Από τον Κώστα Λεφάκη 

Mε τη σύνοδο Ήλιου και Ερμή στον Καρκίνο στις 21 οι εντάσεις στη διεθνή σκηνή βαίνουν προς εκτόνωση, ενώ είχε προηγηθεί τεράστιο παρασκήνιο μυστικών επαφών και συνεννοήσεων σε ό,τι αφορά οικονομικούς παράγοντες.

Κριός

Έχετε τη διάθεση να τα προλάβετε όλα, να οργανώσετε καλύτερα τις δραστηριότητές σας και να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας. Το ίδιο σκέφτονται και κάποιοι άλλοι στην εργασία σας και είναι πιθανό να μπερδευτούν οι προτεραιότητές σας και να δημιουργηθούν προστριβές. Αισθηματικά υπερασπιστείτε καλύτερα τις πράξεις και τις επιλογές σας, χωρίς να φτάνετε όμως στα άκρα.

ΤΙΡ: Ελέγξτε την παρόρμηση που σας κατευθύνει σε επιπόλαιες αποφάσεις.

Ταύρος

Θα σας απασχολήσει κάποιο παρασκήνιο και ιδιαίτερα η στάση που πρέπει να κρατήσετε για να μη χάσετε κάποια από τα κεκτημένα σας ή για να μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας. Ο Ήλιος συναντά τον Ερμή στον Καρκίνο κι αυτό σημαίνει ότι θα έχετε νέες συναναστροφές, περισσότερες ευκαιρίες για να προβάλετε θέσεις και απόψεις στην εργασία, αλλά να είστε μετρημένοι στις συναλλαγές και τα λόγια σας.

ΤΙΡ: Κινηθείτε αποφασιστικά αλλά και διπλωματικά στην εργασία.

Δίδυμοι

Σας απασχολούν κάποια «γιατί», αλλά δεν προβλέπεται να πάρετε απαντήσεις στις απορίες σας άμεσα. Αντ΄ αυτού, φροντίστε να συμπορευτείτε με τους άλλους, να κρατήσετε κλειστά τα χαρτιά σας και να μην εκτίθεστε λέγοντας φανερά τη γνώμη σας. Διατηρήστε τις ευαίσθητες ισορροπίες στην εργασία, την αισθηματική σας ασφάλεια και δώστε περιθώρια χρόνου σε ό,τι ελπίσατε και δεν συνέβη ακόμα.

ΤΙΡ: Ασκηθείτε στην υπομονή και μην εκδηλώνετε τις προθέσεις σας σε ακατάλληλες στιγμές.

Καρκίνος

Ο Ήλιος συναντά τον Ερμή στο ζώδιό σας στις 21 και οι δυο μαζί σάς φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο, παρουσιάζοντάς σας ευκαιρίες που αυξάνουν τη δημοτικότητά σας, την ικανότητα διαμεσολάβησης μεταξύ αντίθετων συμφερόντων και υποστηρίζουν την επαγγελματική σας διορατικότητα. Αν μπορέσετε να τα κεφαλαιοποιήσετε όλα αυτά, τότε η εβδομάδα θα εξελιχθεί ιδιαίτερα ευνοϊκά για εσάς!

ΤΙΡ: Εκμεταλλευτείτε τις συγκυρίες για να κερδίσετε έδαφος στην προσωπική και κοινωνική σας ζωή.

Λέων

Διαισθάνεστε ότι συντελούνται κάποιες αλλαγές στη διάθεσή σας, γεγονός που σας επιτρέπει να είστε πιο αισιόδοξοι και πιο προσηνείς στην προσωπική και αισθηματική σας ζωή. Τα εμπόδια της καθημερινότητας φαίνεται να αίρονται και διαπιστώνετε με έκπληξη ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν οι δικοί σας φόβοι. Τώρα βλέπετε τα πράγματα πιο αισιόδοξα και πιο εύκολα!

ΤΙΡ: Οι άλλοι εξαρτώνται από τις αποφάσεις σας, για αυτό να είστε ενήμεροι για τα θέματα που τους απασχολούν.

Παρθένος

Είστε, εδώ και καιρό, ανικανοποίητοι. Αντί όμως να περιμένετε να προσαρμοστούν οι συνθήκες στις επιθυμίες και στους υπολογισμούς σας, φροντίστε να καταλάβετε εσείς τι μπορεί να αλλάξει και τι όχι. Οικονομικά φροντίστε να αντεπεξέλθετε σε κάποιες πιεστικές υποχρεώσεις και να απαλλαγείτε από μια έγνοια που σας ταλαιπωρεί σαν αρνητικό σενάριο.

ΤΙΡ: Προωθήστε τα συμφέροντά σας.

Ζυγός

Ο Ήλιος και ο Δίας από τον Καρκίνο κάνουν τη ζωή σας ενδιαφέρουσα, αλλά αυξάνουν τους τομείς που πρέπει να δραστηριοποιηθείτε. Φροντίστε να ξεκολλήσετε από ανεκπλήρωτους στόχους και να στρέψετε την προσοχή σας σε ό,τι είναι εφικτό. Από σήμερα ξεκινούν νέες δραστηριότητες, ικανές να διαγράψουν από τη μνήμη σας τις παλαιότερες. Αισθηματικά φροντίστε να αποφύγετε κάποιες επιπολαιότητες.

ΤΙΡ: Δείτε το ωραίο δάσος αντί να ασχολείστε με τα μικρά δέντρα.

Σκορπιός

Προλάβετε τις εξελίξεις στην εργασία και ενεργοποιηθείτε αν θέλετε να σας προσέξουν και να σας υπολογίσουν. Σύντομα κλείνουν κάποια κεφάλαια που σας απασχόλησαν έντονα το τελευταίο διάστημα, αλλά πρέπει να κλείσουν υπέρ σας. Βρείτε τον τρόπο να μείνετε στο προσκήνιο και να υποστηρίξετε τον εαυτό σας καλύτερα, έχοντας την υποστήριξη και του Ερμή από τον Καρκίνο.

ΤΙΡ: Μην απομακρύνεστε από τον στόχο που έχετε θέσει.

Τοξότης

Δύσκολα, αλλά θετικά θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Μην αναβάλλετε τις προγραμματισμένες σας ενέργειες, ιδιαίτερα στην προάσπιση του οικονομικού σας συμφέροντος. Όσο αδιαφορείτε, τόσο δίνετε περιθώριο να αλλάξουν οι ισορροπίες εις βάρος σας. Νέες δραστηριότητες θα αλλάξουν τις προτεραιότητές σας, γι’ αυτό φροντίστε να μη δημιουργείτε αντιθέσεις στο προσωπικό σας περιβάλλον!

ΤΙΡ: Αισθηματικά θα σας απασχολήσει το παρελθόν.

Αιγόκερως

Είναι η εβδομάδα που θα σας ηρεμήσει όσον αφορά τις εξελίξεις σε σημαντικά θέματα της ζωής σας, είτε επαγγελματικής είτε αισθηματικής. Η είσοδος του Ήλιου και του Ερμή στον Καρκίνο σας δίνει τα περιθώρια που χρειάζεστε για να σκεφτείτε και να επιλέξετε τη στάση που θα κρατήσετε  για την εξυπηρέτηση του συμφέροντός σας, ιδιαίτερα αν περιλαμβάνει και κάποιες οικονομικές προτάσεις ή αποφάσεις.

ΤΙΡ: Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν.

Υδροχόος

Αυτή την εβδομάδα μείνετε για λίγο αθέατοι. Αφήστε τους άλλους να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους και να πάρουν θέση σε ζητήματα που ενδιαφέρουν κι εσάς. Η αλλαγή τοπίου της εβδομάδας δεν ευνοεί δικές σας πρωτοβουλίες και πρέπει να προφυλαχτείτε από αστοχίες. Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή στον Καρκίνο θα λειτουργήσει αινιγματικά για εσάς τις επόμενες ημέρες!

ΤΙΡ: Αποφύγετε να εκτεθείτε άκαιρα σε επαγγελματικούς πειραματισμούς.

Ιχθύες

Η σύνοδος του Ήλιου και του Ερμή στον Καρκίνο σημαίνει για σας ότι έχετε την άδεια να επιχειρήσετε το ακατόρθωτο. Να θέσετε τις βάσεις για την εξέλιξή σας στην εργασία, να φροντίσετε καλύτερα τα οικονομικά σας και να αλλάξετε τα κακώς κείμενα στην προσωπική σας ζωή. Με λίγα λόγια, μπορείτε να υπερασπιστείτε καλύτερα τον εαυτό σας και τις επιθυμίες σας.

ΤΙΡ: Δώστε προτεραιότητα στην επικοινωνία για να εφαρμόσετε τα σχέδιά σας.