ΑΒ212 πανομοιότυπο με αυτό που κατέπεσε τα ξημερώματαΕλικόπτερο ΑΒ212 πανομοιότυπο με αυτό που κατέπεσε τα ξημερώματα

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι οι χειριστές δεν μπόρεσαν καν να ενεργοποιήσουν το σύστημα εντοπισμού του ελικοπτέρου. Το γεγονός ότι πετούσε σε χαμηλό ύψος ίσως δεν έδωσε τους τα περιθώρια. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια.

Ο χάρτης της περιοχής όπου κατέπεσε το ελικόπτερο που μετείχε στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν στη στεριά, γεγονός που ίσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι χειριστές είτε προσπάθησαν να το προσγειώσουν χωρίς επιτυχία λόγω μηχανικής βλάβης, είτε λόγω του χαμηλού ύψους της πτήσης που διενεργούσαν έχασαν τον έλεγχο και προσέκρουσαν στη νησίδα.

 

Η ανακοίνωση για την πτώση του Ελικοπτέρου:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το διαβάσαμε στο newsit.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!