Το «Let It Go» από το «Frozen» είναι αντιγραφή; • Hit Channel


Η Demi Lovato είχε τραγουδήσει τη μεγάλη επιτυχία «Let It Go».

Ένας τραγουδιστής από τη Χιλή θέτει ενώπιον του δικαστηρίου την Demi Lovato και την Disney. Υποστηρίζει ότι το «Let It Go» είναι αντιγραφή και αξιώνει αποζημίωση από τα κέρδη.

Το «Let It Go» ήταν το κεντρικό τραγούδι της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Frozen» που προβλήθηκε το 2013 και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με ένα ιλιγγιώδες box office της τάξης του 1,287 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε παρόμοια κλίμακα επιτυχίας κινήθηκε το soundtrack του φιλμ που κατέγραψε παγκοσμίως πωλήσεις άνω των δέκα των εκατομμυρίων, ήταν το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2014 και απέσπασε δύο υποψηφιότητες στα 57α Ετήσια Βραβεία Grammy.

Σημείο αναφοράς του soundtrack ήταν το «Let It Go», το οποίο ακούστηκε στη μεγάλη οθόνη με τη φωνή της Αμερικανίδας ηθοποιού Idina Menzel στο ρόλο της πριγκίπισσας «Έλσα». Το αντίστοιχο βίντεο μετρά 1,2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η Demi Lovato ήταν εκείνη που πέρασε το «Let It Go» στη δισκογραφία με τη δική της ερμηνεία, ενώ το τραγούδι κέρδισε στο τέλος ένα Βραβείο Oscar, ένα Βραβείο Grammy και ένα Critics’ Choice Awards.

Σύμφωνα με το «ΤΜΖ», ένας Χιλιανός τραγουδιστής εν ονόματι Jaime Ciero κατέθεσε αγωγή εναντίον της Demi Lovato και της Disney, με τον ισχυρισμό ότι το «Let It Go» παρουσιάζει ομοιότητες στις νότες, στη δομή, στους στίχους, στην παραγωγή και σε άλλα τεχνικά σημεία με ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε εκείνος το 2008 και είχε τον τίτλο «Volar».

Εν ολίγοις, ο Jaime Ciero κινείται νομικά εναντίων όσων έχουν αποκομίσει κέρδη από το τραγούδι, συμπεριλαμβανομένου της Demi Lovato, της Disney και της Idina Menzel, παρόλο που το «Let It Go» έχουν υπογράψει η Kristen Anderson-Lopez και ο Robert Lopez.

Ακούστε το «Let It Go» με την εκτέλεση της Demi Lovato:

Ακούστε το «Volar» Jaime Ciero:

Διαβάστε ακόμα:
Η Demi Lovato ντύθηκε νύφη

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!