Το να βρίσκεσαι διαρκώς on line και να παρακολουθείς τι διαδραματίζεται στα social media, ποιες είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά και να ελέγχεις τα e-mail σου εκτός γραφείου, θεωρείται πλέον ως κάτι το φυσιολογικό. Το να είμαστε όμως συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα μας gadget για να ελέγχουμε την υγεία μας, ωσάν να ήμασταν ο προσωπικός γιατρός του εαυτού μας, αυτό μάλλον θα ξενίσει μερικούς.

Κι όμως η διείσδυση της τεχνολογίας είναι τέτοια στη ζωή μας που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι χωρίς αυτή νιώθουν ανασφάλεια. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της Υγείας καθώς και της φυσικής κατάστασης από το κινητό, το tablet και τα wearables (fitness band, clip ή smartwatch), συνιστά τη νέα τάση που έχει κατακλύσει την Αμερική και σταδιακά υιοθετείται από αρκετές χώρες της Ευρώπης. Βάσει έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στις μέρες μας ένας στους τρεις ανθρώπους, δηλαδή το 33% του παγκόσμιου πληθυσμού, παρακολουθεί την υγεία του και αθλείται έχοντας στο πλευρό του μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή και την κατάλληλη on line εφαρμογή για να τεστάρει, τόσο την αντοχή, όσο και το τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στο σώμα του.


Αν πάντως πιστεύετε ότι η πλειονότητα των «technology freaks» που δεν αποχωρίζονται τα gadgets τους, ακόμα και όταν κάνουν jogging, ότι βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αυταπατάστε καθώς, όπως αποκάλυψε έρευνα της GfK που διεξήχθη σε 16 χώρες, το παγκόσμιο προβάδισμα έχει η Κίνα. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα ποσοστό 45% των πολιτών της χώρας του Δράκου, που δηλώνει ότι δεν έχει ποτέ παρακολουθήσει την υγεία ή τη φυσική του κατάσταση με ψηφιακά μέσα, είτε διότι δεν είναι τόσο εξοικειωμένο με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, είτε διότι το οικονομικό του υπόβαθρο και ο τρόπος ζωής του δεν του επιτρέπουν την απόκτησή τους.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν Βραζιλία και ΗΠΑ με ποσοστό 29%, ενώ ακολουθούν Γερμανία και Γαλλία με 28% και 26% αντίστοιχα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com