10 πράγματα που δεν ήξερες για το φιλί

Η πιο γλυκιά συνήθεια του κόσμου!


Σε ποιον δεν αρέσουν τα φιλιά; Εδώ συγκεντρώσαμε δέκα στοιχεία για τα φιλιά που δεν γνωρίζατε και θα σας καταπλήξουν.
1) Ο Ekkachai Tiranarat και η Laksana Tiranarat από την Ταϊλάνδη φιλούσαν ο ένας τον άλλο επί 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα κερδίζοντας στο ρεκόρ Guinness για το μακρύτερο φιλί όλων των εποχών. Ξεπέρασαν εννέα άλλα ζευγάρια και κέρδισαν μετρητά και δυο διαμαντένια δακτυλίδια.
2) Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Applied and Environmental Microbiology, το φιλί μπορεί να κάνει καλό στα δόντια. Κι αυτό γιατί με το φιλί αυξάνεται στο στόμα το σάλιο που προστατεύει από την τερηδόνα και προστατεύει το σμάλτο.
3) Πρόσφατη έρευνα που έγινε έδειξε πως ένα φιλί διάρκειας μόνο δέκα δευτερολέπτων μπορεί να μεταφέρει έως και 80 εκατομμύρια βακτήρια από το ένα στόμα στο άλλο.
4) Σύμφωνα με τον συγγραφέα William Cane, που έγραψε το βιβλίο The Art of Kissing, 53% των γυναικών προτιμούν να φιλούν άντρες χωρίς μούσια. Αν και το 33% προτιμά να φιλά έναν αξύριστο άντρα που και που.
5) Έρευνα έχει δείξει πως οι άντρες που δέχονται ένα φιλί από τις γυναίκες τους πριν φύγουν το πρωί για τη δουλειά ζουν περισσότερο και βγάζουν έως και 30% περισσότερα χρήματα.
6) Ειδικοί ερευνητές παρατήρησαν 120 φιλιά και παρατήρησαν πως τα δυο τρίτα των ζευγαριών γέρνουν τα κεφάλια τους προς την ίδια μεριά όταν φιλιούνται. Οι περισσότεροι δε, προς τα δεξιά.
7) Το φιλί ανάμεσα στους νεόνυμφους στο τέλος της γαμήλιας τελετής είναι μια παράδοση που ξεκίνησε από τους αρχαίους Ρωμαίους.
8) Το πρώτο κινηματογραφικό φιλί ήταν το 1896. Κράτησε 23 δευτερόλεπτα και ήταν στην Καναδή ηθοποιό May Irwin.
9) Το φιλί δεν είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Σύμφωνα με ανθρωπολογικές εκθέσεις 10% του πληθυσμού πλανήτη δεν έχει αυτή τη συνήθεια.
10) Έρευνα που έγινε σε εκατοντάδες ανθρώπους ηλικίας από 18 έως 65 έδειξε πως το φιλί του καθενός επηρεάζεται από την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Αυτοί που θεωρούν πως είναι ελκυστικοί, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο φιλί.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!