Σταματιάδης: Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει για ορφανό DNA. Στο στόχαστρο Αλβανοί κακοποιοί


Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άνδρο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, η κηδεία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη που κατέληξε έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Ο 52χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά τη Μεγάλη Δευτέρα από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, άφησε την τελευταία του πνοή εχθές το πρωί βυθίζοντας την οικογένεια και το φιλικό του περιβάλλον στη θλίψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταματιάδης απεβίωσε εξαιτίας προϋπάρχοντος ανευρύσματος αορτής που παρά τις προσπάθειες των γιατρών να αντιμετωπιστεί τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Η οικογένεια του επιχειρηματία επιθυμεί αντί στεφάνων στην κηδεία να πραγματοποιηθούν δωρεές στην Καΐριο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και στο Εμπειρίκιο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου.

Σε ότι αφορά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών, δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματά τους που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν σε μέλη σπείρας Αλβανών που είχαν προ τριετίας συλληφθεί και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους.

Την ίδια ώρα, στα μικροβιολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται τα ρούχα του αδικοχαμένου επιχειρηματία, αναζητώντας ένα «ορφανό» DNA. Ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, κι αυτό διότι τα ρούχα του 52χρονου ήταν γεμάτα με αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι δυο κουκουλοφόροι που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, αρχικά προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του αδερφού του. Ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα οικογενειακών κατοικιών.

Όμως το οίκημα στο οποίο διαμένει ο αδερφός του 52χρονου διαθέτει πόρτα ασφαλείας, συναγερμό και βέβαια κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι κακοποιοί προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα ασφαλείας χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Έτσι, κατέληξαν στο διπλανό οίκημα: Αυτό στο οποίο μένει ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, δηλαδή, που άλλωστε δεν διέθετε πόρτα ασφαλείας και βέβαια τα ανάλογα συστήματα.

Κατά την διάρκεια λοιπόν της απόπειρας διάρρηξης, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε τις κινήσεις των δυο κουκουλοφόρων. Ωστόσο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βίντεο τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν είναι αξιοποιήσιμο. Κι αυτό διότι είναι σκοτεινό, ενώ οι δράστες φορούν κουκούλες.

Πάντως οι ειδικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να “καθαρίσουν” το βίντεο, όσο αυτό είναι ανθρωπίνως και τεχνικώς δυνατό. Προσπαθούν να διακρίνουν κάποιο σημάδι… Ένα τατουάζ ενδεχομένως, που ίσως δώσει μια νέα ώθηση στις έρευνες.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!