LIVING

Τα φτιάξαμε! Υγιεινά μάφινς με μπανάνα, πουρέ κολοκύθας και χουρμά! Χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο!

Γράφει: Bizznews.gr



Για τα μάφινς με μπανάνα:


Ιδανικά για πρωινό

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. πουρέ χουρμάδων
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 μπανάνα, λιωμένη με το πιρούνι
  • 1/4 φλ. γάλα της επιλογής σου
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. ανάμικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κάρδαμο αν σου αρέσει)
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
  • 1/4 φλ. αλεσμένο λιναρόσπορο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Για τον πουρέ χουρμάδων

Μούλιασε 1 φλ. χουρμάδες σε νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσουν. Βάλε τους στο μούλτι σε δυνατή ταχύτητα και πρόσθεσε περίπου μισό φλιτζάνι από το νερό τους.

Για τον πουρέ κολοκύθας

Με παρόμοιο τρόπο θα φτιάξεις τον πουρέ κολοκύθας – με 1 φλ. ψημένη κολοκύθα και νερό.

Εκτέλεση για τα μάφινς μπανάνας

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψέκασε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί για μάφιν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά το λάδι, τον πουρέ χουρμάδων και τα αβγά. Πρόσθεσε μετά την κολοκύθα, τη μπανάνα και το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια ρίξε στο μείγμα τη σόδα, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Πρόσθεσε ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω το αλεύρι και το λιναρόσπορο.

Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια και ψήσε τα για 20-25 λεπτά. Δοκίμασε αν είναι έτοιμα βάζοντας στο κέντρο τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει καθαρή, τα μάφιν σου έχουν γίνει.

Περίμενε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρεις.

 

πηγή