Ο Πέτρος Πολυχρονίδης έχει εξομολογηθεί τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του, καθώς έχασε την αδερφή του από σπάνια ασθένεια.

«Έπασχε από δύο ετών από ένα αυτοάνοσο, την υπογαμμασφαιριναιμία. Αν και θεωρείται πλέον θεραπεύσιμη, επειδή είναι σπάνια ασθένεια, όχι από αυτές που έχει συνηθίσει ο κόσμος να ακούει, όπως οι καρδιοπάθειες ή ο καρκίνος, γι’ αυτό ίσως δεν υπάρχει μια μονάδα κατάλληλη για τη νοσηλεία όσων πάσχουν από αυτήν», έχει πει ο ίδιος σε μία από τις συνεντεύξεις του, προσθέτοντας πως «η μονάδα αυτή χρειάζεται απλά αποστειρωμένους θαλάμους, γιατί οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι ευπαθείς στα μικρόβια. Όταν κάνεις τη θεραπεία και είσαι μέσα σε ένα χώρο όπου συνυπάρχουν ασθενείς με διάφορες άλλες παθήσεις, που φέρνουν μικρόβια, τότε ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Και ως γνωστόν, τα νοσοκομεία είναι πηγή μικροβίων. Για να καταλάβετε, η αδελφή μου δεν πέθανε από το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρούσε, αλλά από πνευμονικό οίδημα, ως συνέπεια ασθενειών που κόλλησε στο νοσοκομείο. Η αδελφή μου ήταν νοσηλεύτρια, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια φυσικά δεν μπορούσε να δουλέψει. Πέθανε, επειδή για χρόνια ολόκληρα νοσηλευόταν σε διάφορους θαλάμους μαζί με φορείς άλλων ασθενειών».

Το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της αδερφής του, ο Πέτρος δημοσίευσε στο Instagram μία ασπρόμαυρη κοινή φωτογραφία τους, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη της.

«Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή μου», έγραψε στην λεζάντα, με τους διαδικτυακούς του φίλους να τον συλλυπούνται.

Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή μου. ?

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Petros Polychronidis (@petrospolychronidis) στις