Ο Phil Collins επιστέφει με τη περιοδεία «Not Dead Yet»


Ο Phil Collins μόλις ανακοίνωσε την επιστροφή του!

Έρχεται δυναμικό comeback με συναυλίες και ίσως και μια επανένωση των Genesis.

Ο πρώην frontman των Genesis τον Ιούνιο του 2017 θα κάνει πέντε lives στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο και από μια στο Παρίσι και στην Κολωνία.

Η περιοδεία του θα ονομάζεται «Not Dead Yet» και στη σκηνή μαζί του θα είναι και ο 15χρονος γιος του που θα παίζει ντραμς.

Τον ίδιο δεν θα τον δούμε πίσω από τα ντραμς «μόνο θα τραγουδά» και αν τύχει και τον δούμε, πράγμα απίθανο, ίσως να παίξει το In the Air.

«Δεν νομίζω να μπορέσω ποτέ να παίξω όπως έπαιζα .Κάτι συνέβη μία νύχτα στην τελευταία περιοδεία των Genesis και μετά από εκείνο το σημείο, δεν ξαναγύρισα, προσπάθησα με πιο βαριές μπαγκέτες, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερα πιατίνια, δεν μπορούσα να πάρω δύναμη.

Είναι λίγο μυστήριο, δεν ξέρω γιατί συνέβη, αλλά είμαι 65 και έπαιζα ντραμς από τότε που ήμουν πέντε χρονών. Παίζω με τα δάχτυλα κι αυτό είναι που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Οπότε το θέμα είναι να ανακτήσω τη δύναμή μου..Έχω ένα σετ ντραμς στο γκαράζ και θα το πάρω να δω αν τουλάχιστον μπορώ να παίξω το In the Air».

Αλλά έχουμε και άλλα καλά νέα. Ο Βρετανός τραγουδιστής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Genesis να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον. Το γκρουπ επανενώθηκε το 2007 για μία περιοδεία, αλλά από τότε δεν έχουν παίξει μαζί. «Γράφοντας το βιβλίο (την αυτοβιογραφία του Not Dead Yet) θυμήθηκα πόσο καλοί φίλοι είμαστε. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ ξεχωριστό…. δεν θα το αποκλείσω».

Επίσης είπε πως είναι ανοιχτός για συνεργασία με τη νέα γενιά μουσικών που τον έχουν αναφέρει ως πηγή έμπνευσης αλλά δεν θέλει να είναι «το διακοσμητικό στην τούρτα κάποιου άλλου».

Ο Phil Collins έκανε το πρώτο σόλο άλμπουμ το 1981 με τίτλο Face Value με πρώτη επιτυχία το In the Air Tonight.

Άλλες επιτυχίες του ήταν τα single: Easy Lover, You Can’t Harry Love και Against All Odds, I wish it would rain down, One more night, Do you remember.

Η αυτοβιογραφία του με τίτλο Not Dead Yet κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!