Αυτός είναι ο ιδανικός αριθμός ερωτικών συντρόφων για γυναίκες και άντρες


Τι δεν θα συζητούσες ποτέ σε ένα πρώτο ραντεβού; Ίσως περί πολιτικής και θρησκείας; Πράγματι, τα δύο αυτά θέματα θεωρούνται αρκετά «ευαίσθητα» για να τα συζητήσεις με έναν (σχεδόν) άγνωστο.

Υπάρχει όμως ένα εξίσου ευαίσθητο θέμα: Ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων που είχε μέχρι στιγμής ο καθένας σας. (Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η περιέργεια να το μάθεις – και αυτό είναι ίσως σημαντικό αναφορικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλά αυτό το γνωρίζεις και σίγουρα λαμβάνεις τις προφυλάξεις σου, σωστά;)

Διάβασε επίσης:

Η γλώσσα του σώματος στους άντρες: Τα 18 σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάς

Οι άντρες φοβούνται τις γυναίκες με αυτό το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με έρευνα

10 σημάδια πως ο σύντροφος σου είναι ένας «καλός άντρας»

Ας επιστρέψουμε όμως στον αριθμό των ερωτικών συντρόφων. Σε μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρίας SuperDrug, 2.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και ερωτικές συνήθειες, συμπεριλαμβανομένου του πιο «επιθυμητού» αριθμού ερωτικών συντρόφων.

Απαντώντας το ερωτηματολόγιο, οι γυναίκες δήλωσαν κατά μέσο όρο ότι είχαν επτά ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους, ενώ κατά μέσο όρο οι άντρες δήλωσαν έξι.

Σύμφωνα με την έρευνα, γυναίκες και άντρες φαίνεται να συμφωνούν στον «ιδανικό» αριθμό ερωτικών συντρόφων στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

Οι γυναίκες δηλώνουν πως ο ιδανικός τους αριθμός είναι το 7,5, – δηλαδή… 0,5 περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι από το μέσο όρο των δηλώσεών τους ενώ οι άντρες δήλωσαν πως το ιδανικό τους ήταν 7,6 σύντροφοι (1,2 λιγότερες από το μέσο όρο τους).

Διάβασε επίσης:

4 σημάδια πως η σχέση σου δεν πάει καλά

Ζήλεια στη σχέση; Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες ζηλεύουν διαφορετικά;

Οι άντρες φοβούνται τις γυναίκες με αυτό το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με έρευνα

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία ήταν το πόσο χρονικό διάστημα πέρασε μέχρι να συζητήσουν με μία νέα σχέση το ερωτικό τους παρελθόν (ένας έως τέσσερις μήνες μετά τη γνωριμία), ποιες χώρες είχαν τους περισσότερους ερωτικούς συντρόφους (οι συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν κατά μέσο όρο επτά, με ακριβώς από πίσω την Ολλανδία με 6,9) και ποιες είχαν το χαμηλότερο αριθμό (οι συμμετέχοντες από την Ιταλία δήλωσαν κατά μέσο 5,4 ερωτικούς παρτενέρ).

Στις ΗΠΑ, οι πιο… δραστήριοι προέρχονταν από την Πολιτεία της Λουιζιάνα (15,7) ενώ οι συμμετέχοντες από τη Γιούτα παραδέχτηκαν πως είχαν κατά μέσο όρο 2,6 ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους.

Αξίζει να επισημάνουμε πως οι συγγραφείς της μελέτης εξηγούν πως τα παραπάνω νούμερα είναι απλά ενδεικτικά. Για παράδειγμα, ο προσδιορισμός «ερωτικός σύντροφος» μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους ως αποτέλεσμα της διαφορετικής αντίληψης για το τι θεωρείται «σεξ» σε ανθρώπους διαφορετικού φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!