Από τον Πάνο Γεωργίου,

Μολονότι η Μαρκέλλα Σαράιχα ήταν το πρόσωπο που εκφωνούσε τα δελτία ειδήσεων του Alter, ποτέ δεν εφησύχασε στην πολυτέλεια της ανκοργούμαν. Αυτό τη βοήθησε πολύ, ειδικά μετά το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό του Μπουρναζίου. Έχοντας δουλέψει χρόνια ως δημοσιογράφος, θέλησε να κάνει μαθήματα υποκριτικής, έπαιξε στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή Καζαντζάκης και σύστησε στους πολυάριθμους αναγνώστες της το ταξιδιωτικό site Travelgirl. Η συνάντηση δεν ήταν η τυπική, αλλά δύο παλιών φίλων…

Πώς σου ήρθε η ιδέα για το travelgirl.gr; Τι συνέβη;

Θα σ’ το ξεκινήσω αντίστροφα. Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας κατά καιρούς αλλά δυστυχώς δεν είχα κρατήσει ούτε μία φωτογραφία. Γενικότερα βαριόμουν τη διαδικασία να ταξιδέψω και τα μόνα σίγουρα ταξίδια που έκανα κάθε χρόνο το τελευταίο διάστημα ήταν για την Καβάλα. Κατάγομαι από εκεί και φυσικά ο λόγος που πήγαινα ήταν η μητέρα μου, καθώς μου έλειπε πολύ. Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο περίπου την έχασα και, επειδή ήταν το πρώτο καλοκαίρι που θα καθόμουν στην Αθήνα, αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι το οποίο θα μου τρώει αρκετό χρόνο δουλειάς και θα με κάνει να φεύγω. Ποιο ήταν αυτό; Τα ταξίδια. Κι έτσι γεννήθηκε το travelgirl.

Έχεις κάνει τόσα και τόσα ρεπορτάζ. Θες να ξεχωρίσεις το πιο όμορφο;

Το Πήλιο. Αρχικά είναι παραμυθένιο μέρος. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η φύση στα καλύτερά της. Έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του και κάθε μέρος του κρύβει κι έναν θρύλο! Είχα πάει με τον αδελφό μου και τον ξάδελφό μου που με βοήθησαν στα γυρίσματα και πραγματικά μέσα στην ημέρα μπορεί να βγάζαμε και δέκα θέματα. Επισκεφτήκαμε φάρμες, είδαμε από κοντά άλογα, είδαμε το ξακουστό εστιατόριο με τις πέστροφες, συναντήσαμε ελαιοπαραγωγούς, μπήκαμε στο φημισμένο στοιχειωμένο σπίτι στα Λεχώνια, περπατήσαμε σε μονοπάτια, είδαμε την ωραιότερη θέα της Ελλάδας, φάγαμε υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα, κάναμε μπάνιο στις ωραιότερες παραλίες με άγρια ομορφιά. Όσο για τους ανθρώπους; Φιλόξενοι μέχρι εκεί που δεν πάει. Είναι ένα μέρος που θα επισκεφτώ σύντομα γιατί, όπως ξέρουν οι ντόπιοι αλλά κι εμείς που πηγαίνουμε για μικρές αποδράσεις, στο Πήλιο πάντα θα βρίσκεις και κάτι καινούργιο που δεν είχες εντοπίσει την προηγούμενη φορά. Έχει μια μοναδική ενέργεια.

Δημοσιογράφος ή ηθοποιός; Τι από τα δύο προτιμάς;

Φυσικά δημοσιογράφος διότι είμαι στο χώρο από το 2005. Έχω εργαστεί σε τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά Μέσα. Το γεγονός ότι πήγα σε δραματική σχολή δεν με κάνει ηθοποιό. Πήγα περισσότερο γιατί ήταν ένα απωθημένο που είχα από μικρή. Όμως στην πορεία, λόγω και σοβαρών καταστάσεων που αντιμετώπιζα εκείνο το διάστημα, δεν κατάφερα να παρακολουθήσω τα μαθήματα όπως θα έπρεπε. Για όλα πρέπει να υπάρχει το σωστό timing. Βέβαια θεωρώ ότι κάθε πράγμα που κάνεις στη ζωή σου σου χρησιμεύει και κάτι. Εγώ χάρη στη σχολή του Ιάσμου που τελείωσα, δούλεψα την προηγούμενη χρονιά ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε θέατρο και μέσω αυτού θα έπαιζα ένα ρόλο στο επόμενο θεατρικό τους. Κάτι που δεν καταφέραμε να γίνει, καθώς λόγω της απώλειας της μητέρας μου δεν ήμουν στην ανάλογη ψυχολογική κατάσταση. Συμμετείχα στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή Καζαντζάκης, αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι έως σήμερα, τουλάχιστον, δεν έχω σκεφτεί να ασχοληθώ με το θέατρο επαγγελματικά. Μου αρέσει όμως και πάντα μου άρεσε να πηγαίνω σε θεατρικές παραστάσεις. Ειδικά φέτος ξεπέρασα κάθε ρεκόρ, αφού κάθε εβδομάδα πηγαίνω τουλάχιστον σε τρεις!

Σου λείπει η παρουσίαση δελτίων;

Όχι. Ήταν κάτι που έκανε τον κύκλο του. Όμως μου λείπει κάποιες φορές η τηλεόραση. Όταν φέτος το καλοκαίρι η Όλγα Λαφαζάνη, που παρουσίαζε στο Epsilon το Summer Weekend, μου έκανε πρόταση να βγαίνω στην εκπομπή της και να λέω θέματα από το travelgirl, μου άρεσε πολύ και εκεί μπορώ να σου πω ότι νοστάλγησα αυτό το Μέσο γιατί σε αυτό δούλεψα πρώτη φορά από τη στιγμή που τελειώσα τη σχολή δημοσιογραφίας.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχεις κάνει συνέντευξη και θα ήθελες να κάνεις ξανά;

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχω συναντήσει τους περισσότερους ανθρώπους και ήμουν από τις τυχερές που σε όποιον ζητούσα συνέντευξη, έλεγε «ναι». Νομίζω όμως ότι θα ήθελα να ξανακάνω στον Τζίμη Πανούση, που εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του. Είναι ένας άνθρωπος ανατρεπτικός, κάθε του πρόταση κρύβει και μία είδηση για εμάς τους δημοσιογράφους, έχει τρομερό χιούμορ και κρύβει μια τρομερά ευαίσθητη πλευρά.

Ποιον θεωρείς ιδανικό προορισμό εντός της χώρας για τα Χριστούγεννα;

Έχουμε ως χώρα καταπληκτικά μέρα για τις γιορτές αλλά προσωπικά για μένα ιδανικός προορισμός είναι τα Ζαγοροχώρια. Πριν από αρκετά χρόνια είχα κάνει Χριστούγεννα εκεί και πραγματικά μαγεύτηκα. Το χιόνι, τα πετρόχτιστα σπίτια, οι ξενώνες, τα παραμυθένια μέρη και το παραδοσιακό φαγητό σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή! Είναι μάλιστα από τους επόμενους προορισμούς που θα επισκεφτώ!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.