LIVING

Χριστουγεννιάτικες μπάλες τυριού με ρόδι, αμύγδαλα ή κράνμπερι ή άνηθο με υπογραφή διαιτολόγου!

Γράφει: Bizznews.gr



Από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com


Για την μπάλα τυριού με cocoa nibs, τυρί κρέμα και κατίκι Δομοκού  και για την Μπάλα με άνηθο, σκόρδο, τυρί κρέμα και κατίκι Δομοκού

200 γραμμάρια τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia light)
200 γραμμάρια Κατίκι Δομοκού (ή 100 γραμμάρια τυρί φέτα)
Μία σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 – 1/2 φλιτζάνι Άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι Cocoa nibs

Εκτέλεση:

Με ένα μίξερ χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το κατίκι Δομοκού. Εάν χρησιμοποιήσετε φέτα, θρυμματίστε την πρώτα με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια χτυπήστε τα 2 τυριά μαζί ώστε να αναμειχθούν. Απλώστε ένα κομμάτι από διάφανη πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στο κέντρο το μισό μείγμα τυριών. Τυλίξτε τη μεμβράνη γύρω από το μείγμα και προσεκτικά σχηματίστε μία μπάλα. Προσθέστε τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου στο υπόλοιπο μείγμα τυριών και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να τυλίξετε και τη δεύτερη μπάλα τυριών με μεμβράνη, σχηματίζοντας μία μπάλα. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.

Ψιλοκόψτε τον άνηθο. Βάλτε τον άνηθο και τα cocoa nibs σε δύο ξεχωριστά μπολ. Πιέστε απαλά τη μπάλα με τα τυριά και το σκόρδο στο μπολ με τον ψιλοκομμένο άνηθο, ώστε να καλυφτούν όλες οι πλευρές. Με τα χέρια σας καλύψτε όλα τα γυμνά σημεία. Πλύνετε τα χέρια σας και ξαναδώστε σχήμα στην μπάλα σας, εάν χρειαστεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα cocoa nibs. Οι μπάλες τυριού είναι έτοιμες!

Για την Μπάλα τυριού με ρόδι, τυρί κρέμα και μπλέ τυρί και για την Μπάλα τυριού με αμύγδαλα, κράνμπερι, τυρί κρέμα και μπλέ τυρί

200 γραμμάρια τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia light)
100 γραμμάρια μπλέ τυρί, θρυμματισμένο
1 κ.σ. κράνμπερι, χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψημένα και ανάλατα, περασμένα στο μούλτι
Τα σπόρια από ένα μικρό ρόδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το θρυμματισμένο μπλέ τυρί. Απλώστε ένα κομμάτι από διάφανη πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στο κέντρο το μισό μείγμα τυριών. Τυλίξτε τη μεμβράνη γύρω από το μείγμα και προσεκτικά σχηματίστε μία μπάλα. Προσθέστε τα κράνμπερι στο υπόλοιπο μείγμα τυριών και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να τυλίξετε και τη δεύτερη μπάλα τυριών με μεβράνη, σχηματίζοντας μία μπάλα. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.

Καθαρίστε το ρόδι και θρυμματίστε τα αμύγδαλα στο πολυμίξερ σας. Βάλτε το καθένα σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πιέστε απαλά τη μπάλα με τα τυριά και το κράνμπερι στο μπολ με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, ώστε να καλυφτούν όλες οι πλευρές. Με τα χέρια σας καλύψτε όλα τα γυμνά σημεία. Πλύνετε τα χέρια σας και ξαναδώστε σχήμα στην μπάλα σας, εάν χρειαστεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το ρόδι. Προσοχή όμως να μην πιέσετε το ρόδι πολύ, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους. Οι μπάλες τυριού είναι έτοιμες!

 

πηγή