Θύμα διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης το 19χρονο μοντέλο, ισχυρίζεται ο δικηγόρος της


Στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ συνελήφθη την Πέμπτη ένα 19χρονο μοντέλο, κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη, με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων. Το νεαρό κορίτσι βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

«Μια 19χρονη κοπέλα, την οποία η οικογένειά της άφησε όντας σίγουρη ότι βρίσκεται στην Καλαμάτα και βρέθηκε μεταξύ Αιθιοπίας και Χονγκ Κονγκ να κατέχει και να μεταφέρει 2,5 κιλά κοκαΐνης, είναι σαφές ότι είναι θύμα διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης και ότι αυτή υπήρξε το άτυχο και δυστυχισμένο θύμα ή αλλιώς «βαποράκι» αυτής της μεταφοράς», ανέφερε ο συνήγορος της 19χρονης Σ. Κεχαγιόγλου, όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, εργαζόταν μέχρι και τον Ιούνιο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια, αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα για σπουδές και για να ασχοληθεί με τον χώρο του μόντελινγκ.

«Δούλευε το κορίτσι συνέχεια σε διάφορα μαγαζιά της πόλης, σε μαγαζιά με ρούχα και τώρα τελευταία σε ένα βενζινάδικο. Είναι μια πολύ αξιοπρεπής οικογένεια, με ήθος, που δεν έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία το παραμικρό πρόβλημα», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Δ. Αλεξίου.

 

Η 19χρονη κόρη αστυνομικού κρίθηκε προφυλακιστέα καθώς δεν είχε να καταβάλλει τα 5 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση μέχρι και τη δίκη η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουαρίου.

Για μια κοπέλα που ήταν χαμηλών τόνων και δεν προκαλούσε έκανε λόγο συγγενής της 19χρονης κοπέλας που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας πάνω της μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Όπως ανέφερε, ήταν ένα καλλιεργημένο κορίτσι, που ήξερε γερμανικά, γαλλικά και έκανε και μαθήματα πιάνου

Η συγγενής της 19χρονης, μιλώντας στην εκπομπή «Τατιάνα Live» στο κανάλι «Ε», έκανε λόγο για μια κοπέλα που ήταν ήσυχη, δεν έβγαινε δεν έπινε, και που ήταν κλειστή. Ωστόσο όπως σημείωσε τον τελευταίο χρόνο είχε αλλάξει η συμπεριφορά της και ήταν πιο περίεργη, πιο επιθετική.

«Είχε μια περίεργη συμπεριφορά. Δε μιλούσε δεν κάναμε τον χαβαλέ μας έτσι όπως ήταν, δεν σήκωνε τηλέφωνα».

Και πάλι όμως όπως αναφέρει, δεν είχε μιλήσει στον περίγυρό της για τις… νέες της παρέες και για το που έχει μπλέξει. Η συγγενής της 19χρονης μάλοστα αναφέρει πως όταν είδε το status της στο facebook από την Αιθιοπία, και διάβασε τα περί μοντέλου έπαθε σοκ.

«Γράφουν ελληνίδα μοντέλο και παθαίνω σοκ. Είχα πάθει σοκ, λέω δεν είναι αυτή. Μετά τη γνώρισα από το ύψος της. Μετά με παίρνουν τηλέφωνο και και άρχισαν να μου λένε τι έγινε. Εγώ δεν ήξερα ότι ήταν στην Κίνα. Ήταν στην Καλαμάτα»

Δεν είχε κάνει ναρκωτικά

Η συγγενής της κοπέλας σημείωσε επίσης πως δεν έκανε χρήση ναρκωτικών, τουλάχιστον απ΄’ όσο ήξερε. Όπως είπε κάπνιζε απλά κανονικά τσιγάρα. Γι αυτό και γι αυτήν ήταν ένα ακόμα σοκ όταν είδε να είναι μπλεγμένη σε τέτοιο κύκλωμα

Η ίδια πιστεύει ότι κάποιος την έμπλεξε, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της

«Την παραμύθιασαν, το πιο απλό πράγμα. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να παραμυθιάσουν κάποιον, ειδικά ένα κορίτσι 19 χρονών»

«Δεν είχε δώσει δικαίωμα» δηλώνει φίλος της

Και φίλος της 19χρονης έκανε λόγο για μια ήσυχη κοπέλα. Απέρριψε τα όσα ακούγονται για το ότι χόρευε σε μαγαζιά, και ανέφερε ότι δούλευε σε βενζινάδικο.

Ήταν μια κοπέλα που δεν είχε προβλήματα με άτομα, όπως λέει, ενώ και ο ίδιος ήξερε ότι βρίσκεται Καλαμάτα και σπουδάζει.

Ο πατέρας της νεαρής τονίζει «είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου. Μάθαμε την είδηση από το Διαδίκτυο. Σήμερα το μεσημέρι κάναμε κάποιες επαφές με το προξενείο και περιμένουμε απαντήσεις» αναφέρει στο protothema.gr.

Τι λέει ο πατέρας του μοντέλου

Ο πατέρας της κοπέλας που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ενώ ο ίδιος είναι υπερασπιστής του νόμου, το παιδί του έγινε παραβάτης.

«Τους τελευταίους δύο μήνες, κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Καλαμάτας καθώς έψαχνε το κατάλληλο ιδιωτικό ΙΕΚ για να γραφτεί» τονίζει ενώ αναφορικά με το μοιραίο ταξίδι λέει: «Πραγματικά δεν γνωρίζαμε τίποτα! Έκανα σε πρώτη φάση κάποιες επαφές μέσω αστυνομίας, όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω με το παιδί μου».

Κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη

Κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη είναι το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.

Οπως μεταδίδει το site lesvosnews, στη Λέσβο όλοι μιλούν για ένα πολύ ήσυχο κορίτσι, κόρη ενός από τους πιο συνεπείς και έντιμους αστυνομικούς της Λέσβου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 19χρονης έχει υποστεί σοκ. Ο ίδιος εκτιμά ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα μαφιόζων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το όνειρό της να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ.

«Μην το πείτε στην μαμά μου» – Τι λέει το μοντέλο που συνελήφθη για ναρκωτικά στην Κίνα

Μάλιστα εκτιμάται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η κοπέλα να μην γνώριζε καν τι κουβαλούσε επάνω της. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι ο σύντροφος της 19χρονης είχε την ιδέα για το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ και της το είχε παρουσιάσει σαν δώρο.

Στο μεταξύ, την επιθυμία της να μην γνωστοποιηθεί στην οικογένειά της η σύλληψή της εξέφρασε η 19χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης αξίας περίπου 300.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα shanghaiist.com και South China Morning Post, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη, όπως ανακοίνωσε το τελωνείο του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα South China Morning Post, η νεαρή φέρεται να μετέφερε στις αποσκευές της κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν η κοπέλα έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία. Εκεί σε ένα τυχαίο έλεγχο από τις Αρχές, διαπιστώθηκε πώς στις αποσκευές της μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τα ναρκωτικά.

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.

Η Ελληνίδα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ και αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το όνομά της, ενώ την οδήγησαν στο τμήμα, φορώντας της κουκούλα, ώστε να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό της.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!