LIVING

Τηγανίτα αλά Ολλανδικά με φαγόπυρο και σμέουρα

Bizznews.gr
Γράφει: Bizznews.gr



Υλικά για έξι μερίδες:
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά


  • 3⁄4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα αλεύρι φαγόπυρου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1 ¼ της κούπας γάλα πλήρες
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας
  • 340 γραμμάρια σμέουρα ή άλλα μούρα της επιλογής σου
  • 56 γραμμάρια ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Ψημένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
  • Στραγγιστό γιαούρτι για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σουηδικά pancakes με ξινόγαλα, homemade μαρμελάδα μούρων και σαντιγί

Οδηγίες:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 260 βαθμούς και ζεσταίνεις εκεί ένα πυρίμαχο τηγάνι για 10 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο, χτυπάς τα αυγά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι φαγόπυρου, το σιρόπι σφενδάμου και το λάιμ με το βούτυρο και τη βανίλια σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφαιρείς με προσοχή το τηγάνι από το φούρνο και ρίχνεις το αγελαδινό βούτυρο, ανακατεύεις και ρίχνεις το μείγμα για τις τηγανίτες.
Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και αφήνεις να ψηθεί για 15- 20 λεπτά.

Όσο η τηγανίτα ψήνεται, ανακατεύεις το 1/3 από τα σμέουρα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, αφήνεις να πάρουν μια βράση μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα. Προσθέτεις το υπόλοιπο λάιμ και τα σμέουρα και αφαιρείς από τη φωτιά.

Σερβίρεις την τηγανίτα με τη μαρμελάδα από σμέουρα και μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και ίσως λίγη ζάχαρη άχνη.

Θερμίδες 353, 17 γρ λιπαρά (9 γρ κορεσμένα), 43 γρ υδατάνθρακες, 8 γρ πρωτεΐνη, 6 γρ φυτικές ίνες.

πηγή