Η πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Κουκουράκη στην τηλεόραση ήταν στο σίριαλ του Mega Χαρά Αγνοείται, στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός ως Αλέξης μέσα από το Μπρούσκο του AΝΤ1, ενώ φέτος έκανε guest εμφάνιση στην σειρά Κάτι χωρισμένα παλικάρια.

«Την τηλεόραση την αγαπώ και σαν συσκευή και σαν ιδέα. Απλά την έχω αντικαταστήσει με το λάπτοπ μου, τα βλέπω όλα από εκεί τις ώρες που μπορώ». Ένα από τα δυνατά χαρτιά στην τηλεόραση είναι τα ριάλιτι. «Δεν είμαι κατά, γιατί ζούμε σε μία περίοδο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αναδειχθεί αλλιώς. Όταν βγεις από ένα ριάλιτι για τραγουδιστές, είσαι τραγουδιστής, από ριάλιτι μοντέλων είσαι μοντέλο. Το να βγαίνουν κάποιοι απλά από ένα ριάλιτι και να τους βλέπεις να έχουν εκπομπές χωρίς να έχουν τις ανάλογες γνώσεις για αυτό δεν το καταλαβαίνω. Θα με ενοχλήσει, λοιπόν, αν ένας παίκτης ριάλιτι θα μου πάρει το ρόλο. Είναι διαφορετικό να μπεις σε ένα ριάλιτι γιατί δεν έχεις άλλο τρόπο να δείξεις τις ικανότητές σου και άλλο γιατί θέλεις να γίνεις εξώφυλλο σε ένα περιοδικό. Θεμιτό, αλλά διαφορετικό» λέει.

Ωστόσο, αν του γινόταν πρόταση να πάει στο Survivor ίσως απαντούσε καταφατικά. «Θα πήγαινα καθαρά για να ζήσω σε ένα τέτοιο μέρος χωρίς να πληρώσω! Απαλλαγμένος από το άγχος της νίκης. Όχι για να γίνω αναγνωρίσιμος, ούτε για να μου ανοίξουν πόρτες ή να κερδίσω το χρηματικό έπαθλο. Για την εμπειρία».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.