Διασκευάζει Rolling Stones & κυκλοφορεί δίσκο • Hit Channel


Στη δισκογραφία επανέρχεται η Carla Bruni, προσεγγίζοντας με ένα προσωπικό τρόπο κλασικά τραγούδια από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Carla Bruni κυκλοφορεί τη διασκευή της στο «Miss You» των The Rolling Stones, την τελευταία κυκλοφορία από το επερχόμενο, τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο «French Touch» που θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου από τις Verve Records / Barclay / Universal Music.

Το τραγούδι οπτικοποιείται από ένα σαγηνευτικό video σκηνοθετημένο από τον Jean-Baptiste Mondino (Madonna, Bjork, Sting, Vanessa Paradis), το οποίο συνοδεύεται και από ένα φιλμ μικρού μήκους από το making of του δίσκου.

Το άλμπουμ «French Touch» είναι σε παραγωγή του θρυλικού μουσικού, παραγωγού και συνθέτη David Foster. Το «Miss You» διατίθεται παράλληλα και με το πρώτο single της δουλειάς, μία προσωπική και λιτή ερμηνεία στο «Enjoy The Silence» των Depeche Mode.

Το «French Touch» συγκεντρώνει ένα ευχάριστο πλήθος από συναισθηματικά pop αγαπημένα. Όλα επαναπροσδιορίζονται από το προσωπικό και συγκινητικό ακουστικό στιλ,  τα οποία επιλέγονται για την προσωπική σημασία τους. Με τα λόγια της Carla Bruni είναι «τραγούδια που εμπνέουν το γαλλικό όρο για τον έρωτα με την πρώτη ματιά – το «a coup de foudre».»

Το «a coup de foudre» περιγράφει επίσης τι συνέβη όταν η Carla Bruni συνάντησε το βραβευμένο με Grammy, David Foster, έπειτα από μία εμφάνιση στο Λος Άντζελες το 2013. Ο Καναδός παραγωγός, συνθέτης και μουσικός προθυμοποιήθηκε να κάνει την παραγωγή της επόμενης δισκογραφικής δουλειάς της και έτσι οι δύο τους άρχισαν έναν… διατλαντικό διαμοιρασμό τραγουδιών που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια διπλών ηχογραφήσεων στο Παρίσι και το Λος Άντζελες.

Το «French Touch» είναι μία ζεστή, οικεία και προσωπική Carla Bruni. Πλούσια μελωδικό, ζεστό αλλά μίνιμαλ και συχνά παιχνιδιάρικο, όλες οι ενορχηστρώσεις σε αυτή τη συλλογή διαθέτουν το «γαλλικό άγγιγμα», ενώ ενσωματώνουν την παγκόσμια έλξη των πρωτότυπων εκδοχών των τραγουδιών, μολονότι έχουν μία αισθησιακή γεύση από μόνα τους.

Εκτός από Depeche Mode και The Rolling Stones, η Ιταλο-γαλλίδα προσεγγίζει επιπλέον κλασσικά τραγούδια από τους Queen, AC/DC, Lou Reed, Frank Sinatra, The Clash, την Diana Krall και άλλους.

Οι τίτλοι τραγουδιών του «French Touch»

1. Enjoy The Silence (Depeche Mode)
2. Jimmy Jazz (The Clash)
3. Love Letters (Diana Krall)
4. Miss You (The Rolling Stones)
5. The Winner Takes It All (Queen)
6. Crazy feat. Willie Nelson (Patsy Cline)
7. Highway To Hell (AC/DC)
8. A Perfect Day (Lou Reed)
9. Stand By Your Man (Tammy Wynette)
10. Plase Don’t Kiss Me (Rita Hayworth)
11. Moon River (Frank Sinatra)

Η Carla Bruni γράφει και παίζει μουσική από το 1997, με το πρώτο άλμπουμ της «Quelqu’un m’a dit» να έχει κυκλοφορήσει το 2002.

Έκτοτε, έχει άλλες τρεις αναγνωρισμένες κυκλοφορίες, πουλώντας πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου το «No Promises» (2007) που μελοποίησε αγγλικά ποιήματα, το «Comme si de rien n’ était» (2008) και το «Little  French Songs» (2013).

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!