Η επάνοδος των The Rolling Stones συνεχίζεται με το «Hate To See You Go»


Το θρυλικό και άοκνο συγκρότημα των The Rolling Stones επιστρέφει στις ρίζες του, αποτίοντας φόρο τιμής στην μπλουζ μουσική.

Οι θρύλοι των The Rolling Stones έχουν επανέλθει ολοκληρωτικά!

Πρόσφατα, το πιο εμβληματικό συγκρότημα στη μουσική ιστορία αιφνιδίασε τους πάντες γνωστοποίησαν την έλευση ενός ολοκαίνουριου δίσκου, έντεκα χρόνια μετά την τελευταία δουλειά τους «A Bigger Bang».

Το νέο studio album της αγέρωχης τετράδας θα περιέχει διασκευές μπλουζ τραγουδιών, γυρνώντας τους πίσω ρίζες τους και στο πάθος για την μπλουζ μουσική που βρισκόταν πάντα στην καρδιά και στην ψυχή τους.

Οι The Rolling Stones θυμούνται πως ξεκίνησαν πριν από πέντε δεκαετίες για να καθιερωθούν στη συνείδηση του κοινού ως μία αμύθητη μπάντα.

Όλα στο μπλε

Μία «πειραγμένη» έκδοση του εμβληματικού και παγκοσμίως αναγνωρίσιμου λογότυπού των The Rolling Stones κατέκλυσε πριν λίγο καιρό τους επίσημους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα διάσημα χείλη του Mick Jagger που ενέπνευσαν το σχεδιασμό του θρυλικού εμβλήματος της βρετανικής μπάντας ντύθηκαν σε μπλε χρώμα, δίνοντας ένα αινιγματικό ραντεβού για τις 6 Οκτωβρίου.

Επιστροφή στις ρίζες

Όταν η ημέρα έφτασε, αποκαλύφθηκε αυτό που περίμεναν όλοι!

Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν ότι η καινούρια δισκογραφική δουλειά τους τιτλοφορείται «Blue & Lonesome» και ότι θα κυκλοφορήσει με κάθε επισημότητα στις 2 Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ του βρετανικού γκρουπ που θα εσωκλείσει αποκλειστικά επανεκτελέσεις, μετά το δίσκο του ντεμπούτου τους το 1964.

«Αυτό το άλμπουμ είναι πρόδηλη διαθήκη στην αγνότητα της αγάπης τους για να δημιουργούν μουσική και τα μπλουζ είναι για τους Stones η κύρια πηγή σε οτιδήποτε κάνουν», δήλωσε ο Don Was, συμπαραγωγός του συγκεκριμένου δίσκου.

«Just Your Fool»

Συγχρόνως, η ευχάριστη αυτή είδηση συνοδεύτηκε με την αποκάλυψη ενός νέου τραγουδιού.

Η κλασική και διαχρονική επιτυχία «Just Your Fool» του Buddy Johnson (1954), η οποία έγινε γνωστή και μέσω της εκτέλεσης του Little Walker (1962), διασκευάζεται από τους The Rolling Stones σημαίνοντας τα πρώτα δείγματα «γραφής» του «Blue & Lonesome».

«Hate To See You Go»

Δύο εβδομάδες έπειτα από εκείνη τη στιγμή, το συγκρότημα των The Rolling Stones επανέρχεται δριμύτερο και μοιράζεται μαζί μας άλλη μία από τις διασκευές του.

Η «σκυταλοδρομία» συνεχίζεται με τη διασκευή του «Hate To See You Go», ενός ακόμη τραγουδιού του κορυφαίου μπλουζ καλλιτέχνη Little Walter (κατά κόσμον Marion Walter Jacobs), ο οποίος έχει την τιμητική του στο «Blue & Lonesome».

Ακούστε το ολόκληρο στο Spotify:

Όπως αναφέρθηκε, οι The Rolling Stones δεν ξεχνούν τις καταβολές τους και αποτίουν φόρο τιμής στις σημαντικότερες φυσιογνωμίες που έγραψαν ιστορία στα πρώτα χρόνια της μπλουζ μουσικής.

Επιπροσθέτως, σε κάποια μουσικά κομμάτια του «Blue & Lonesome» θα συνδράμει και ο σπουδαίος τραγουδιστής και κιθαρίστας Eric Clapton.

The Rolling Stones - Blue & Lonesome (official album cover 2016) - Hit Channel

Τα τραγούδια του «Blue & Lonesome»

  1. Just Your Fool
  2. Commit a Crime
  3. Blue and Lonesome
  4. All of Your Love
  5. I Gotta Go
  6. Everybody Knows About My Good Thing
  7. Ride ‘Em On Down
  8. Hate to See You Go
  9. Hoo Doo Blues
  10. Little Rain
  11. Just Like I Treat You
  12. I Can’t Quit You Baby

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!