Η Taylor Swift μηνύεται (ξανά) για αντιγραφή στο «Shake It Off» • Hit Channel


Πόλο έλξης και διαμάχης αποτελεί η πατρότητα της μεγάλης επιτυχίας «Shake It Off» της Taylor Swift.

Δύο δημιουργοί κατηγορούν την Taylor Swift για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, κοινώς για αντιγραφή, των στίχων του hit single «Shake It Off» από το βραβευμένο με Grammy δίσκο «1989».

Ο Sean Hall και Nate Butler υποστηρίζουν ότι το τραγούδι είναι εν μέρει δικό τους, αφού έγραψαν και εκείνοι μία επιτυχία με παρόμοιους στίχους πριν από 16 χρόνια και θα κινηθούν δια της νομικής οδού για την «πατρότητα», όπως αποκαλύπτει το «TMZ».

Το 2001, έγραψαν το τραγούδι «Playas Gon’ Play» για το πρώτο άλμπουμ του αμερικανικού γυναικείου συγκροτήματος των 3LW, χρησιμοποιώντας τους στίχους: «Playas, they gonna play and haters, they gonna hate». Τότε, το single έφτασε έως το Νο81 του «Billboard Hot 100» και στο Νο21 του βρετανικού chart.

Ο Sean Hall, που συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Justin Bieber, η P!nk, οι Maroon 5 και ο Lionel Richie και ο Nate Butler, που έχει δουλέψει με τους Backstreet Boys, τη Victoria Beckham και άλλους, φέρονται διατεθειμένοι να διεκδικήσουν δικαστικά το 20% του «Shake It Off».

Οι εκπρόσωποι της Taylor Swift χαρακτήρισαν την απαίτηση «γελοία», λέγοντας ότι «ο νόμος είναι απλός και σαφής» και πως δε στοιχειοθετείται υπόθεση.

Το 2015, ο τραγουδιστής Jesse Graham είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Taylor Swift απαιτώντας 42 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας ότι αντιγράφηκαν στίχοι από το δικό του «Haters Gonna Hate».

Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο απέρριψε την αξίωση, λόγω ελλείψεως πραγματικών αποδεικτικών στοιχείων.

Αυτή τη στιγμή, το «Shake It Off» αποτελεί το δημοφιλέστερο video clip της Taylor Swift στην πλατφόρμα του YouTube και του Vevo, απαριθμώντας 2,381 δισεκατομμύρια προβολές.

Ακολουθεί το «Blank Space» με 2,166 δισεκατομμύρια, ενώ το «Bad Blood» που έχει κερδίσει βραβείο Grammy βρίσκεται τρίτο, με 1,122 δισεκατομμύρια επισκέψεις.

Ο ZAYN υπερασπίζεται την Taylor Swift:
«Αξίζει την επιτυχία επειδή έχει δουλέψει σκληρά»

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!